fbpx
Doktor Balaton

Leállítja a TV2 az új sorozatát, a Doktor Balatont és a már felvett részeket is csak később tűzi képernyőre

A hazai gyártású, és december végén bemutatott új magyar sorozat helyett az Exatlon Hungary című sportvetélkedőt sugározza majd a TV2.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Nem sokkal ezelőtt közleményt adott ki a TV2 Média Csoport arról, hogy szóhasználatuk szerint „az első évad végéhez ér” a Doktor Balaton című sorozat, és emiatt március 1-jétől az Exatlon Hungary című sportreality-t már 19:40-től képernyőre tűzik majd. A Doktor Balaton február 26-án lesz utoljára képernyőn az évadzárónak mondott résszel, és azt írják, hogy a TV2 már dolgozik a sorozat folytatásán, ami még idén látható lesz.

A TV2 közleményének azonban ellentmond, hogy a Media1 úgy tudja, valójában a Doktor Balatonból több részt vettek fel, mint ami most képernyőre kerül az első évad keretein belül: 80 részt forgattak le, ennyi epizód pedig nem tud képernyőre kerülni február 26-ig, hiszen az új sorozat december végén volt először képernyőn a TV2-n, vagyis meglehetősen rövid idő elmúltát követően kerül le a képernyőről. Vagyis egyes már felvett epizódok csak később kerülnek képernyőre.

Jelenet a Doktor Balaton c. sorozatból
Jelenet a Doktor Balaton c. sorozatból

A TV2 közleményében arról ír, hogy a sorozata rendkívül népszerű, az a teljes lakosságban 15,1 százalékos közönségarányt ért el, és az epizódok átlagos nézőszáma 670 ezer fő volt a teljes lakosság (4+) körében. Valójában azonban a csatorna műsorrendjének átalakításában jelentős szerepe lehetett annak, hogy az utóbbi hetekben egyre rosszabbul teljesített a sorozat a nézettségi versenyben.

A sorozat indulásakor a forgatási helyszínt is meglátogattuk, ott készült interjúnk ide kattintva érhető el. Az akkor említett statisztikák alapján (a 110 forgatási napból) is következtetni lehet rá, hogy több rész készült, mint ami február 26-ig képernyőre tud kerülni.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: A TV2 Doktor Balaton című sorozatának egyik jelenete
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!