fbpx
Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata

Visszakerült januárban az élre az Index egy fontos mutató alapján

Napi átlagos felhasználószáma alapján az Index lett a leglátogatottabb hazai oldal idén januárban, míg a havi összesített felhasználószámuk alapján egyelőre 3. helyezést tudtak elérni.

Átlagosan napi 890.142 látogató kereste fel idén januárban az Index.hu-t, mely összesen 18 napon a leglátogatottabb oldal lett a DKT/e.Gemius belföldi napi látogatottsági adatai alapján az év első hónapjában. Az eredmény azért lehet különösen érdekes, hiszen a lap körüli tavaly nyári-őszi történések, a főszerkesztő elbocsátása és a tömeges távozások után a lap látogatottsága esni kezdett.

Az Indexet megszerző Indamedia (Vaszily Miklós kormányközeli befektető és Ziegler Gábor) másik fontos terméke, a Femina is jól szerepelt januárban. A legnagyobb hírportálokkal versengve januárban naponta átlagosan 644.964 belföldi látogatót tudhatott magáénak a női lap, ezzel a negyedik legolvasottabb hazai kiadvány pozícióját szerezte meg – derül ki az Indamedia a Media1-hez eljuttatott közleményből.

Az Index és a többi vezető termék napi átlagos felhasználószáma 2021 januárjában a DKT/e.gemius adatok alapján
Az Index és a többi vezető termék napi átlagos felhasználószáma 2021 januárjában a DKT/e.gemius adatok alapján

A közlemény szerint az Indamedia cégcsoporthoz tartozó hírportál esetében számos fejlesztés szerepel az új lapvezetés tervei között, melyek egy része már el is indult. Ilyen például az Index vizualitásának megújítása (ebből egyelőre mi még nem sokat észleltünk, csak hogy a laptól az összes fotóriporternek távoznia kellett), valamint az új lapvezetéssel (a Blikktől érkező Gedei Norbert irányításával – megj. a szerk.) az Index közleményének szóhasználata szerint a lap hagyományaihoz illeszkedve „minőségi ismeretterjesztő és szórakoztató tartalmak” terén kívánnak erősíteni, de meg kívánják őrizni a közéleti tartalmakat is.

„Az Index visszatérése a hazai látogatottsági verseny élére azért is figyelemre méltó, mert az újság napi átlagos látogatószáma eléri a tavalyi olvasottsági szintet, ugyanott tartunk tehát, mint egy éve. Ez számunkra egyértelmű jele annak, hogy nemcsak a kiadvány működését, hanem az újság napi olvasói bázisát is sikerült stabilizálnunk” – mondta el Starcz Ákos, az Index vezérigazgatója.

Fontos hozzátenni, hogy az Index közleményében kiemelt adatok napi átlagos felhasználószámot (RU) mutatnak. Havi összesített egyedi látogatottságuk alapján az Index januárban 3. helyen végzett: a 24.hu és a Femina megelőzte a lapot, így e mutató terén még nem váltak vezetővé. A 24.hu teljes RU-ja 3.696.276 volt, a Feminának 3.454.740, míg a harmadik helyezett Index 3.425.228 felhasználót ért el összesen. Az Index.hu-n mindenesetre magukat máris mint piacvezetőt említik, ami egyébként a napi átlagos januári felhasználószám alapján igaz is, bár az még kérdés, hogy a trend tartósan, hosszabb távon is így marad-e. Az esélyük mindenesetre úgy tűnik, megvan rá.

A DKT/e.gemius által auditált honlapok összesített RU-ja 2021 januárjában
A DKT/e.gemius által auditált honlapok összesített RU-ja 2021 januárjában

 

További hírek találhatók a Media1-en!

Borítókép: Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások