fbpx
Krekó Péter, a Political Capital kutatóintézet ügyvezető igazgatója

Büntetőfeljelentést tett Bayer Zsolt, Menczer Tamás és Bácskai Balázs ellen Krekó Péter

A Political Capital vezetője a már korábban bejelentett sajtópereken és személyiségi jogi pereken kívül magánvádas büntetőfeljelentést tett többrendbeli rágalmazás és becsületsértés bűncselekmények gyanújával.

A Media1-hez eljuttatott közleményében Krekó Péter, a Political Capital vezetője azt írja, hogy a kormányzati irányítású média és egyes politikusok egy elemzői nyilatkozat szándékos félreértelmezésére immáron egy hónapja tartó kampányt építve valótlanul állítják, hogy Krekó az oltásokba vetett bizalom aláásására biztatta volna az ellenzéket, hisz Krekó épp az oltások iránti bizalom csökkenésétől óvva hívta fel a figyelmet többek között a kormányzati kommunikáció kockázataira.

Dr. Horváth Lóránt ügyvéd, Krekó Péter jogi képviselője szerint, azok az emberek, akik a tényeket nagy nyilvánosság előtt meghamisítják és ezzel azt a látszatot keltik, mintha maga a szakértő jelentette volna ki, hogy emberi életek feláldozása árán politikai hatalom szerezhető, vagy hogy felszólított volna bárkit, hogy ássa alá az emberek vakcinába vetett bizalmát, azok rágalmazást követhetnek el, amely már bűncselekmény, mivel ilyen soha nem hangzott el.

A véleménynyilvánítás szabadsága csak a bírálat, a jellemzés, a nézet és a kritika szabadságát foglalja magában, de az alkotmányos védelem nem vonatkozik a tények meghamisítására.

A jogi képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy Krekó Péter és családja az eset kirobbanása óta halálos fenyegetéseket kapott. Az ügyvéd szerint ezek a személyek büntetőjogilag is felelősek lehetnek egy köztiszteletben álló szakértő nyilvános megaláztatásáért, és egy kétgyermekes család fenyegetéséért.

Bácskai Balázs publicista ellen rágalmazás vétsége, Bayer Zsolt publicista ellen rágalmazás és becsületsértés vétsége, Menczer Tamás államtitkár ellen pedig rágalmazás vétsége miatt indította meg a büntetőeljárást Krekó, illetve jogi képviselője.

Krekó Péter tavaly jogerősen más ügyben már pert nyert a Figyelő, az Origo és a 888 kiadói ellen, amelyek megsértették jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, amikor valótlanul híresztelték róla, hogy titkos brit pszichológiai hadviselési akcióban vett volna részt.

Dr. Horváth Lóránt ügyvéd közölte: bízik a magyar bíróság értékítéletében és abban, hogy a hírhamisításnak a közszereplők esetében is gátat lehet szabni az eljárással.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borító: Krekó Péter, a Political Capital kutatóintézet ügyvezető igazgatója az ATV vendégeként
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások