fbpx
Klubrádió

A Klubrádió ügye miatt is a parlament összehívását kéri az ellenzék

Az ellenzék vizsgálóbizottságot is felállítana és megváltoztatná a médiatörvényt, hogy ne némuljon el a rádió február 15-én. Az MSZP társelnöke mocskos játéknak nevezte, ami a frekvencia körül folyik.

Rendkívüli parlamenti ülést és különféle vizsgálóbizottságok létrehozatalát is kezdeményezte az ellenzék, hogy megvitassák többek között a Klubrádió ügyét. Emellett napirendre tűznék  koronavírus alatt hozott gazdaságvédelmi döntések és a járvány elleni védekezés felülvizsgálását, és a vakcinabeszerzések, különösen a kínai oltóanyag engedélyezésének felülvizsgálását is.

A bejelentést az ellenzék egy közös sajtótájékoztatón tette meg még kedden, melyen Arató Gergely (DK), Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik), Csárdi Antal (LMP), Orosz Anna (Momentum), Harangozó Tamás (MSZP) és Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) is részt vett.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a Klubrádió kedd reggeli adásában arról is beszélt, hogy pártja benyújtott egy törvényjavaslatot annak érdekében, hogy a rádió ideiglenes engedélyt kaphasson a frekvencia használatára a szerződése február 14-i lejárta után. Ezt a javaslatát az Országgyűlés illetékes bizottsága nem tárgyalta meg.

Tóth Bertalan úgy fogalmazott a Klubrádió adásában, hogy ez egy mocskos játék, de a jogszabályokkal való játék a Fidesz kezében van, mint ahogy a Klubrádió sorsa is.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a médiatörvény értelmében, akinek egyszer már volt hosszabbítása a frekvenciáján, az kérelemre ideiglenesen tovább használhatja a frekvenciáját annak lejárta után is, egészen addig, amíg nincs jogerős döntés a frekvenciára kiírt pályázat eredményéről, csakhogy ez nem érvényes az olyan esetekre, mint amilyen a Klubrádióé, amelynek jogosultságát a Médiatanács nem hosszabbította meg, hanem pályázatot írt ki rá.

A Tóth Bertalan által benyújtott módosítójavaslat ezt orvosolná és biztosítaná az ideiglenes használatot, ha a rádió még nem a második ciklusát tölti az adott frekvencián, hanem csak az elsőt.

Mint ahogy azt már korábban megírtuk, a frekvenciáért a Klubrádió mellett két másik jelentkező, a Spirit FM és a kormányközelből érkező megbízásairól is ismert dr. Biró Balázs ügyvéd tavalyi alapítású médiavállalkozása, a LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. is pályázott, a Médiatanács azonban mindkettőt kizárta a pályázatból. A pályázati eljárást a Médiatanács felfüggesztette arra hivatkozva, hogy jogorvoslatok vannak folyamatban, így addig a médiatörvény alapján nem folytathatja az eljárást. A Spirit FM épp ma erősítette meg a Media1-nek, hogy visszalépett a jogorvoslattól és így a pályázattól, így nem a Spiriten múlik a 92,9 MHz-es frekvencia sorsa. A frekvencia hasznosítására irányuló pályázati eljárás azonban a Spirit FM visszalépése ellenére is szünetel, mivel ki kell várni a harmadik pályázó, az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. a Médiatanács elleni bírósági perének jogerős lezárultát.

A Klubrádió ügyéről részletesebben itt írtunk.

Borítókép: Keverőpult a Klubrádióban
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások