fbpx
Music FM

Csak a Rádió 1 pályázott a Music FM egykori frekvenciája

Nincs nagy tolongás az FM 89,5 MHz-ért, pedig az ország egyik legértékesebb kereskedelmi rádiós frekvenciájáról van szó. Igaz, működtetni meglehetősen drága, de az állami reklámbevételek talán segíthetnek a pályázónak, aki szorosan összefüggésbe hozható Orbán Viktor felcsúti barátjával.

A Media1 hivatalos, médiahatósági forrásból származó értesülése szerint csak a Radio Plus Kft., azaz a Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozóhoz, Orbán Viktor miniszterelnök közeli barátjához szorosan kötődő Rádió 1 üzemeltetője nyújtott be pályázati dokumentumot a ma elindult FM 89,5 MHz-es kereskedelmi rádiós frekvenciapályázatra, ahol ezek után versenyeztetés nélkül születhet majd döntés annak hasznosításáról.

Ez az a frekvencia, amit az egykoron egyik legnépszerűbb kereskedelmi rádió, a Music FM-et működtető Prodo Voice Zrt. használt egészen addig, amíg a Karas Monika vezette NMHH Médiatanács 2019-ben úgy nem határozott, hogy óriási felháborodást kiváltva nem hosszabbítja meg a médiaszolgáltató lejárófélben lévő jogosultságát. Ezt követően a Médiatanács nem próbálta meg hasznosítani a frekvenciát, így a Music FM-et üzemeltető cég megszűnt, a frekvencia pedig hosszú időn át kihasználatlanul állt, és hosszú időn át olyan rádiós nagyágyúk maradtak munka nélkül mint például Bochkor Gábor. A Médiatanácsot sokan bírálták, amiért nem pályáztatta meg a frekvenciát, és ezzel előidézte, hogy a Music FM bedőljön, az ország pedig jelentős bevételektől esett el, miközben a rádiós piac sokszínűsége tovább csökkent.

Már 2019-ben, a Music FM elnémításakor is sejthető volt, hogy a frekvencia később valamelyik kormányközeli oligarcha közelében landolhat, írtunk arról is, hogy a Rádió 1 ráhajtana a Music FM hallgatóira. Később több egykori Music FM-es műsorvezetőt fel is vettek a Rádió 1-hez.

Most, hogy egyedül a Radio Plus Kft., a Rádió 1 tulajdonosa pályázott, ha nem talál hibát a grémium a Mészáros Lőrinc közeli cég pályázati anyagában, a kormányközeli rádió tulajdonosának verseny hiányában meglehetősen nagy esélyei lesznek a 89,5 MHz megszerezésére.

Egy általunk megkérdezett rádiós szakember érdeklődésünkre arról beszélt lapunknak, hogy a 89,5 az egyik legértékesebb frekvencia, rendkívül jó terjedési tulajdonságokkal, ugyanakkor nagyon magas üzemeltetési költségekkel. Ahhoz, hogy működtetési költségét ki lehessen termelni, nagyon jelentős bevételi lábakra van szükség.

Mészáros Lőrincék persze állami reklámbevételekre is számíthatnak, hiszen a Fidesz a fiatalabb generációk körében különösen rosszul áll, így a 2022-es választási kampány előtt az új frekvenciát teleszórhatják majd a fiatalokat célzó állami rádiós reklámokkal.

A Rádió 1 reggeli műsorában Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri műsorvezetők. Forrás: Facebook Live
A Rádió 1 reggeli műsorában Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri műsorvezetők. Forrás: Facebook Live

A Rádió 1-et tavaly szerezte meg a gázszerelőből lett világhírű felcsúti milliárdos egyik embere.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A Music FM egy autórádión. Fotó: Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások