fbpx
National Geograpihc címlap

Bolsevikozni kezdte az ifjú fideszes politikus a National Geographic című lapot

Kiss Norbert, a Fidelitas országos alelnöke meglehetősen indulatos kifejezésekkel kezdte el támadni a magazint azután, hogy annak szerkesztői címlapjukra a Pesti Hírlap ikonikussá vált fotóját választották, melyen egy egyetemista hallgató freeSZFE feliratú maszkban az egyetemi autonómia helyreállítását követelő molinó előtt látható.

Az ifjú politikus szerint a magazin

aljas és gyarló”,

amiért ezt a képet választotta a borítójához. A Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke a közösségi médiában kezdte el „bolsevikozni” a magazint, az erről szóló Facebook-bejegyzésre a Debreciner bukkant.

A National Geographic a lapban megjelent 2020 – nehéz évünk képei című fotósorozathoz kapcsolódóan jelentette meg a lányt a borítón, és azért ezt a képet emelték ki, mivel a fotó egyszerre jelenítette meg az SZFE körüli tavalyi történéseket és a COVID-19 világjárványt.

A fotót Pozsonyi Roland készítette, és a címe „Fiatal lány maszkkal”. A fotón Podlovics Laura bábszínészhallgató látható. A kép eredetileg 2020. szeptember 25-én jelent meg a Pesti Hírlap címlapján, majd 2021. január 7-én újra, immáron a National Geographic borítóján. Az NG több újság fotója közül választotta a Pesti Hírlapét.

A Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke az egyetemistát megjelenítő magazint bíráló bejegyzésében egyébként nem csak azt írta, hogy az NG a fotó közlésével beleállt a „kultúrharcba”, és az „újbolsevik” térfél oldalára állt, de „agymosást” és „liberálfasiszta” ráhatást is emlegetett, sőt azt is hozzátette, hogy a magazin a magyar egyetemista szerepeltetésével valójában globalista érdekeket szolgál, szembehelyezkedve a nemzeti érdekekkel és az emberek biztonságával és boldogságával, méltóságával.

Az NG által kiválasztott kép bejárta korábban az internetet, ikonikussá vált. Ifj. Vitray Tamás, az NG magyarországi főszerkesztője a kép közlésekor ezt írta a magazinba:

„SZFE és COVID. Össznépi Rorschach-teszt. Érdekes lesz megtudni, ki mit lát majd benne. Vagy ki mit akar majd belelátni…”

(A Rorschach-teszt egy tintafoltteszt, melyet a pszichológia alkalmaz. Célja, hogy a pszichológus más vizsgálatok kiegészítése érdekében feltérképezhesse a vizsgálati személy személyiségstruktúráját.)

Az SZFE hallgatói tavaly az egyetemi autonómia helyreállításáért kezdtek tiltakozásba. A hallgatók mellett több ismert színész és közéleti szereplő is kiállt, George Clooney világhírű amerikai színésztől Nagy Ervinen át Mundroczó Kornélig sokan mások is felemelték a hangjukat az ügyben.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások