fbpx
rádió x mikorofon

A Rádió X is pályázik a Civil Rádió volt frekvenciájára, a Civil nem indul a Médiatanács pályázatán

A Breuer Péter féle 7x24 zsidó közösségi rádió mellett a „fiatalok rádiója", a Rádió X is megszerezné a budapesti FM 98,0 MHz-et, a Civil Rádió és a Spirit FM viszont végül nem indul.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Szabó Norbert, a Rádió X társalapítója, a Generációk Hangja Alapítványának kuratóriumi elnöke a Media1-nek elmondta szerdán, hogy pályázatot nyújtanak be a Civil Rádió által tavaly év elejéig, 24 éven át használt közösségi rádiós frekvenciára, a 98,0 megahertzre.

A Rádió X-et a negyven főnyi önkéntesből álló Generációk Hangja Alapítvány hozta létre és céljuk, hogy áthidalják a generációk közötti szakadékokat, illetve felszínre hozzák a médiában alulreprezentált kulturális kezdeményezéseket. A Rádió X tavaly októberben indult el, online már hallgatható.

Ahogy azt már korábban megírtuk, az FM 98-as frekvenciáért elindul Breuer Péter, a Heti TV és a Breuerpress hírügynökség tulajdonosa is, aki 7×24 névvel indítaná el saját rádióját, mely a zsidó közösség számára sugározna híreket, beszédeket, akár pörgősebb közel-keleti zenéket is.

Az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM az eredeti tervekkel szemben viszont végül nem pályázik a 98,0-ás frekvenciára, hanem inkább a jelenleg kihasználatlan 95,3 MHz-ért való indulást tervezi, ugyanis ez utóbbi lényegesen jobb műszaki tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Civil Rádió egykori frekvenciája.

A Civil Rádiótól a Media1 azt a tájékoztatást kapta, hogy ők azért nem pályáznak az egykori frekvenciájukra, mivel a pályázati kiírás alapján úgy vélik, az nem az ő profiljukhoz illik.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!