fbpx
Breuer Péter, a Heti TV Pirkadat című műsorának műsorvezetője, a Heti TV tulajdonosa

Új budapesti rádió indítását tervezi a Heti TV tulajdonosa a Civil Rádió egykori frekvenciáján

Megerősítette a Media1 érdeklődésére Breuer Péter, hogy versenybe száll a budapesti FM 98,0 MHz közösségi rádiós frekvenciáért, hogy azon 7x24 Rádió néven új rádiót indítson.

Breuer Péter, a Heti TV és a Breuerpress hírügynökség tulajdonosa, a rádió ötletgazdája azt mondta a Media1 érdeklődésére kedden este, hogy a Klubrádió által jelenleg használt FM 92,9 MHz és a Klubrádió évekkel ezelőtt használt frekvenciájára, a hamarosan szintén megpályáztatott FM 95,3 MHz-re nem pályázik, méghozzá lelkiismereti okokból, mivel dolgozott korábban a Klubnak mint közel-keleti tudósító. Azt Breuer azért nem tartja aggályosnak, hogy elinduljon a budapesti FM 98,0 MHz-ért, mivel az nagyjából egy éve üresen áll. (Ezt a frekvenciát a Civil Rádió használta korábban, de a Médiatanács nem hosszabbította meg a rádió jogosultságát, majd a Civil Rádió megtámadta a döntést, de a bíróságon az NMHH Médiatanácsának adtak igazat.)

Breuer Péter azt mondta, új rádióját azért 7×24 néven tervezi elindítani mivel a hét minden napján, 24 órában sugároz majd. A 7×24 egy zsidó közösségi rádió lesz, benne sok beszéddel, fél óránként hírekkel, információkkal, közte pedig közel-keleti, akár pörgősebb arab zenékkel is.  A rádió célja, hogy összehozza az embereket, párbeszédet teremtve zsidók és keresztények között is.

Breuer azt is mondta, rádiójába, ha elnyer hozzá frekvenciát, nem enged majd be szélsőségeket, így a Mi Hazánk Mozgalom és a Jobbik képviselői biztosan nem léphetik át a médium ajtaját.

A Vodafone Magyarországnál drágább csomagba került át a Heti TV

Azt mondta, azért is fontos számára, hogy elindítsa a rádiót, mivel a Heti TV-t a Vodafone Magyarország nemrég a drágább, prémium csomagba tette át, ezért sok ideges telefont kapnak, ugyanis a kisebb csomag előfizetői nem tudják elérni a csatornát. Breuer szavai szerint nagyjából napi 150 ilyen telefonhívás is befut hozzájuk, ami azt igazolja, hogy sokan nézték ezt a csatornát.

Hozzátette, elindulásukat nagyban segíti, hogy a tévés tartalmaik egy részét rádióra is adaptálni tudnák, ehhez minimális befektetésre lenne csak szükségük. Breuer úgy véli, logikus lépés egy tévé mellé rádiót is indítani, hiszen így hatékonyabb, mint külön-külön működtetni egy médiumot.

Breuer Péter azt mondta, mivel közösségi rádióról van szó, amihez ingyenesen használhatnák a frekvenciát, ha elnyeri cége az NMHH Médiatanács pályázatát, egészen minimális összegből tudná elindítani a Heti TV mellett a 7×24 Rádiót. Rádiójára jellemző lenne, hogy vágás nélkül sugározná a műsorokat, mivel nem híve az utólagos korrekcióknak.

Breuer Péter elárulta, a Heti TV nagyjából 10 fős stábbal dolgozik, és ebben benne van a sminkestől kezdve mindenki, beleértve Breuert is persze, akinek megannyi funkciója van a tévénél, és az ő feladatai is kiegészülnének egy esetleges győzelem esetén még rádiós teendőkkel is. Mindössze néhány fővel kellene bővülniük, hogy a rádiót el tudják indítani.

A 68 éves Breuer Péter 2016 májusában jelentette be, hogy országos kábelhálózatokra is felkerül az interneten elérhető tévécsatornája, a Heti TV.

Breuer azt mondta most a Media1-nek, hogy a tévécsatornának jelenleg is 100 százalékban ő tulajdonosa, és a rádió esetében is ő lenne az egyedüli tulajdonos. A rádiós pályázatról azt mondta érdeklődésünkre, az lényegében már készen is van. Pályázni várhatóan a Breuerpress International nevű cégével fog az FM 98,0 MHz-re.

Változóban a Spirit FM tervei

Korábban az ATV Csoporthoz tartozó Spirit FM is közölte, hogy úgy tervezi, elindul a 92,9 MHz mellett az FM 98,0 MHz-es frekvenciáért. A Media1 azonban úgy tudja, a rádió jelenleg vizsgálja annak lehetőségét, hogy mégsem indul el ez utóbbi frekvenciáért, hanem inkább a jelenleg évek óta üresen álló, évekkel ezelőtti klubrádiós FM 95,3 MHz-re pályázik majd, amennyiben a már beadott 92,9 MHz-re (a Klubrádió által jelenleg használt, de januárban lejáró frekvenciára) vonatkozó pályázatuk sikertelennek bizonyulna.  A 95,3 MHz frekvencia ugyanis lényegesen több, akár hozzávetőlegesen mintegy 2 millió hallgató elérésére is alkalmas lehet, míg a 92,9 MHz vételkörzete ennél valamelyest kisebb, a Civil-féle, Breuer Péter által megpályázott 98,0 MHz-é pedig lényegesen kisebb.

A Spirit FM szempontjából már csak azért is logikus lépés, hogy pályázzanak még egy frekvenciára, hiszen a 92,9 MHz-re kiírt pályázaton a Klubrádió mellett a néhai Andy Vajna kormánybiztos volt médiajogásza által indított LB Médiaszolgáltató 2020 Kft. is elindult, így a 92,9 MHz-ért hárman is versenyben vannak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Klubrádió is megpályázza-e az FM 92,9 MHz mellett az FM 95,3 MHz-et, hogy megduplázhassa esélyeit a frekvenciajutásért. Arató András, a Klubrádió többségi tulajdonosa és elnöke néhány napja azt mondta érdeklődésünkre, megvizsgálják a kérdést, de később döntenek, így nem tudott érdemi választ adni.

További hírek találhatók a Media1-en! Kövessen bennünket hírlevéllel, Facebookon vagy RSS-csatornán!

Borító: Breuer Péter, a Heti TV Pirkadat című műsorának műsorvezetője, a Heti TV tulajdonosa
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások