Bayer Zsolt, a HírTV műsorvezetője, a Bádog blog bloggere

G*cizésért Bayer Zsolt ellen ítélt a Kúria

A jobboldali publicista harmadjára is alulmaradt a bíróságon, mivel a Kúria szerint is megsértette Hadházy Ákos becsülethez és emberi méltósághoz való személyiségi jogait. Bayernek nem csak fizetnie kell, de nyilvánosan elnézést is kell kérnie.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Bayer Zsolt a Kúria döntése szerint is megsértette a becsülethez és emberi méltósághoz való személyiségi jogomat – számolt be Hadházy Ákos országgyűlési képviselő szerdán a Facebook-oldalán.

Bayert korábban ugyanezen ügyben 2018-ban első, majd 2019-ben másodfokon is elmarasztalta már a bíróság: a tavalyi ítélet 300 ezer forint, plusz perköltség megfizetésére kötelezte őt és arra, hogy legalább 30 napon át tegyen elérhetővé bocsánatkérést.

A kormánypárti újságíró akkor azt nyilatkozta, nem fog fellebbezni, hanem ötforintosokban kifizeti a büntetést, végül azonban mégis felülvizsgálatot kért a Kúrián.  A Kúria azonban helybenhagyta az ítéletet és Bayert az eddigieken felül az államnak 70 ezer, Hadházynak 15 ezer forint perköltség megfizetésére is kötelezte – írja Hadházy.

Hadházy Ákos hozzátette:  ha Bayer két héten belül nem utalja át végre számára a korábban megítélt összeget, végrehajtási eljárást kezdeményez a jobboldali publicista ellen.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Bayer Zsoltot két írása miatt perelte.  Bayer 2017. október 31-én a blogján azt írta: „HADHÁZY GECI, SZÉL DETTI NYELI.” Egy hónappal később Hadházy egy utolsó, szemét, becstelen gazember címmel így írt a kormány korrupciós ügyeit bolygató Hadházyról, akit mocskos gazembernek nevezett:

„Ezek a taknyok eo ipso ilyenek, és pontosan ezen a helyiértéken kell kezelni Hadházy összes eddigi »tájékoztatóját« a korrupcióról, ezen a helyiértéken kell kezelni ezt a mocskos gazembert. És nagyon helyes: leperelni róla a gatyát is, tanulja meg végre, hol a határ.”

A bíróság jogerős ítélete a második bejegyzésnél ugyan nem állapította meg az emberi méltóság megsértését, mert bár sarkos, lekicsinylő megállapításokról van szó, de azok alapvetően Hadházy politikai tevékenységére vonatkoznak, és nem pusztán gyalázkodás történt, hanem egy konkrét politikai tevékenységet kifogásolt, a 2017. októberi, g*cizős Bayer-posztról viszont már azt állapította meg a bíróság, hogy Bayer megsértette Hadházy emberi méltóságát, mivel a képviselő a tevékenységével nem adott okot arra, hogy Bayer ilyen kifejezést használjon a személyével kapcsolatban és női képviselőtársával való együttes említés pedig különösen lealázó kontextust teremt.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Bayer Zsolt, a HírTV műsorvezetője, a Bádog blog bloggere
Szóljon hozzá!