fbpx
Tv távirányító

Eltűnik a HírTV a UPC Direct megújuló csatornakínálatából, de érkezik több új tévécsatorna is

A műholdas tévészolgáltatásban elérhető tévécsatornák kínálata már januártól megújul.

Frissíti programpalettáját a UPC Direct műholdas szolgáltató: 2021 januárjában 16 új csatornával bővül a szolgáltató kínálata, melyből 5 csatorna HD minőségben érkezik – derül ki a vállalat a Media1-hez eljuttatott közleményéből.

Ismeretterjesztő tartalmak, sportcsatornák, könnyed kikapcsolódást ígérő tartalmak, valamint politikai és nemzetiségi csatornák kerülnek a szolgáltató programpalettájába.

Sport

A sportkedvelők számára nagy meglepetés a DIGI Sport 1 és DIGI Sport 1 HD megjelenése a kínálatban, ugyanis a DIGI-n kívül más országos szolgáltatók közül kizárólag a UPC Directnél lesz elérhető a csatorna. Serie A, Premier League, Ligue 1, UEFA Europa League, ICE osztrák jégkorongliga, Tiposport szlovák jégkorong extraliga, WTA női tenisz, Reggeli Start, életmódmagazinok, Sport24 sporthíradó, ezeket láthatják a DIGI Sport 1 nézői a hét minden napján, HD minőségben is.

A UPC Direct kínálatában is elérhetővé válik az Arena4 és az Arena4 HD. A csatorna műsorkínálata labdarúgásból, amerikai sportokból, küzdősportokból és technikai sportokból tevődik össze. A csatornán látható az NFL, a MotoGP, skót foci, NHL, MMA és darts is.

Természet

Alig pár hónappal a NatGeo videótár megérkezését követően a BBC Earth csatornával bővül a UPC Direct csatornakínálata. A HD és SD formátumban is elérhető csatorna felfedezőútra invitálja a nézőt, akik megismerhetik az Univerzum több csodáját.

A BBC Earth legnagyobb premierjei között szerepel az új természettudományi sorozat, A Perfect Planet, mely február 4-én kerül a képernyőkre. A Sir David Attenborough narrálta produkció a természet azon erőit tárja fel, melyek támogatják, befolyásolják és lehetővé teszik a földi életet. Emellett a műsor bemutatja az emberek természetre gyakorolt drámai hatásait, és azt, hogy mit lehet tenni bolygónk egyensúlyának helyreállításáért.

Érkezik a UPC Direct kínálatába a Love Nature és a Love Nature HD csatorna. Január kiemelkedő premierjei között látható lesz a Big Cat Country (Nagymacskák országa) és a Kingdom of the Tide (Árapály Királysága).

Érkezik az Ozone TV is, melynek új műsora, az Ozone Univerzum egy olyan magazinműsor, amely a világ jelenleg legdinamikusabban működő ágazatával, az űrkutatással foglalkozik.

Az ismeretterjesztő kategória újdonsága a Travel XP HD csatorna: mely rendhagyó módon eredeti angol nyelven mutat be csodás tájakat.

Kikapcsolódás

Bővül a UPC Direct kínálata az ATV Spirit csatornával is, mely könnyed hangvételű, szórakoztató tartalmakat kínál.

A UPC Direct zenei portfóliója is bővül: az eddig inkább könnyűzenei csatornákat felsorakoztató kínálat jövőre komolyzenei iránnyal is kiegészül. A zenekedvelők 3 Stingray csatornát is elérhetnek a közeljövőben: két klasszikus zenei csatornát, a legnagyobb klasszikus zenéket, operákat és baletteket felvonultató Stingray Classica-t és a dinamikus zenei videókat bemutató Stingray CMusic-ot. Valamint érkezik az élő pop, rock és hip-hop koncerteket közvetítő Stingray iConcerts is.

A kormányközeli Pesti TV váltja a HírTv-t, érkezik a roma tévécsatorna is

A politikai témájú műsorok iránt érdeklődők számára jön az idén indult Pesti TV. A UPC Direct ugyanakkor közölte, hogy kivezeti kínálatából a HírTV-t,

„tekintettel arra, hogy a csatorna népszerűsége és teljesítménye az utóbbi időben nem érte el a korábbi szintet, így a műsor szolgáltatója által kezdeményezett szerződésfelmondást a UPC Direct elfogadta.”

Újdonságként megérkezik a Dikh TV roma nemzetiségi tévécsatorna is.

További változások

A tematikus blokkok aktualizálása során a fent említett tartalmak olyan csatornákat váltanak mint a Discovery Channel, a Discovery Science, a TLC, az ID, az Animal Planet, a Eurosport csatornák, a DTX, a Travel Channel vagy a Food Network. A Discovery Showcase és Fine Living csatornák sugárzását maga a csatornákat szolgáltató Discovery szünteti meg.

Az új csatornák megjelenésén túl egyéb változás is várható a csatornakínálatban. A Nickelodeon család legújabb tagja a TeenNick, a ViacomCBS termékportfólió-megújításának következményeként érkezik. A csatorna a 12-16 év közötti fiatalok számára nyújt szórakozást és a megszűnő RTL Spike csatornát váltja. A TeenNick programkínálata kiegészíti a Nickelodeon, Nick Jr, és NickToons csatronák műsorait.

Applikációba érkező újdonságok

Az újdonságok közül várhatóan a UPC Direct Now applikációba is megérkezik majd az összes új tartalom: a Travel XP, a BBC Earth, a Love Nature, a Digi Sport 1 és az Arena4 csatornák HD felbontásban, valamint az Ozone TV, a Stingray Classica, a Stingray CMusic TV, a Stingray iConcerts, a TeenNick, a Pesti TV, az ATV Spirit és a Dikh TV csatornák.

A UPC DTH megváltozó csatornakínálata 2021 januárjától
A UPC DTH megváltozó csatornakínálata 2021 januárjától

Frissítés 2021.02.01.

Mégis marad a HírTV

A Media1 megtudta, hogy a UPC Direct (Direct One) által tett bejelentés ellenére mégis megmarad a Hír TV a műholdas UPC kínálatában, tehát cikkünk megjelenése óta megegyeztek a cégek egymással a folytatásról.

További hírek találhatók a Media1.hu hírportálon! Ha ön sem szeretne lemaradni a média világának híreiről, kövessen bennünket a Facebookon, hírlevél vagy RSS segítségével!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások