fbpx
A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Mégsem törli a HírTV-t a UPC Direct / Direct One, pedig már beharangozta, hogy így tesz

A Media1 értesülése szerint a UPC Direct műholdas szolgáltató a korábbi sajtóbejelentésével ellentétben mégsem törli kínálatából a hírcsatornát, vagyis az utolsó pillanatban mégis meg tudott egyezni annak terjesztéséről a kormányközeli médiaszolgáltatóval. Kiderült az is, hogy a Hír Televízió épp mától HD minőségre vált át, ám ezen műholdas szolgáltató ügyfelei ebből a lehetőségből egyelőre kimaradnak.

Honlapján jelentette be a Hír TV, hogy mától, február elsejétől HD minőségben is foghatóvá vált egyes szolgáltatóknál, de mellette meghagyják a kevésbé részletgazdag, hagyományos SD sugárzást is.

A HírTV honlapján ennek kapcsán azt magyarázza, hogy mivel digitális adásról van szó, annak vételéhez korszerű tévékészülékre, HD jel vételére alkalmas eszközre van szükség. A weboldalon azt is írják, hogy aki a HD minőségű adásra szeretne váltani, érdeklődjön erről a saját műsorterjesztő szolgáltatójánál, majd ehhez a Vodafone, a Telekom, a UPC Direct (új nevén Direct One), a Mindig TV és a DIGI telefonszámát is mellékelték. Ez azonban kissé félrevezető, rögtön mondjuk, miért.

Bayer Zsolt, a HírTV műsorvezetője, a Bádog blog bloggere
Bayer Zsolt, a HírTV műsorvezetőjének rajongói egyes szolgáltatóknál HD minőségben is nézhetik a Bayer showt.

A UPC Direct / Direct One eleinte teljesen törölni készült a HírTV-t

A Media1-nek feltűnt, hogy a UPC Directet is említik, hiszen 2020. december 29-én a UPC Direct bejelentette, hogy elfogadja a HírTV felmondását, és teljesen törli kínálatából az állítása szerint egyre kisebb érdeklődést kiváltó HírTV-t, helyette pedig a Pesti TV-t kezdi el sugározni január 31-től. (A Media1 tavaly év végén megírta, hogy a Pesti TV jóval kevésbé nézett mint a HírTV, ezért a UPC DTH magyarázata a törlésre meglehetősen különös volt).

Végül megmarad a Hír Televízió a Direct One-nál, de egyelőre csak SD-ben

Lapunk megkereste nem sokkal ezelőtt a UPC Direct / Direct One ügyfélszolgálatát, ahol elmondták: úgy döntöttek, mégsem törlik a HírTV-t a kínálatból. Az ügyfélszolgálat közlése szerint a Hír Televízió ugyanakkor egyelőre a hirtv.hu oldalon lévő tájékoztatással ellentétben továbbra is csak SD minőségben lesz elérhető a Direct One-ra átkeresztelt műholdas szolgáltató ügyfelei számára, vagyis e téren a HírTV honlapján lévő UPC Direct telefonszám említése félrevezető.

A HírTV tehát ezentúl HD-ban is kiadja ki a jelet, de ezek szerint nem minden általa megemlített szolgáltató áll át egyből a korszerűbb megoldásra.

A próba kedvéért lapunk felhívta a HírTV által nevesített szolgáltatók közül a Telekomot is, ahol némi várakoztatás után az ügyfélszolgálatos munkatárs megerősítette, hogy náluk mától már elérhető a HírTV HD minőségben. Többször visszakérdeztünk, hogy valóban a HD-ról van-e szó, és határozott igent kaptunk a kérdésre.  Később azonban a Telekom PR-osztályáról azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az ügyfélszolgálat tévesen mondta azt, hogy elérhető náluk a HD minőségű HírTv.

Frissítés 15:30

A UPC Direct / Direct One is megerősítette mostanra közleményében a Media1 információját, hogy mégis meghagyja a Hír Televíziót a kínálatában. Annyit írnak, hogy végül mégis sikerült megegyezniük a szolgáltatóval.

Frissítés 16:39

A Telekom pr-osztálya jelezte, hogy vállalatuk ügyfélszolgálata tévesen közölte, hogy elérhető náluk a hírcsatorna HD vátlozata.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A HírTV székháza Budapesten, az Angol utcában. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások