fbpx
Magyar Hang

Jogi lépéseket tesz a Magyar Hang a PestiSrácok ellen, amiért a kormányközeli honlap pedofíliával vádolta meg a kormánykritikus lap egyik munkatársát

György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője szerint újabb tervezett akció indult a kritikus magyar sajtó ellen, amikor a PestiSrácok alaptalanul pedofília elkövetésével vádolta meg szerkesztősége egyik tagját. A főszerkesztő határozottan kiállt a kormányközeli lap által megtámadott munkatársa mellett.

Cikket közölt pénteken a PestiSrácok arról, hogy valójában Bayer Zsolt jobboldali publicista nem is a Fidesz egyik politikusáról beszélt a HírTV Háttérkép című műsorában, amikor Szájer József ereszcsatornás brüsszeli szexbotránya kapcsán elárulta, hogy egy „régi harcostársa” egy hosszú autóút során évekkel ezelőtt megosztotta vele, hogy meleg és fiatal fiúk miatt járt Thaiföldre. A tévéműsor ezen részletében egyébként „hibás szerkezetű emberekről” beszéltek.

A PestiSrácok tudni vélte, kiről van szó, és bár az illető nevét nem írták le írásukban, teljesen behatárolható módon körülírták, hogy az illető korábban a Magyar Nemzetnél dolgozott, majd a Magyar Hanghoz került, illetve leírták azt is, milyen témákról közölt írásokat, milyen rovata volt. A PestiSrácok közzétett egy közös szerkesztőégi fotót a Magyar Hang csapatáról, és azt írta, a képen rajta van az érintett is.

A PestiSrácok munkatársai telefonon felhívták a Magyar Hang című lap érintett újságíróját, aki annyit elismert, hogy beszélt Bayer Zsolttal sok más téma mellett a szexualitásáról is, de azt is leszögezte, sosem létesített szexuális kapcsolatot 18 évnél fiatalabbakkal. Hozzátette, hogy bárkit alaptalanul bűncselekménnyel vádolni bűncselekmény.

Megszólalt György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője is, aki közleményt adott ki a PestiSrácok vádjaira reagálva. Azt írja, a kormányzati holdudvar revansot akar venni Szájer József ügye miatt.

A főszerkesztő a PestiSrácok által megtámadott munkatársát védelmébe véve így reagált:

„Vajúdtak néhány napig a hegyek, és törvénysértést szültek: Bayer Zsolt a Hír Tv nevét viselő csatornán leereszkedve régi harcostársáról – néven nem nevezve őt – pedofil bűnelkövetőként beszélt. Majd erre rácsavarodva a Pesti Srácok nevű propagandatermék széles körben felismerhetővé tette azt a személyt, kollégánkat, akit aljas módon bűncselekmény elkövetésével vádolt meg. (Fotót is loptak hozzá, ezt már megszoktuk, a lopás ennek a szennylapnak a legfőbb gyakorlata.) A Magyar Hangot néven is nevezték, nem titkolva, hogy a független szerkesztőséget, ezt a közösséget tekintik egyik fő ellenségüknek. Tíz év alatt volt időnk megismerni Orbán módszereit, csak a határok tolódtak egyre kijjebb.

Bayer Zsolt, a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosa hibázott. Szájer József botrányát úgy facsarta ki, hogy ő került bajba. Azt állította, hogy bűncselekmény jutott tudomására, ám nem tett semmit, nem értesítette a hatóságokat, így ha a történet igaz lenne, ő maga válna bűnössé, morális értelemben mindenképp. A képmutató, velejéig romlott Fidesz mocskos hadjáratba kezdett egyetlen célja érdekében, hogy megőrizze hatalmát. Most egy ember aljas megtámadásával a Magyar Hang és a kritikus magyar sajtó ellen is újabb, megtervezett akció indult. Mi nem akarjuk, hogy a közbeszéd színvonala az ő szintjükre zuhanjon, hogy a ránk szakadó társadalmi problémák helyett rágalmazásokkal legyen tele minden. Ebben a játszmában semmi sem drága nekik, az ember a legkevésbé. De ez nem a mi világunk. Mi nem ilyen országban akarunk élni. És ezzel egyre többen vannak így.”

A főszerkesztő azzal zárta sorait, hogy megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Nem sokkal később Bayer Zsolt közölte Bádog nevű blogjában: akkor ezek szerint félreértette egykori barátja szavait. Azt is mondta, azért nem tett feljelentést ellene, mert ő gyónásként értékelte az elhangzottakat, illetve ők

„itt, ezen a térfélen, ilyen esetben nem nézzük meg a büntető törvénykönyv vonatkozó passzusát, és nem annak alapján hozunk döntéseket.”

Borító: A Magyra Hang legújabb lapszámának egy részlete, rajta Szájer Józseffel, a Fidesz volt európai uniós parlamenti képviselőjével, aki néhány napja azután mondott le, hogy belga rendőrök egy ereszcsatornán meztelenül menekülve fogták el Brüsszelben, miután a rendőrség kivonult egy illegális gangbang party-ra, ahol mintegy 25 meztelen férfi létesített szexuális kapcsolatot egymással a COVID-19 korlátozások ellenére, a politikus táskájában pedig extasy tablettát találtak. A politikus botlásnak minősítette a történteket, a szexorgiát pedig házibuliként emlegette. Azt tagadta, hogy kábítószert fogyasztott volna.

LMBTQ-webáruházat indított a Humen Magazin kiadója | Media1

A leszbikusokat, melegeket, biszexuálisokat és transzneműeket célzó webshop egy olyan platformként kíván működni, ahol a lehető legtöbb szivárványos termék megtalálható a könyvektől, a prémium kozmetikumokon át a gasztronómiai termékekig.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */