fbpx
Danny Blue virtuális rendezvénye

Elhúzódhat a rendkívüli helyzet a rendezvényiparban, de új lehetőségeket is teremt

A szakemberek arra számítanak, még legalább egy évig fennmarad a pandémia okozta rendkívüli állapot, ami lépéskényszerbe hozta az iparág szereplőit. Egyikük épp most indított új üzletágat erre alapozva.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

90-95 százalékos árbevétel-visszaesést szenvedett el idén a magyar rendezvényipari cégek jelentős része a hagyományos szolgáltatási területein az előző évhez képest. A koronavírus-világjárvány a teljes iparágat óriási kihívás elé állította, ugyanis a jelenleg hatályos veszélyhelyzeti intézkedések értelmében kizárólag online eseményeket lehet szervezni.

A rendezvényipar szereplői most nem tehetnek mást mint a túlélés érdekében alkalmazkodnak a helyzethez, és innovatív megoldásokat kínálnak az online rendezvénypiacon.

Az elmúlt időszakban megjelentek a virtuálisan végigjárható kiállítások, különböző digitális táncversenyek és online borkóstolók is vannak.

Ehhez a megváltozott helyzethez és új trendhez igazodva jelentette be a Visual Europe Group, hogy Digital Labs néven komplett digitális üzletágat hozott létre, hogy ügyfeleivel és az ügynökségekkel közösen gondolkodva kísérelje meg életben tartani a rendezvényipart.

„Szinte bármilyen expó vagy konferencia áthelyezhető például az online térbe, maximális biztonság mellett. A vendégek virtuálisan ugyanúgy végigjárhatják a standokat és megnézhetik a kiállítók anyagait, mint egy élő rendezvényen. Népszerűnek számítanak az online borkóstolók is, amelyeken a házhoz szállított borokat úgy lehet végigkóstolni, hogy közben a sommelier mondanivalóját egy stúdióból közvetítjük. De rendkívül széles a paletta, az online jógától a virtuális táncversenyig”

– mondta el Botond Szabolcs, a vállalat vezérigazgatója.

Botond Szabolcs, a Visual Europe vezérigazgatója
Botond Szabolcs, a Visual Europe vezérigazgatója

A szakember maga is arra számít, még legalább egy évig fennmarad a rendezvényszervezésben ez a rendkívüli állapot. Ők maguk a COVID-19 magyarországi kitörése óta már több mint 100 rendezvényt költöztetettek át a virtuális térbe. Az ő stúdiójukból jelentkezett többek között Az Év irodája verseny díjátadója, a Media Digital Hungary, Danny Blue Online Mentalista Showja, vagy éppen az MVM Edison díjátadója is.

Rés a kormányzati COVID-pajzson? A TV2 és az RTLII szerint nem vonatkozik a nagyszabású élő showműsoraikra a rendezvénytilalom és a kijárási korlátozás | Media1

Hogyan lehetséges, hogy míg Magyarországon kijárási tilalom van életben minden este 20 órától másnap reggel 5 óráig, rendezvények pedig a nap bármely szakában és bármekkora létszámmal sem tarthatók meg, az Orbán-kormány a COVID-19 védekezésre szolgáló néhány hete bevezetett új rendelete ellen vétkezőket pedig tettenéréskor súlyosan szankcionálják, a TV2 szombat este is nagyszabású élő tévéműsort tudott sugározni közönség jelenlétében?

Elmarad a Sziget, a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál | Media1

A Central Médiacsoport 2021-re a koronavírus okozta válságra reflektálva és a megváltozott olvasói szokásokat figyelembe véve tartalomgyártási központokat hozott létre, és a magazinok esetében integrált tartalomkészítésre áll át.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Danny Blue virtuális rendezvénye. Fotó: Visual Europe
Szóljon hozzá!