fbpx
Sziget 2018 beléptetés. Fotó: Bodorkós Máté - Rockstar Photographers

Elmarad a Sziget, a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál

27 éve nem történt még ilyen. Közleményben jelentették be a szervezők egy kormánydöntésre hivatkozva. A főszervező végtelen csalódottságának adott hangot.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A kormány mai döntése szerint 27 év óta először telik el úgy nyár, hogy nem lesz Sziget Fesztivál, mint ahogy a Sziget Szervezőiroda nagy hazai fesztiváljai, a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is elmaradnak – áll a Sziget Zrt. pár perce kiadott közleményében.

„A mostani helyzetre nincs történelmi tapasztalat – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője – ezért a megoldás kulcsa sincs a zsebünkben. Egyelőre csak végtelen szomorúságot érzünk, hogy a rengeteg munka, szeretet és odaadás, amit a kollégáink évtizedek óta ezekért a fesztiválokért és a vendégeinkért tesznek, idén semmivé vált.”

Mi lesz a megvásárolt jegyekkel?

A főszervező szerint most mindenek előtt ki kell alakítani az elővételes jegyvásárlók számára az optimális megoldást, legyen szó a jegyek jövő évi felhasználhatóságáról vagy a visszatérítés menetéről.

Kádár Tamás hozzátette: a nemzetközi példákat elemezve minderre számos megoldás látott már napvilágot, vannak országok, ahol külön jogszabályokkal is támogatják, szabályozzák ezt a folyamatot.

Balaton Sound
A Balaton Sound tavaly. fotó: Major Kata – Rockstar Photographers / Media1-archív

Várják a Sziget Zrt.-nél a kormányzati mentőcsomagot

„Az biztos, hogy ez a precedens nélküli helyzet nagyon komoly anyagi károkat okoz a teljes fesztiválpiacon, és ezáltal az országnak is, rengeteg munkahely és cég sodródik veszélybe” – mondta Kádár, aki hozzátette, hogy bár elindultak az egyeztetések a kormányzattal az esetleges segítségről, az iparágat érintő mentőcsomagról és a különféle szakmai szervezetek régóta egyeztetnek többfajta vészforgatókönyvről, de konkrét eredményre még nem jutottak a fesztiválszervezők a döntéshozókkal.

„Számunkra most az az elsődleges szempont, hogy a vendégeink a lehető legkedvezőbb megoldást kapják, és jövő nyáron együtt élvezhessük ezeket a világszínvonalú fesztiválokat. Elképzelhetetlen a gondolat is, hogy 27 év kitartó és szeretett munkája, az eredményeink és nem utolsó sorban a több millió eddigi látogatónk fesztiválélményének lehetősége egyik pillanatról a másikra lenullázódjon. Egyelőre tehát türelmet kérünk, keressük a megoldást, azonban az biztos, hogy az sokat jelentene, ha azok a látogatók, akik már megvásárolták elővételben a jegyet, ezt a jövő évi fesztiválra való befektetésként kezelnék” – tette hozzá Kádár.

A Sziget Zrt. nem sokkal azután tette közleményét, hogy a kormány ma bejelentette, hogy augusztus 15-ig biztosan nem lesznek rendezvények tarthatók Magyarországon. Ennek az oka a koronavírus elleni küzdelem.

A Sziget Fesztivált augusztus 5. és augusztus 11. között tartották volna a Hajógyári-szigeten Budapesten. A Balaton Sound július 8. és 12. között lett volna a Balaton partján, Zamárdiban. A VOLT Fesztivál időpontjának a július 1. és július 5. közötti időpontot tűzték ki, a helyszín Sopron lett volna.

Borító :Beléptetés a Szigeten korábban. Fotó: Bodorkós Máté – Rockstar Photographers
Szóljon hozzá!