fbpx
A TOP25 legmeghatározóbb emberek a hazai digitiális piacon

Elkészült a legmeghatározóbb magyarországi digitális szakemberek toplistája

A top25-ös lista élén ezúttal olyan nevekkel találkozhatunk mint Várkonyi Balázs, Palocsay Géza, Vaszily Miklós, de a szakértői lista különböző helyein szerepel a 24.hu, a Telex, a 444 és az Index főszerkesztője, valamint több internetes áruház vezetője, illetve néhány más médiavezető.

Idén Várkonyi Balázs, a fuzionáló Extreme Digital és eMAG internetes áruházak vezérigazgatója végzett az 1. helyen a Marketing&Media című újság „TOP25 – a legmeghatározóbb digitális szakemberek” című rangsorában.

Az e-kereskedelmi cég vezetőjének előretörése részben annak is köszönhető, hogy a COVID-19 miatt jelentősen megnőtt az internetes kereskedelem jelentősége, a fúzió lezárultával pedig egy évente 100 milliárd forint forgalmú vállalat jön létre.

Várkonyi Balázs, az Edigital vezetője
Várkonyi Balázs, az Edigital és az Emag vezetője

Várkonyi Balázs Palocsay Gézát, az Adevinta Hungary ügyvezetőjét szorította ki több éve őrzött első helyéről a toplistában, aki a 2. helyre került. Az Adevintához olyan termékek tartoznak mint például a Jófogás és a Használtautó.hu. Amikor az Adevintát (ami akkor még Schibsted Media néven működött) Palocsay átvette 2014-ben, a vállalat árbevétele még évente 187 millió forint volt. Mostanra a vállalat éves 4,59 milliárd forint árbevétellel rendelkezik.

A lista tavalyi második helyezettje, Szigetvári József, a Szallas.hu vezérigazgatója ezúttal a 11. helyre került, vélhetően a turizmus körüli problémák miatt. A 3. helyre került be Vaszily Miklós, a TV2 Csoport elnöke, aki idén márciusban felvásárolta az Index hirdetési felületeit is értékesítő Indamedia Csoport 50 százalékát. Vaszily mostanában sokat emlegetett szereplője a médiapiacnak, hiszen az Index hitelezőjeként is ismert cégnél történő megjelenése után az Index addigi stábja ugyan eleinte még a helyén maradt, de végül nyáron viharos körülmények között az egész szerkesztőség távozott.) Vaszily nem új szereplő a digitális médiapiacon: korábban volt már az Index vezérigazgatója, majd az Origo vezérigazgatója (nevéhez fűződik Sáling Gergő főszerkesztő menesztése, mielőtt a lapot kormánypártivá alakították át).

A lista 4. helyezettje a Codecool programozóiskola alapítója, Vinnai Balázs lett.

Az 5. helyet szerezte meg a digitális szakemberlistán Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője.

6. lett Munk Veronika, a másfél hónappal ezelőtt indult Telex főszerkesztője, aki azt megelőzően, a nyári tömeges felmondásokig az Index főszerkesztő-helyettese volt.

A két újságíró a Google Magyarország ügyvezetőjét, Bíró Pált előzte meg, aki a 7. helyet szerezte meg.

8. lett Mészáros Dávid, az ingatlan.com vezetője.

9. lett Sopov István, az IAB Hungary és az Adaptive Media vezetője. (A Sopov vezette Adaptive Media digitális sales house értékesíti a vatera.hu, a  magyarnarancs.hu, a 444.hu, a blikk.hu, vagy épp a Media1.hu hirdetési felületeit is.)

A 10. helyen végzett Grósz Judit, az RTL Magyarország digitális és üzletfejlesztési igazgatója.

A 11. helyen szereplő Szigetvári Józsefet (Szallas.hu) már említettük. Őt Makkay János a kifli.hu-tól követi a listán, a 12. helyen.

Az élelmiszer-kiszállítással foglalkozó webshop vezetője Uj Pétert, a 444. hu főszerkesztőjét előzte meg, aki a 13. helyet szerezte meg.

14. helyezett lett a rangsorban Szombathy Pál, az Index.hu idén nyáron kinevezett vezérigazgató-főszerkesztője.

15. lett a listában Bán Zoltán (Net Media, a portfolio.hu tulajdonosa).

A 16. helyet szerezte meg Novák Péter, a Dentsu Aegis Network (DAN) médiaügynökség magyarországi vezetője.

17. lett Kovács Péter (Libri-Bookline webshop)

A rangsor 18. pozíciójában D. Tóth Kriszta, a WMN alapítóját találjuk. 19. lett Ziegler Gábor, az Indamedia társtulajdonosa. A 20. helyet szerezte meg Bognár Bálint (Central Médiacsoport).

21. lett Pácsonyi Daniella (NLC), 22. helyre került Rácz Brigitta (Femina Media) 23. lett Balogh Péter (Baconsult), az RTL Klub Cápák közötti című műsorából is ismert internetes befektető.

24. helyet szerezte meg Kardos Gábor, a 444.hu és a Qubit oldalakat működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatója. 25. helyen végzett Németh Norbert, a Tchibo internetes áruház vezetője.

A Marketing&Media idén tizenegyedik alkalommal állította össze a hazai piac legmeghatározóbb szakembereinek rangsorát. A rangsort a szerkesztőség által felkért zsűri pontozással állította össze oly módon, hogy egyrészt azt nézték, mennyire sikeres a saját területén az adott szakember, másrészt azt, hogy mennyire meghatározó a véleménye a piacon, harmadrészt azt pontozták, hogy az elmúlt évben mennyit változott. A zsűritagok saját magukra és főnökeikre nem szavazhattak.

A top25 legmeghatározóbb digitális szakembereinek előző évi listájáról ITT írtunk 2019-ben.

További médiával kapcsolatos híreket találhat a Media1.hu-n! Iratozzon fel napi hírlevelünkre, valamint RSS-csatornánkra, hogy mindig képben legyen a legfrissebb történésekkel kapcsolatban! Követhet bennünket a Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások