fbpx
Az M1 nemzeti hírtévé megújult arculata

Feljelentést tesz a Párbeszéd a Közmédiából kiszivárgott hangfelvétel alapján

Az ellenzéki párt a közmédiából kiszivárgott azon hangfelvétel kapcsán tesz jogi lépéseket, amelyben állásuk elvesztésével fenyegették meg az M1 munkatársait arra az esetre, ha nem támogatják a kormányt az EP-kampányban.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Lemondásra szólítja fel a Párbeszéd Papp Dánielt, az MTVA vezérigazgatóját, továbbá a párt panaszt tesz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál,  és fel is jelenti a közmédiát annak „törvényellenes működése” miatt. A Párbeszéd ezt bejelentő, a Media1-hez is eljuttatott közleménye szerint a csütörtökön kiszivárgott hangfelvételek bizonyítják, hogy

„az évi 97 milliárd adófizetői forintot eltapsoló köztelevízió a kormányzat engedelmes propagandagyáraként működik a hírhamisításról ismertté vált Papp Dániel vezénylete mellett.”

Mint arról a Media1 már beszámolt, a Szabad Európa által megszerzett és publikált hangfelvételen az hallható, amint Bende Balázs köztévés szerkesztő elbocsátással fenyegeti meg azokat a beosztottait, köztévés dolgozókat, újságírókat, akik nem akarják tudomásul venni, hogy a köztévé intézményében kit kell támogatni. Bende azt mondta, ha valaki nem ért ezzel egyet, az menjen Németh Zsolt hírigazgatóhoz és mondjon fel.

A Párbeszéd azt írja ennek kapcsán:

„Eddig is sejtette mindenki, hogy így mennek a dolgok a köztévénél, de most már bizonyíték is van rá.”

A párt közleménye hangsúlyozza: Bende nyíltan a kormánypártokat támogató, elfogult műsorok készítését követelte az újságíróktól, az állásuk elvesztésével fenyegetve őket. Ez nemcsak emberi szempontból vállalhatatlan és aljas, de a Párbeszéd szerint a sajtótörvénybe is ütközik.

A Párbeszéd megjegyezte: ebben „nyilvánvalóan nem Bende az igazi bűnös, maga is csak végrehajtó, és a hal ezúttal is a fejétől bűzlik”, ezért követelik – csakúgy mint tette korábban Hadházy Ákos országgyűlési képviselő – Papp Dániel vezérigazgató azonnali lemondását.

A Párbeszéd az NMHH-s panasz mellett hivatali visszaélés vádjával feljelentést is tesz ismeretlen tettes ellen.

Az ügy előzményeiről itt írtunk.

További híreket találhat a Media1 oldalán. Ha nem akar lemaradni a híreinkről, cikkeinkről, iratkozzon fel napi hírlevelünkre vagy az RSS-csatornánkra, illetve kövessen bennünket Facebookon.

Borító: Az M1 nemzeti hírtévé arculata
Szóljon hozzá!