fbpx
boon.hu - Borsod Online

„Addig sem okoz nagyobb kárt ez a pojáca” – így kommentálta a Borsod Online nevű KESMA-lap a miskolci polgármester karanténba vonulását

A kormányközeli boon.hu a Facebookon Veres Pál polgármester karanténba vonulásáról szóló hír alá szokatlan kommentárt fűzött. A polgármesteri hivatal a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó internetes lap főszerkesztőjének nyilvános elnézéskérését és válaszait követeli a történtek miatt.

Közleményben tiltakozik Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, amiért a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA), illetve a Mediaworks Hungary Zrt.-hez, magyarán a kormányközeli médiaholdinghoz tartozó megyei lap, a Borsod Online (boon.hu) sajátos hangnemet megütve kommentárt fűzött a Veres Pál Covid-tesztje pozitív lett című hír megosztásakor.

A Boon.hu a saját Facebook-oldalán előbb szimplán csak megosztotta a hírt, hogy negatív lett Veres Pál polgármester koronavírus tesztje, ám elővigyázatosságból karanténba vonul, majd rögtön azután tette közzé az alábbi kommentárt a bejegyzés alatt:

„Addig sem okoz nagyobb kárt ez a pojáca.”

Bár a Boon.hu később eltávolította egy minőségi laptól biztosan megengedhetetlen tartalmú kommentár nyomait, a történtekről képernyőkép készült.

Miskolc polgármesteréről írt kommentár a Boon.hu (Borsod online) Facebook-oldalán
Miskolc polgármesteréről írt kommentár a Boon.hu (Borsod online) Facebook-oldalán

A polgármesteri hivatal a történtek után azt írta, megdöbbent a Borsod Online hivatalos oldalán történtek miatt. A hivatal közölte, hogy

„eddig is tisztában volt az Észak Magyarország és a Borsod Online tendenciózus hírszerkesztési gyakorlatával, Miskolc új városvezetésével kapcsolatos barátságtalan viszonyával, de a Borsod Online az említett kommentjével olyan terepre tévedt, amely miatt a Polgármesteri Hivatal a sajtóorgánum főszerkesztőjéhez fordul és azonnali választ követel.”

Ezekre a kérdésekre szeretnének választ kapni a városházán a laptól:

  • A cikkhez a Borsod Online nevében közzétett komment hivatalos, szerkesztőségi álláspont?
  • Bevett gyakorlat a Borsod Online-nál, hogy a cikkekhez a lap nevében politikai kommentet fűznek?
  • Hogyan dől el, hogy melyik cikkhez milyen komment tartozik?
  • Csak az újság nevében, hivatalosan fűz a lap véleményt a cikkekhez, vagy az újságírók maguk is kommentelhetnek szabadon?

A városházán azt követelik, hogy a tisztánlátás érdekében álljon ki a Borsod Online magazin főszerkesztője, illetve kérjen nyilvánosan elnézést a Borsod Online-on, a magazin Facebook oldalán és az Észak Magyarország hasábjain.

A városháza jelezte: ha ez nem történik meg,

„a Polgármesteri Hivatal kénytelen lesz átértékelni a viszonyát a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában álló Észak-Magyarország és Borsod Online sajtótermékekkel, mert meggyőződésünk, hogy sem a tisztességes újságírás írott és íratlan szabályaiba, sem pedig az alapvető kulturális normákba nem fér bele a Borsod Online modortalan véleménynyilvánítása.”

Veres Pál egyébként azért vonult házi karanténba, mert a polgármester korábban kontaktusba került egy igazoltan COVID-19 fertőzött személlyel. Fertőzésre utaló tünetei a polgármesternek nem voltak, és a tesztje is negatív lett, ezért pusztán preventív célból, munkatársai és a hivatallal kapcsolatba lépő személyek védelme érdekében vonult egy időre karanténba.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások