Mediaworks

A Lokál Metropol néven folytatja, a Képes Sport beolvad a Nemzeti Sportba

Célegyenesbe érkezett a kormánypárti sajtóbirodalom médiatermékeinek jelentős átalakítása.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Lokálról Metropolra keresztelték át az ismert kormányközeli napilap Facebook-oldalát pénteken  – vette észre a Media1.

A változás érdekessége, hogy az új oldalon továbbra is látszódnak a Lokál eddigi tartalmai, de az oldalon már a fejlécben is a Metropol arculata látszódik.

A Metropol új arculati eleme
A Metropol új arculati eleme. Fotó: Lokál / Metropol Facebook-oldal

Mindez nem véletlenül történik: információink szerint hamarosan, előreláthatólag már hétfőn megkezdi tevékenységét a metropol.hu és a kormányközeli Mediaworks megjelenteti a Metropol című régi-új napilapot, versenytársat támasztva ezzel a Pesti Hírlapnak.

A metropol.hu jelenleg még jelszóval védett, de bármikor lekerülhet róla a „lakat”.

A Metropol korábban
A Metropol korábban

A Lokál Facebook-oldalának átalakítása arra utal, hogy a jövőben a mostanáig nem túl sikeres, leginkább állami hirdetéseken keresztül közpénz-kiszivattyúzásban jeleskedő Lokált leállítja a Fidesz-közeli sajtóholding, a KESMA / Mediaworks.

Lokál. Fotó: Ladányi András / Media1
A Lokál egy korábbi lapszáma. Fotó: Ladányi András / Media1

Arról, hogy a Metropolt újra akarják indítani, néhány hete már hivatalosan is megnyilvánult a kormányközeli sajtóóriás, de akkor azt még nem közölték, hogy ez ténylegesen a Lokál átalakítását jelenti.

A Metropol egyébként minden hétköznap 24 oldalon jelenik majd meg, ingyenes terjesztésben. A lap a városlakók, a közlekedő tömeg lapja kíván lenni, de a szokásos utcai terjesztésen túl az eddigieknél nagyobb elérést biztosítva bevásárlóközpontokban és egyéb hálózatokban is hozzáférhető lesz.

A Metropol főszerkesztője az a Simon László lesz, aki 18 éven át dolgozott a korábbi lapnál, szerkesztőként és vezető szerkesztőként, majd a Ripost című NER-lapnál dolgozott.

Beolvad a Képes Sport

A Mediaworks egyébként a Képes Sport című sportlap kapcsán is fontos változásról határozott. Azt írják erről honlapjukon, hogy a nagy múltú sporthetilap a jövőben a Nemzeti Sportba beolvadva, annak hétvégi mellékletévé válik.

A Képes Sport 1939-től volt jelen a magyar sajtópiacon. A koronavírus megjelenését követően, tavasszal bizonytalan időre leállította a Mediaworks a lap megjelentetését.

Orbán Viktor korábban a Nemzeti Sporttal
Orbán Viktor korábban a Nemzeti Sporttal a kezében.
Fotó: Orbán Viktor Facebook

Az újrainduló Metropol korábban Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz közeli érdekeltség volt. A lapot az úgynevezett G-napot követően állították le, mivel Simicska és Orbán ekkorra kirobbanó nyilvános háborúja következtében hirtelen megfogyatkoztak a Metropol állami hirdetései, és komoly pénzügyi veszteségei keletkeztek a Metropolt kiadó vállalatnak.

Simicska a 2018-as országgyűlési választásokat követően, a Fidesz újbóli győzelmét követően kapitulált, és szinte minden üzleti érdekeltsége átkerült a Fidesz közelébe, ennek köszönhetően tudják most újra megjelentetni a Metropolt.

További hírek találhatók a Media1-en! Facebook-oldalunk ITT található.

Borító: A Mediaworks székháza Budapesten, az egykori Népszabadság-házban. Fotó: Media1
Szóljon hozzá!