fbpx
Mediaworks

A Lokál Metropol néven folytatja, a Képes Sport beolvad a Nemzeti Sportba

Célegyenesbe érkezett a kormánypárti sajtóbirodalom médiatermékeinek jelentős átalakítása.

Lokálról Metropolra keresztelték át az ismert kormányközeli napilap Facebook-oldalát pénteken  – vette észre a Media1.

A változás érdekessége, hogy az új oldalon továbbra is látszódnak a Lokál eddigi tartalmai, de az oldalon már a fejlécben is a Metropol arculata látszódik.

A Metropol új arculati eleme
A Metropol új arculati eleme. Fotó: Lokál / Metropol Facebook-oldal

Mindez nem véletlenül történik: információink szerint hamarosan, előreláthatólag már hétfőn megkezdi tevékenységét a metropol.hu és a kormányközeli Mediaworks megjelenteti a Metropol című régi-új napilapot, versenytársat támasztva ezzel a Pesti Hírlapnak.

A metropol.hu jelenleg még jelszóval védett, de bármikor lekerülhet róla a „lakat”.

A Metropol korábban
A Metropol korábban

A Lokál Facebook-oldalának átalakítása arra utal, hogy a jövőben a mostanáig nem túl sikeres, leginkább állami hirdetéseken keresztül közpénz-kiszivattyúzásban jeleskedő Lokált leállítja a Fidesz-közeli sajtóholding, a KESMA / Mediaworks.

Lokál. Fotó: Ladányi András / Media1
A Lokál egy korábbi lapszáma. Fotó: Ladányi András / Media1

Arról, hogy a Metropolt újra akarják indítani, néhány hete már hivatalosan is megnyilvánult a kormányközeli sajtóóriás, de akkor azt még nem közölték, hogy ez ténylegesen a Lokál átalakítását jelenti.

A Metropol egyébként minden hétköznap 24 oldalon jelenik majd meg, ingyenes terjesztésben. A lap a városlakók, a közlekedő tömeg lapja kíván lenni, de a szokásos utcai terjesztésen túl az eddigieknél nagyobb elérést biztosítva bevásárlóközpontokban és egyéb hálózatokban is hozzáférhető lesz.

A Metropol főszerkesztője az a Simon László lesz, aki 18 éven át dolgozott a korábbi lapnál, szerkesztőként és vezető szerkesztőként, majd a Ripost című NER-lapnál dolgozott.

Beolvad a Képes Sport

A Mediaworks egyébként a Képes Sport című sportlap kapcsán is fontos változásról határozott. Azt írják erről honlapjukon, hogy a nagy múltú sporthetilap a jövőben a Nemzeti Sportba beolvadva, annak hétvégi mellékletévé válik.

A Képes Sport 1939-től volt jelen a magyar sajtópiacon. A koronavírus megjelenését követően, tavasszal bizonytalan időre leállította a Mediaworks a lap megjelentetését.

Orbán Viktor korábban a Nemzeti Sporttal
Orbán Viktor korábban a Nemzeti Sporttal a kezében.
Fotó: Orbán Viktor Facebook

Az újrainduló Metropol korábban Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz közeli érdekeltség volt. A lapot az úgynevezett G-napot követően állították le, mivel Simicska és Orbán ekkorra kirobbanó nyilvános háborúja következtében hirtelen megfogyatkoztak a Metropol állami hirdetései, és komoly pénzügyi veszteségei keletkeztek a Metropolt kiadó vállalatnak.

Simicska a 2018-as országgyűlési választásokat követően, a Fidesz újbóli győzelmét követően kapitulált, és szinte minden üzleti érdekeltsége átkerült a Fidesz közelébe, ennek köszönhetően tudják most újra megjelentetni a Metropolt.

További hírek találhatók a Media1-en! Facebook-oldalunk ITT található.

Borító: A Mediaworks székháza Budapesten, az egykori Népszabadság-házban. Fotó: Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások