fbpx
Az Index.hu szerkesztősége a távozó indexesek távozása után, 2020.08.31-én.

Sajtótörténeti fotók: Kiürült Index, távozó régiek

Két fontos fotó is készült hétfőn és egy videó, ahol Munk Veronika, a volt főszerkesztő-helyettes bejelenti, hogy előfizetéses alapú új oldalt indítanak

Hétfő estére teljesen kiürült az Index.hu szerkesztősége, miután a távozó indexesek felmondási ideje (három régi munkatárs, Haász János, Tóth Szenesi Attila és Szabó Zoltán (szabózé) kivétel, akik még egy hónapig a cégnél maradnak és segítik az átadás-átvételt) lejárt.

A Media1 egyik olvasója örökítette meg a borítóban látható képet, amelyen látszódik a médiatörténeti pillanat, mellyel kezdetét vette egy új korszak, amelyet Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő, Sztankóczy András, stratégiai igazgató-vezető szerkesztő, Kitzinger Szonja, főszerkesztő-helyettes, Balogh Ákos Gergely, szervezetfejlesztésért felelős főszerkesztő-helyettes és Fekete-Szalóky Zoltán hírigazgató és sok más érkező indexes neve fémjelez innentől.

A lenti fotót a távozó indexesek Facebook-oldalán tették közzé nem sokkal ezelőtt. Ezen a képen az látszik, amint utolsó munkanapjuk után az Index épülete előtti területen fotózkodnak a volt indexesek (akik július végén, Dull Szabolcs főszerkesztő elbocsátása után úgy döntöttek, beadják a felmondásukat, mivel úgy vélték, Dull menesztésével megsérült a szerkesztőségi autonómia), akiknek most járt le a felmondási idejük.

Távozó indexesek búcsúzkodnak 2020.08.31-én a szerkesztőség épülete előtt
Távozó indexesek búcsúzkodnak 2020.08.31-én a szerkesztőség épülete előtt. Fotó: Távozó indexesek

Néhány sort is írtak a fotóhoz búcsúzásként:

A legtöbb felmondott munkavállalónak a mai napon ért véget az indexes pályafutása, holnaptól már nem mi írjuk az anyagokat. Ezzel a közös képpel szeretnénk búcsúzni az olvasóinktól, illetve majd nemsokára egy rövid videóval is. Köszönjük, hogy velünk tartottatok ezen az úton, és előre is köszönjük, ha jöttök velünk tovább! Már nem kell sokat aludni! A Távozó indexesek

A videó is felkerült, amelyben Munk Veronika, az Index volt főszerkesztő-helyettese arról beszél, hogy a távozó indexesek majdani új lapja előfizetéses alapú lesz.

A Media1 mai adásának vendége volt Fábián Tamás, az Index.hu volt politikai újságírója. A műsor hamarosan visszahallgatható lesz a Media1.hu-ról és a vipcast.hu-ról!

Úgy tudjuk, a mai napon a cikkeket még a távozó indexesek készítették, míg a híreket már az új stáb töltötte az oldalról. Holnaptól viszont már valamennyi tartalmat az új stáb készíti majd, és a címlapot is ők szerkesztik. Hamarosan az oldal impresszumát is lecserélik és ezzel minden értelemben kezdetét veszi egy új korszak az Index történetében.

Borító: Az Index.hu szerkesztősége a távozó indexesek távozása után, 2020.08.31-én. Fotó: Media1 / olvasónktól
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások