fbpx
A DK és a Liberálisok flashmobja az MTVA épülete előtt, 2020.08.27-én

Az MTVA épületénél akciózott az ellenzék

A DK és a Liberálisok molinót feszítettek ki az állami médiavállalatnál és matricákat helyeztek ki a jövőre 100 milliárd forintból gazdálkodó Közmédia bejáratára.

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője flashmobbal egybekötött sajtótájékoztató-sorozatuk második állomásán, az MTVA Kunigunda útján lévő épületénél egy „Pártállam helyett jogállamot!” feliratú molinóval az ellen akcióztak, hogy állításuk szerint

„ma Magyarországon a közpénzmilliárdokkal kitömött médiumok nem a lakosság tájékoztatását szolgálják, csupán a hatalom gondolatainak gát nélküli közvetítését.”

Ráczné Földi Judit elmondta: 2020-ban az MTVA számára 75 milliárd forintos közszolgálati hozzájárulást állítottak be, amit kiegészített az 1,6 milliárd forintos médiapiaci bevétel és egy 8,3 milliárd forintos kereskedelmi és vagyongazdálkodási bevétel. 2021-re pedig még ennél is többet, közel 100 milliárd forintot költenének az MTVA-ra.

Pártállam helyett jogállamot! feliratot helyeztek ki az MTVA székházánál
Kihelyezik a pártállam helyett jogállamot! feliratot az MTVA székházánál
Fotó: DK sajtóiroda

Sermer Ádám arról beszélt, hogy a

„Közmédia leépítése és kormányszócsővé való erőszakolása az egyik legékesebb bizonyítéka a pártállam kiépítésének. Orbánék hatalma alatt nem létezik különvélemény, és ezt úgy a legegyszerűbb  elérni, ha bedarálják a Közmédiát.”

A két párt politikusai arról beszéltek, hogy 2022-ben vissza kell térni a pártállamról a jogállamiságra. Ráczné Földi Judit és Sermer Ádám a sajtótájékoztató után „Ebben az intézményben tíz éve pártállamot épít a Fidesz” feliratú matricákat ragasztottak az MTVA épületének bejáratára.

A DK az eseményt élőben közvetítette a Facebookon.

A DK nemrég a Fidesz egyik épülete előtt is flashmobbal tiltakozott szintén média témában.

További hírek találhatók a Media1-en. A Media1 Facebook-oldala itt található.

Fotó: DK sajtóiroda
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások