A DK és a Liberálisok flashmobja az MTVA épülete előtt, 2020.08.27-én

Az MTVA épületénél akciózott az ellenzék

A DK és a Liberálisok molinót feszítettek ki az állami médiavállalatnál és matricákat helyeztek ki a jövőre 100 milliárd forintból gazdálkodó Közmédia bejáratára.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője flashmobbal egybekötött sajtótájékoztató-sorozatuk második állomásán, az MTVA Kunigunda útján lévő épületénél egy „Pártállam helyett jogállamot!” feliratú molinóval az ellen akcióztak, hogy állításuk szerint

„ma Magyarországon a közpénzmilliárdokkal kitömött médiumok nem a lakosság tájékoztatását szolgálják, csupán a hatalom gondolatainak gát nélküli közvetítését.”

Ráczné Földi Judit elmondta: 2020-ban az MTVA számára 75 milliárd forintos közszolgálati hozzájárulást állítottak be, amit kiegészített az 1,6 milliárd forintos médiapiaci bevétel és egy 8,3 milliárd forintos kereskedelmi és vagyongazdálkodási bevétel. 2021-re pedig még ennél is többet, közel 100 milliárd forintot költenének az MTVA-ra.

Pártállam helyett jogállamot! feliratot helyeztek ki az MTVA székházánál
Kihelyezik a pártállam helyett jogállamot! feliratot az MTVA székházánál
Fotó: DK sajtóiroda

Sermer Ádám arról beszélt, hogy a

„Közmédia leépítése és kormányszócsővé való erőszakolása az egyik legékesebb bizonyítéka a pártállam kiépítésének. Orbánék hatalma alatt nem létezik különvélemény, és ezt úgy a legegyszerűbb  elérni, ha bedarálják a Közmédiát.”

A két párt politikusai arról beszéltek, hogy 2022-ben vissza kell térni a pártállamról a jogállamiságra. Ráczné Földi Judit és Sermer Ádám a sajtótájékoztató után „Ebben az intézményben tíz éve pártállamot épít a Fidesz” feliratú matricákat ragasztottak az MTVA épületének bejáratára.

A DK az eseményt élőben közvetítette a Facebookon.

A DK nemrég a Fidesz egyik épülete előtt is flashmobbal tiltakozott szintén média témában.

További hírek találhatók a Media1-en. A Media1 Facebook-oldala itt található.

Fotó: DK sajtóiroda
Szóljon hozzá!