Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata

A fele részben Fidesz-közelbe került blog.hu-t működtető Indamedia adománygyűjtésre készül

A nemrég Vaszily Miklós, a kormánypárti TV2 elnökének 50 százalékos tulajdonába került blog.hu üzemeltetője, az internetes közösség segítségét akarja kérni egy finanszírozási kampány keretében. Erről képernyőképek is tanúskodnak.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Közösségi finanszírozási kampányt tervez a blog.hu blogtárhely üzemeltetője, a fele részben a kormányközeli TV2 elnöke, Vaszily Miklós tulajdonában lévő Indamedia – tudta meg a 444.hu, mely ennek bizonyítására különböző képernyőképeket is tudott készíteni, mivel véletlenül idő előtt publikussá vált a tervezett felület.

A lap a „Fidesz-humor legjavának” tartja a fejleményt, hogy a Fidesz-közeli médiavállalkozó érdekeltségébe került Indamedia pénzt akar kérni az internetezőktől.

Vaszily, az Indamedia társtulajdonosa korábban az Echo TV elnöke és az MTVA vezérigazgatója volt, azt megelőzően pedig az Origo vezérigazgatójaként leváltotta Sáling Gergőt, az akkor még mértéktartó Origo főszerkesztőjét egy Lázár Jánosra (akkoriban Miniszterelnökséget vezető miniszterre) vonatkozó oknyomozó írást követően. Vaszily idén márciusban vásárolta meg az Indamedia felét.

A 444 forrásai megerősítették, hogy a nyilvánosságra hozott képernyőképeken látható közösségi finanszírozási kampányt mostanában indítanák el. A vonatkozó oldalak még nem készültek el teljesen, van, ahol a végleges helyett még a latin „lorem ipsum” kitöltőszöveg szerepelt.

Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa
Vaszily Miklós, a TV2 elnöke, az Indamedia társtulajdonosa, a MEME alelnöke, a Pesti TV társtulajdonosa

A 444 úgy véli, nehéz elképzelni, hogy tömegek adakoznának egy tehetős NER-kulcsfigura cégének, de azt sem tartják kizártnak, hogy az akciót a megmaradásáért küzdő független sajtó adománygyűjtő kampányai paródiájának szánták.

Az Indamediához a blog.hu mellett olyan médiumok tartoznak mint például a napi.hu, a Totalcar, de az Indamedia tanácsadói tettek javaslatot korábban az Index átalakítására is. A Totalcar alapítója, Winkler Róbert a múlt héten nyilvánosan „csicskamédiának” nevezte a céget.

Az Index függőségi viszonyban van az Indamediával, az ugyanis nem csak a lap hirdetési felületeit tölti, de mint arról a Media1 beszámolt, egyben hitelezője is az Index.hu Zrt.-nek.

Épp a napokban derült ki, hogy az Indamediához tartozó blog.hu alatt lévő blogokkal fogják tölteni az Index címlapját a távozó indexesek felmondási idejének lejártával.

Az Indamedia és az Index között már tavaly is feszültség volt a blogok kapcsán: a blog.hu-t is működtető Indamedia Zrt. ugyanis egy időre teljesen eltüntette a politikai, közéleti blogokat az Indexen lévő i2 (korábbi nevén index2) nevű „blogketrecéből”. Miután az Index nem kapott magyarázatot a történtekre, az Index lépett és saját maga kezdett el politikai tartalmakat kiemelni.

Frissítés 2020.08.12.

A Media1 indamediás forrásból megtudta, hogy a fizetőkapus fejlesztést már tavaly, Vaszily a cégben való felbukkanása előtt elindították, az tehát a mostani eseményektől független.

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító: Az Index és az Indamedia a Budasquare irodaházban található irodájának homlokzata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!