fbpx
Rónai Sándor, a DK EP-képviselője

DK: A kormány ellenzékieket akar elhallgattatni a Facebook-törvénnyel

A Jobbik után a Demokratikus Koalíció is arra szólította fel a kormányt, hogy tartsa távol magát a Facebook szabályozásától.

A Demokratikus Koalíció (DK) keddi sajtótájékoztatóján Rónai Sándor, a párt EP-képviselője felszólította a kormányt, hogy tartsa távol magát a Facebook szabályozásától – derült ki a párt közleményéből.

Ahogyan korábban a Media1 is beszámolt róla, Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos egy olyan új törvény megalkotására tett javaslatot a Varga Judit igazságügyi miniszter által életre hívott, a Facebook megrendszabályozására létrejött Digitális Szabadság munkacsoport ülésén, amelynek értelmében csak alapos indokkal lehet felfüggeszteni közösségi profilokat, és a magyar hatóság felülbírálati jogkört kap.

A DK szerint

„Péterfalvi Attila láthatóan megtalálta a helyét a Fidesz illiberális rendszerében, hiszen más sem hiányzik a magyar nyilvánosságnak az Index bedarálása után, mint hogy Orbánék rátegyék a kezüket a közösségi médiára és kedvükre cenzúrázhassák az ellenzéki véleményeket.”

Rónai ezért felszólította a magyar kormányt, hogy tartsa távol magát a Facebook szabályozásától. Mint írják:

„Láttuk, hogyan küldtek rendőröket rémhírterjesztés vádjával ártatlan, facebookozó nyugdíjasokra, már csak az kellene, hogy törvényesen hallgattathassák el az ellenzékieket a Facebookon.”

A DK szerint szükség van a Facebook szabályozására, de ez csak európai szinten, az Európai Unió által történhet meg. „Nem kérünk az orbáni bolsevik tempóból még a Facebookon is, éppen elég baj, hogy Magyarországon az elmúlt 10 év a nyilvánosság, valamint a szólás- és véleményszabadság folyamatos kormányzati támadásáról szólt” – tette hozzá a párt.

facebook
A Facebook főhadiszállásán. Fotó: FB-sajtószoba

Hétfőn a Jobbik jelentette be, hogy petíciót indítanak a Facebook-törvény ellen. Az ellenzéki párt szerint meg kell akadályozni, hogy a kormány a propaganda-birodalma kiépítése és az Index kivégzése/bekebelezése után a Facebookot akarja befolyása alá helyezni.

További hírek találhatók a Media1-en! Folyamatosan frissülő RSS-csatornánk ITT található, Facebook-oldalunk ITT. Feliratkozhat napi hírlevelünkre.

 Kiemelt fotó: Rónai Sándor, a DK EP-képviselő. Fotó: a képviselő Facebook-oldala
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások