fbpx
Facebook

A Jobbik petíciót indított a Facebook-törvény ellen

Az ellenzéki párt szerint meg kell akadályozni, hogy a kormány a propaganda-birodalma kiépítése és az Index kivégzése/bekebelezése után a Facebookot akarja befolyása alá helyezni.

Tiltakozik a Jobbik, hogy az „Orbán-kormány a hazai hatóságokon és szervein keresztül bármilyen módon befolyásolási jogot szerezzen a legnagyobb közösségi oldal, a Facebook működésére”.

A párt szerint egyértelmű, hogy erről van szó, azaz a kormány befolyásolása akarja helyezni az oldalt. A Jobbik úgy véli, Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökének kezdeményezése (lásd erről szóló hírünket) valójában nem a szabad véleménynyilvánítás jogát védené, hanem arról szól, hogy a kormány által befolyásolt, legkevésbé sem független szervek mondanák meg, ki lehet fent a Facebookon és ki nem.

A Jobibk úgy véli, ez egy nagyon borús és rossz forgatókönyv, sokkal veszélyesebb, mint a legnagyobb közösségi oldal jelenlegi működése minden hibájával együtt.

A Jobbik abban is biztos, hogy a Facebook-törvénnyel kapcsolatos javaslat nem Péterfalvi Attila saját ötlete volt. „Az Orbán-rezsim neki baráti orosz, török, kínai diktatúrák módszereihez próbál közeledni, azokat másolja” – írja a párt.

A Jobbik közölte azt is:

ellenállásra buzdít mindenkit, akit érdekel a még szabad és független sajtó, közösségi oldalak sorsa és nem szeretné, ha a kormány szorosabb ellenőrzés alá vonná azokat.

A párt petíciót is indít annak érdekében, hogy a Facebook működését ne befolyásolhassa Magyarországon semmilyen kormányzati behatás. A petíció ITT érhető el.

Frissítés 2020.08.04.

Időközben a DK is tiltakozik a Facebook-törvény ellen.

További hírek találhatók a Media1-en. RSS-csatornánkra ITT lehet feliratkozni, Facebook-oldalunk ITT található. A Media1 működési költségeihez ITT járulhat hozzá ön is.

Borító: freestocks.org / Pexels
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */