Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget

Kiderült, mikor indulhat a TV2 Play

Pavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatója egy interjúban beszélt az új internetes streaming szolgáltatás várható elindításának tervezett időpontjáról, de szólt a szlovén Planet TV felvásárlásáról, és arról is, hogy a felvásárolt szlovén csatornák néhány produkciójának gyártása Budapestre kerülhet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Pavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatója a Figyelő című hetilapban nemrégiben megjelent interjúban a korábbihoz képest konkrétabb időpontot említett azzal kapcsolatban, hogy mikor indulhat a médiavállalat új streaming szolgáltatása, a TV2 Play.

A vezérigazgató azt mondta a lapnak, hogy várhatóan

„karácsony körül, vagy 2021 januárjának elején” indulhat el az új streamingszolgáltatás.

A TV2 Play szolgáltatásban minden, a médiavállalat által készített saját gyártású tartalom elérhető lesz, azonban kifejezetten az online platformra dedikált tartalmat nem gyárt majd a TV2, így például kezdetben biztosan nem várható olyan sorozat, amely csak digitálisan lesz elérhető – derül ki a hetilapból.

Pavel Stanchev azt is mondta, hogy nem tart a hagyományos lineáris televízió és a streaming szolgáltatás közötti versenytől, szerinte ugyanis a kettő jól megférhet egymás mellett. Tipikus példa szerinte a Hulu, ami kereskedelmi televíziós tartalmat és streaming szolgáltatást is nyújt. A török Exathlont pedig a Netflix megvásárolta, látva annak magas nézettségét, majd sikerrel tűzte képernyőre a streaming szolgáltatásában.

A TV2 vezérigazgatója úgy vélekedett, hogy az internetes videószolgáltatások nem okozzák a kereskedelmi televíziózás halálát, ugyanis mindennek megvan a maga helye.

Stanchev szólta arról is, hogy nemrégiben a TV2 Média Csoport megállapodást kötött a szlovén Planet TV felvásárlásáról. Ennek kapcsán a TV2 vezérigazgatója azt mondta a Figyelőnek: elképzelhető, hogy a Planet TV egyes műsorait Budapesten fogják gyártani. A TV2-vezér ugyanakkor azt mondta, egyelőre a versenyhatósági engedélyt várják a szlovén médiavállalat felvásárlásához.

További hírek találhatók a Media1-en! RSS csatornánk ITT található. Kövesse a Media1-et a Facebookon is!

Borító: Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) a BrandFestival konferencián tavaly. Fotó: Kummer János / Brandfestival

Szóljon hozzá!