fbpx
Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) és Szalay Dániel (Media1) beszélget

Kiderült, mikor indulhat a TV2 Play

Pavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatója egy interjúban beszélt az új internetes streaming szolgáltatás várható elindításának tervezett időpontjáról, de szólt a szlovén Planet TV felvásárlásáról, és arról is, hogy a felvásárolt szlovén csatornák néhány produkciójának gyártása Budapestre kerülhet.

Pavel Stanchev, a TV2 vezérigazgatója a Figyelő című hetilapban nemrégiben megjelent interjúban a korábbihoz képest konkrétabb időpontot említett azzal kapcsolatban, hogy mikor indulhat a médiavállalat új streaming szolgáltatása, a TV2 Play.

A vezérigazgató azt mondta a lapnak, hogy várhatóan

„karácsony körül, vagy 2021 januárjának elején” indulhat el az új streamingszolgáltatás.

A TV2 Play szolgáltatásban minden, a médiavállalat által készített saját gyártású tartalom elérhető lesz, azonban kifejezetten az online platformra dedikált tartalmat nem gyárt majd a TV2, így például kezdetben biztosan nem várható olyan sorozat, amely csak digitálisan lesz elérhető – derül ki a hetilapból.

Pavel Stanchev azt is mondta, hogy nem tart a hagyományos lineáris televízió és a streaming szolgáltatás közötti versenytől, szerinte ugyanis a kettő jól megférhet egymás mellett. Tipikus példa szerinte a Hulu, ami kereskedelmi televíziós tartalmat és streaming szolgáltatást is nyújt. A török Exathlont pedig a Netflix megvásárolta, látva annak magas nézettségét, majd sikerrel tűzte képernyőre a streaming szolgáltatásában.

A TV2 vezérigazgatója úgy vélekedett, hogy az internetes videószolgáltatások nem okozzák a kereskedelmi televíziózás halálát, ugyanis mindennek megvan a maga helye.

Stanchev szólta arról is, hogy nemrégiben a TV2 Média Csoport megállapodást kötött a szlovén Planet TV felvásárlásáról. Ennek kapcsán a TV2 vezérigazgatója azt mondta a Figyelőnek: elképzelhető, hogy a Planet TV egyes műsorait Budapesten fogják gyártani. A TV2-vezér ugyanakkor azt mondta, egyelőre a versenyhatósági engedélyt várják a szlovén médiavállalat felvásárlásához.

További hírek találhatók a Media1-en! RSS csatornánk ITT található. Kövesse a Media1-et a Facebookon is!

Borító: Pavel Stanchev, a TV2 Média Csoport vezérigazgatója (balra) a BrandFestival konferencián tavaly. Fotó: Kummer János / Brandfestival
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások