fbpx
Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke az ATV Egyenes beszéd c. műsorában

Bodolai László: Nem Szombathy Pál az Index vezérigazgatója

Ezt az ATV Egyenes beszéd című műsorának adott interjúban említette meg.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Bodolai László, az Index.hu-t tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke és egyben az Index.hu Zrt. elnöke az ATV Egyenes Beszéd hétfői adásában mondta el, hogy látja ő az Index széthullását, illetve széthullik-e egyáltalán az újság, miután szinte a komplett szerkesztőség jelezte felmondási szándékát a múlt héten, Dull Szabolcs, a főszerkesztő elbocsátása után.

Az Index hétfőn egy szolgálati közleményben hangsúlyozta, hogy az elkövetkezendő hetekben a legfontosabb aktuális híreket a régi, távozó stáb kirakja, illetve felidézik az elmúlt évek legjobb anyagait. Bodolai László szintén megerősítette az ATV-s műsorban, hogy az újságot jelenleg a főszerkesztő-helyettesek vezetik, ők még dolgoznak.

Szombathy Pál azonban már nem vezérigazgató, mivel olyan ellenállással találkozott, hogy visszalépett a poszttól, de az igazgatóságban továbbra is részt vesz. (Szombathy Pált a múlt héten nevezték ki vezérigazgatónak.)

A műsorban szóba került az Index.hu Zrt. a bevételeiért felelős Indamediának való pénzügyi kitettsége, attól való függősége és az, hogy az Indamedia társtulajdonosa Vaszily Miklós, a TV2 elnöke. Bodolai erre azt mondta, hogy az Indamediával való kapcsolatot ő megörökölte, és nem tartja béklyónak. Azt sem érzi, hogy így ki lennének szolgáltatva, hiszen szerinte egy médiacég a reklámpiactól függ, illetve Vaszily garanciát vállalt számára, hogy nincs veszélyben a függetlenségük. Továbbá Bodolai László leszögezte, hogy feláll, ha bármilyen aggasztó behatást érzékelne.

Az Index jövőjét firtató kérdésre Bodolai László azt mondta, a lap  „megy tovább, működni fog”.

Az elnök hozzátette, hogy úgy látja, a már felmondott újságírók nagyon tisztességesen írják tovább a lapot. Bodolai hozzátette, nem biztos benne, hogy mindenki komolyan gondolta a felmondást.

Bodolai azt még nem tudja pontosan, hogy milyen lesz az Index a jövőben, de abban biztos, hogy az indexes hagyományokat akarják folytatni.

Ami pedig a Dull Szabolcsot ért vádakat illeti – miszerint a baloldallal egyeztetve robbantotta volna szét a szerkesztőséget – , Bodolai azt mondta, hogy ez erőteljesebben jött ki a száján egy zárt csoportban, mindez egy „érzet és következtetés” volt. Dull egy válaszposztban azt írta, hogy politikai riporterként szerinte természetes, hogy ellenzéki politikusokkal egyeztessen. Bodolai erre úgy reagált, hogy Dull főszerkesztő volt, és nem politikai újságíró.

A teljes beszélgetés ITT nézhető vissza.

Tegnap este Dull Szabolcs is tévéinterjút adott. Ő az RTL Híradónak beszélt. Többek között azt állította, nem adott ki üzleti titkokat.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke az ATV Egyenes beszéd c. műsorában
Szóljon hozzá!