fbpx
Legyen másik! Távozó indexesek Facebook-oldala

A távozó indexesek Facebook-oldalát már közel feleannyian kedvelték mint az Index.hu-t

Átlépte a negyedmilliót a távozó indexesek múlt héten létrehozott új Facebook-oldala. Lengyelországban eközben az egyik ismert napilap, a Gazeta Wyborcza magyarul tett közzé címoldalán szolidaritási üzenetet az Index körüli helyzet miatt.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Mostanra már több mint 229 ezer ember kedvelte be a távozó Indexesek által létrehozott Facebook-oldalt és 249 ezer követője van. Ez már közel fele az eredeti lapjuk, az Index.hu Facebook-oldal „kedveltségének”, melynek 563 ezer lájkolója és 609 ezer követője van.

Ez utóbbi oldal több év munkájával érte el ezt a kedveltséget, míg előbbi múlt hét pénteken indult, nem sokkal azután, hogy több mint 80-an jelezték felmondási szándékukat az Index.hu-tól, vagyis alig pár nap alatt érte el.

Az új Facebook-oldalon kommunikálnak a távozók. Azt már korábban jelezték, hogy szándékukban áll együtt maradni, de egyelőre adományokat még jogi okokból nem tudnak fogadni.

A távozó indexesek Facebook-oldalán látványos képek láthatók a múlt heti szimpátiatüntetésről.

Szintén láthatók fotók a távozás napjáról.

Ma este egyébként a bezárt Népszabadság munkatársai is üzentek a Facebookon a távozóban lévő indexek.

A távozó indexesek közül sokan még a felmondási idejüket töltik, ami többeknél akár hosszabb időt is igénybe vehet, a távozások ezért akár az őszbe is beleúszhatnak.

Jelenleg még a régi, távozó stáb tölti a híreket az Index.hu-ra. Bár Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke tagadta, hogy elindult az új stáb toborzása, a Media1 több olyan újságíróval is beszélt, akiknél már érdeklődtek, hogy vállalnának-e pozíciót.

Hétfőn egyébként a lengyel Gazeta Wyborcza címlapján magyar (és lengyel) nyelven vállaltak szolidaritást a lap munkatársai az Index távozó munkatársaival. Ezt írták:

KEDVES MAGYAR BARÁTAINK! Mélységesen felháborít bennünket az a brutális támadás, amit a hatalom indított az index.hu ellen. Veletek vagyunk ebben a nehéz pillanatban, és csodáljuk bátor kiállásotokat. Az autoriter hatalom itt Lengyelországban is fenyegeti a szólásszabadságot. Mint már annyiszor a történelem folyamán, újra szükségünk van a lengyel-magyar szolidaritásra a szabadság és demokrácia védelmében. Tartsunk össze! A Gazeta Wyborcza szerkesztősége.”

Gazeta Wyborcza szolidaritási üzenet, 2020.07.27.
Gazeta Wyborcza szolidaritási üzenet, 2020.07.27.

További hírek találhatók a Media1-en! Index témájú írásaink ITT találhatók.

Szóljon hozzá!