Legyen másik! Távozó indexesek Facebook-oldala

A távozó indexesek Facebook-oldalát már közel feleannyian kedvelték mint az Index.hu-t

Átlépte a negyedmilliót a távozó indexesek múlt héten létrehozott új Facebook-oldala. Lengyelországban eközben az egyik ismert napilap, a Gazeta Wyborcza magyarul tett közzé címoldalán szolidaritási üzenetet az Index körüli helyzet miatt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mostanra már több mint 229 ezer ember kedvelte be a távozó Indexesek által létrehozott Facebook-oldalt és 249 ezer követője van. Ez már közel fele az eredeti lapjuk, az Index.hu Facebook-oldal „kedveltségének”, melynek 563 ezer lájkolója és 609 ezer követője van.

Ez utóbbi oldal több év munkájával érte el ezt a kedveltséget, míg előbbi múlt hét pénteken indult, nem sokkal azután, hogy több mint 80-an jelezték felmondási szándékukat az Index.hu-tól, vagyis alig pár nap alatt érte el.

Az új Facebook-oldalon kommunikálnak a távozók. Azt már korábban jelezték, hogy szándékukban áll együtt maradni, de egyelőre adományokat még jogi okokból nem tudnak fogadni.

A távozó indexesek Facebook-oldalán látványos képek láthatók a múlt heti szimpátiatüntetésről.

Szintén láthatók fotók a távozás napjáról.

Ma este egyébként a bezárt Népszabadság munkatársai is üzentek a Facebookon a távozóban lévő indexek.

A távozó indexesek közül sokan még a felmondási idejüket töltik, ami többeknél akár hosszabb időt is igénybe vehet, a távozások ezért akár az őszbe is beleúszhatnak.

Jelenleg még a régi, távozó stáb tölti a híreket az Index.hu-ra. Bár Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke tagadta, hogy elindult az új stáb toborzása, a Media1 több olyan újságíróval is beszélt, akiknél már érdeklődtek, hogy vállalnának-e pozíciót.

Hétfőn egyébként a lengyel Gazeta Wyborcza címlapján magyar (és lengyel) nyelven vállaltak szolidaritást a lap munkatársai az Index távozó munkatársaival. Ezt írták:

KEDVES MAGYAR BARÁTAINK! Mélységesen felháborít bennünket az a brutális támadás, amit a hatalom indított az index.hu ellen. Veletek vagyunk ebben a nehéz pillanatban, és csodáljuk bátor kiállásotokat. Az autoriter hatalom itt Lengyelországban is fenyegeti a szólásszabadságot. Mint már annyiszor a történelem folyamán, újra szükségünk van a lengyel-magyar szolidaritásra a szabadság és demokrácia védelmében. Tartsunk össze! A Gazeta Wyborcza szerkesztősége.”

Gazeta Wyborcza szolidaritási üzenet, 2020.07.27.
Gazeta Wyborcza szolidaritási üzenet, 2020.07.27.

További hírek találhatók a Media1-en! Index témájú írásaink ITT találhatók.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!