fbpx
Népszabadság

Üzentek a bezárt Népszabadság munkatársai a távozó indexeseknek

„Még négy év után is értetlenül figyelünk: miért nem csinálhattuk, amihez értünk, ami fontos nekünk, fontos az olvasóknak és az országnak is?! S most ti, indexesek is ott álltok kifosztva, nincstelenül” – írták a néhai Népszabadság munkatársai, kifejezve tiszteletüket a távozók iránt.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A Népszabi Szerkesztőség nevű Facebook-csoportban tettek közzé a távozó indexeseket megszólító közleményt  a bezárt Népszabadság volt munkatársai. Közleményükben a távozó indexesekhez szólva ezt írják:

„Kedves Távozó indexesek! Legyen másik!

Minden valódi újságíró pártoktól és parancsoktól független újságot akar készíteni. Hogyan történhet, hogy mégis vannak, akik ezt nem értik? Hogy vannak, akik pozíciójukkal visszaélve változtatni akarnak rajta? Hogyan történhet, hogy megint meg kell szűnnie egy lapnak, amelynek munkatársai a saját fejük után szerkesztették a híreket, írták a cikkeket, követték el tévedéseiket?

Velünk is ez történt a Népszabadságnál, és még négy év után is értetlenül figyelünk: miért nem csinálhattuk, amihez értünk, ami fontos nekünk, fontos az olvasóknak és az országnak is?! S most ti, indexesek is ott álltok kifosztva, nincstelenül

Mi talán másoknál jobban tudjuk, milyen érzések kavarognak most bennetek, mi jár a fejetekben, hogyan rándul ökölbe a kezetek. De ez nem elég ahhoz, hogy tanácsokat adjunk, rá- vagy lebeszéljünk benneteket bármire vagy bármiről. Csak annyit tudunk mondani, hogy tiszta szívünkből szurkolunk nektek.

Nagyon kellenek Magyarországon a megszerzett híreitek, a felszín mögé néző szemetek, az okos elemzéseitek és az a szarkasztikus-ironikus nyelv is, amit meghonosítottatok. A szabadságotok.

Minden szabadság alapja a szólás és a sajtó szabadsága. Ami állandóan szűkül hazánkban. A szabadságunk megmentéséhez szükség van rátok!

Legyen másik!

A Népszabadság szerkesztősége”

Az Indextől a múlt héten bocsátották el Dull Szabolcs főszerkesztőt. A szerkesztőség tömeges felmondásba kezdett, mivel az elbocsátást a sajtószabadság elleni lépésként értékelték. Szinte mindenki távozik a cégtől.

Borítókép: Egy korábbi Népszabadság-címlap. Illusztráció!
Szóljon hozzá!