fbpx
hirado.hu

Átveszi a hirado.hu irányítását a Lokál volt főszerkesztője

A Media1 megtudta, hogy Leitner Attila, a Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó tulajdonolta Lokál egykori főszerkesztője, aki később a Habony nevével fémjelzett, tavaly indult V4 Agency egyik vezető munkatársa is volt egy ideig, átvette a napokban a közmédiás hirado.hu irányítását a pozícióra két éve kinevezett Csatári Patriktól.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Távozott a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-hez (azaz a Közmédiához) tartozó hirado.hu éléről a pozícióra éppen két éve kinevezett Csatári Patrik – tudta meg a Media1.

A hirado.hu természetesen nem maradt vezető nélkül: irányítását azonnal Leitner Attila vette át, egyelőre megbízott főszerkesztőként. Leitner neve már látszódik is a hirado.hu impresszumában.

Leitner Attila, a hirado.hu mb. főszerkesztője
Leitner Attila, a hirado.hu mb. főszerkesztője. Fotó: Facebook

Leitner Attila korábban a Modern Media Group (MMG)-nél, azaz Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó egykori médiavállalatánál, a Lokál című, közpénz-finanszírozott, kormányzati propagandával teletömött újságnak volt a főszerkesztője. (Az MMG portfóliójába tartozott a Ripost is.)

Lokál. Fotó: Ladányi András / Media1
Lokál. Fotó: Ladányi András / Media1

Az MMG-t és lapjait Habonyék „odaajándékoztak” a fideszes médiaholdingnak, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak (KESMA), ahol azután az Orbán Viktor miniszterelnök által nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített ügylettel beolvadt a Mediaworks Hungary Zrt.-be.

Leitner Attila a Lokál után a Habony Árpád társtulajdonában lévő, tavaly létrejött V4 News Agency (V4NA) nevű NER-es nemzetközi hírügynökségnél dolgozott fontos beosztásban.

A leköszönő főszerkesztő, Csatári Patrik párja, Csatári-Simon Diána egyébként az MTVA kereskedőházának vezetője az mtva.hu szerint.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!