fbpx
Netflix

A magyar tévénézők 10 százaléka már streamingplatformot használ – nem a Netflix a legnépszerűbb

Ez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által finanszírozott és a Nielsen Közönségmérés által elkészített tanulmányból derül ki.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által elfogadott, a Nielsen Közönségmérés által 2019 végén, a 15 és 69 év közöttiek körében az NMHH finanszírozásában elkészült átfogó közvélemény-kutatás szerint

a 15 és 24 év közötti fiatalok 90 százaléka fogyaszt online videotartalmakat.

A teljes vizsgált korosztály 67 százaléka néz online videót valamilyen digitális eszközön, asztali PC-n, laptopon, táblagépen vagy mobilon.

A válaszadók 65 százaléka otthon videózik, míg 45 százalékuk máshol is, például utazás közben. Ilyen eszközöket elsősorban a fiatalok használnak, és tőlük gyűrűzik át a technológia az idősebb korosztályokhoz.

Bár az online tévézéssel szemben ugyan a lineáris tévé egyelőre még mindig előnyt élvez, de az NMHH által elfogadott és hamarosan a hatóság honlapján is elérhetővé váló tanulmány szerint fokozatosan terjed a különböző streaming-platformok használata. Ezek egyrészt a tévécsatornák webes verziói mint amilyen az RTL Most – amit a megkérdezettek 13 százaléka használ – vagy a TV2 online oldala (9 százalék), másrészt a külföldi streamingszolgáltatások, például az HBO GO (5 százalék) és a Netflix (4 százalék).

A téma kapcsán olvasóink figyelmébe ajánljuk a Media1 nemrég készült interjúját Grósz Judittal, az RTL Magyarország digitális- és üzletfejlesztési igazgatójával.

További hírek olvashatók a Media1-en, ahol az NMHH Médiatanácsának e heti üléséről is további híreket találhatnak.

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások