fbpx
Rádió 1, Balázsék, Sebestyén Balázs, Rákóczi Ferenc, Vadon Jani. Fotó: Rádió 1

A Rádió 1 a Part FM helyén tér vissza a Balatonhoz

Hálózatba kapcsolódási engedélyt kapott a Médiatanácstól a két, közvetve Mészáros Lőrinchez is köthető rádió, így a jövő héttől a Part FM helyén a Rádió 1 műsorai lesznek hallhatók Siófokon és Fonyódon. A Médiatanács e heti ülésén egyébként több más rádiós üggyel, így az Európa Rádió jövőjével és egy tiltott hálózatba kapcsolódással is foglalkozott a grémium.

A szolgáltatók kérelmére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tegnapi ülésén engedélyezte, hogy a Siófok 92,6 MHz és a Fonyód 101,3 MHz frekvencián működő, eddigi Part FM június 15-től, jövő hétfőtől Rádió 1 Part néven hálózatba kapcsolódjon a Budapest 96,4 MHz frekvencián hallható Rádió 1-gyel – derül ki az NMHH kommunikációs igazgatóságának mai összefoglalójából.

Egy ideje mindkét médiaszolgáltató, a balatoni Part FM és a Rádió 1 hálózat is Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos nagyvállalkozóhoz, Orbán Viktor miniszterelnök barátjához köthető közvetetten. A Part FM-et 2017-ben megvette Mészáros Lőrinc, majd miután a GVH rászólt, egy hozzá köthető üzletember nevére került. A Rádió 1 hálózatot idén év elején szerezte meg egy ugyancsak Mészáros-közeli személy. A Part FM később adományként a fideszes médiaholdinghoz, azaz a KESMA-hoz (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) került.

A Balatonnál a tavalyi nyaralószezonban a Médiatanács elnémította a Rádió 1-et, ezért most, a Rádió 1 év eleji tulajdonosváltását követően izgalmas volt, hogy vissza tud-e térni a „magyar tengerhez” a médiaszolgáltató.

Siófok, Balaton
Siófok. Fotó: Bence Balla-Schottner, Unsplash

Tovább szólhat a miskolci Európa Rádió

A Médiatanács e heti ülésén ezenkívül lezárta a körzeti Miskolc 90,4 MHz frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, amelyet az egyedüli pályázó Európa Rádió Nonprofit Közhasznú Kft. nyert.

Gyöngyösön a Karc FM hamarosan frekvenciához juthat

A grémium elvégezte az alaki vizsgálatokat két helyi frekvencia eljárásában: a közösségi jelleggel pályáztatott Gyöngyös 88,9 MHz frekvencia esetében pályázati nyilvántartásba vette az egyedüli pályázót, a Karc FM Média Kft.-t, míg a Körmend 99,8 MHz frekvenciára kereskedelmi jelleggel indított eljárásban hiánypótlásra szólította fel a szintén egyedüli pályázót, a Rádió 8 Körmend Kft.-t.

Engedély nélküli hálózatba kapcsolódás a Petőfi Rádióval

A médiahatóság szerint az Izsák Televízió egy vizsgált februári adásnapon a képújság alatti rádiózáskor engedély nélkül kapcsolódott hálózatba a Petőfi Rádióval, ezért a televízió szolgáltatójára 50 ezer forint bírságot rótt ki a testület, és megtiltotta a jogsértő magatartást.

A rádió szolgáltatójának az NMHH közleménye szerint nem volt tudomása a hálózatba kapcsolódásról.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Rákóczi Ferenc, Sebestyén Balázs és Vadon Jani, a Rádió 1 műsorvezetői
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások