fbpx
A TV2 Mintaapák című sorozatának távozó főszereplője, Szabó Kimmel Tamás

Szabó Kimmel Tamás: A TV2 hazudik, rágalmaz, és ha kell, pert indítok ellene

A Mintaapák egyik távozó főszereplőjét nagyon kiakasztotta a TV2 mai sajtóközleménye, melyben magatartásbeli és emberi problémákkal indokolta Szabó Kimmel Tamás távozását. A színész videóüzenetben cáfolta az abban leírtakat és egyúttal jogi eljárást helyezett kilátásba a médiavállalattal szemben.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, nem hosszabbít szerződést a TV2 műsorgyártó partnerével, az IKO Műsorgyártóval Szabó Kimmel Tamás, a Mintaapák című kényszerpihenőn lévő sorozat egyik főszereplője. Döntését vasárnap jelentette be a Facebookon. Később a TV2 közölte, hogy a Facebookról értesült a színész döntéséről, és hogy amúgy számítottak volna Szabó Kimmel Tamás munkájára, akivel előrehaladott állapotban lévő tárgyalásokat folytattak.

Ma azután egy újabb színész, Kovács Patrícia is bejelentette, hogy távozik a sorozattól, ahonnan Fenyő Iván már korábban távozott, miután a műsorgyártó cég nem hosszabbított szerződést vele. Nem sokkal a mai fejleményeket követően a TV2 kiadott egy közleményt arról, hogy megújul a Mintaapák. A közlemény szövege szerint a színészek irreális elvárásokat fogalmaztak meg a műsorgyártóval szemben. (Azt nem részletezték, miféle elvárásokról van szó.) A TV2 közölte azt is, hogy megválik Klem Viktortól és Szabó Kimmel Tamástól, valamint azt írták, hogy „magatartásbeli és emberi problémák miatt” hozták meg ezt a döntést.

Ez utóbbi különösen érdekes része volt a közleménynek, hiszen korábban Szabó Kimmel maga jelezte, hogy úgy döntött, nem marad a sorozat stábjában, és vasárnap a TV2 akkor még azt sérelmezte, hogy erről a Facebookról kellett értesülnie, magatartásbeli problémákról pedig ekkor még nem esett szó.

Mindenesetre a TV2-s mai nyilatkozatra reagált most Szabó Kimmel Tamás, aki közölte, hogy soha semmiféle magatartásbeli vagy emberi kifogást nem tettek vele szemben a 7 hónapon át tartó közös munka során. Szerinte a TV2 konkrétan hazudik a közleményében, ami nem segíti elő a békés elválást. Szabó Kimmel Tamás azt is mondta, hogy a szerződése április 30-án járt le, azóta nem tudtak megegyezni a folytatásról.

A színész hangsúlyozta, hogy egyébként ő mondott nemet a produkciónak. Azt is közölte, hogy ő teljesen jogszerűen, mindent betartva, időben tájékoztatta az érintetteket döntéséről. Elmondta, hogy már pénteken reggel 9 órakor közölték a produkcióval az álláspontjukat, amire még csak választ sem kaptak, majd ezt követően egy hivatalos levelet is küldtek.

A színész videóüzenetében úgy fogalmazott, hogy a TV2 rágalmaz, ezért arra kéri a vállalatot és annak programigazgatóságát, hogy a jövőben tartózkodjon az efféle megnyilvánulásoktól a békés elválás, együttélés és a sorozat jövőben sikere miatt, illetve a színész nyugodt lelki állapota miatt, mert ellenkező esetben megteszi a szükséges jogi lépéseket.

 

A Mintaapák című sorozatról szóló korábbi írásaink ITT találhatók.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en.

Borító: A TV2 Mintaapák című sorozatának távozó főszereplője, Szabó Kimmel Tamás. Fotó: TV2 sajtószoba
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások