fbpx
Netflix

A Netflix egyes európai országokban elkezdte helyreállítani a koronavírus miatt lerontott videós tartalmainak minőségét

A Netflix azért volt kénytelen lerontani népszerű streaming szolgáltatásának minőségét márciusban, mert az Európai Bizottság az uniós hírközlési hatóságok jelzése alapján az internet túltelítődésétől tartott a COVID-19 miatti távmunka és távtanulás, vagyis a karantén bevezetésekor, és ezért erre irányuló kérést forgalmazott meg a nagy szolgáltatók felé.

Egyre több külföldi internetes médium, köztük a Forbes.com és a FlatpanelsHD.com számol be arról felhasználói jelzések alapján, hogy a Netflix internetes streaming-szolgáltató Európa-szerte nekiállt visszaállítani a videóinak minőségét a járvány előtt megszokottra.

A felére vették le a minőséget

Több európai országban a felhasználók szerinta 4K HDR streaminggel, az eredeti 15 megabit/másodperc (Mb/s) bitsebességgel is elérhetők a tartalmak. A koronavírus-járvány kitörésének idején a Netflix a megszokott 15 Mb/s bitsebességet 7,62 Mb/s-ra korlátozta, magyarán kis híján az eredeti felére. Egyébként ez a 4K adatforgalom biztosításához szükséges minimális sebesség.

A Netflix állítása szerint együttműködnek az internetszolgáltatókkal a kapacitás növelése érdekében.

„Kérem, vegyék figyelembe, hogy az internetszolgáltatókkal együttműködve próbáljuk a kapacitást növelni. Csak az elmúlt hónapban a normál kapacitást, a négyszeresére erősítettük. A feltételek javulásával megszüntetjük ezeket a korlátozásokat” − írta a Netflix a FlatpanelsHD-nek adott nyilatkozatában.

Még nem minden országban érzékelnek javulást  a Netflix felhasználói

Érdekesség, hogy az előfizetők egyelőre csak néhány európai országból jelezték a minőség javulását: Dániából, Norvégiából és Németországból. Azt, hogy Magyarországon mikor láthatók újra a megszokott színvonalon a Netflix által nézhető filmek, egyelőre nem tudni.

Egyébként a napokban jelent meg egy cikk a Variety oldalán, amelyben arról olvashatunk, hogy tovább romlik Európában a Netflix HD videók minősége.

A cikkben Hollandiából, Egyesült Királyságból és Spanyolországból érkező rossz tapasztalatokról írtak. Ez alapján úgy tűnik, a különböző országokból más-más adatok érkeznek.

Az Európai Bizottság és a hírközlési hatóságok az internet túltelítődésétől tartottak

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Netflix és sok másik streamingszolgáltató (köztük például a YouTube) még márciusban az Európai Bizottság kérésére azért volt kénytelen lerontani valamelyest a videós tartalmainak minőségét, hogy ezzel is tompítsák a karantén miatt megnövekedett netes adatforgalmat.

A magyar hírközlési hatóság, az NMHH közleményt is kiadott akkoriban, melyben a felhasználókat az adatforgalom mérséklésére próbálta rávenni különböző tippek segítségével, de így tett a BEREC nevű, az uniós hírközlési hatóságokat tömörítő szervezet is. Korábban a hazai mobilszolgáltatók a mobilinternetes forgalom jelentős emelkedéséről nyilatkoztak.

A YouTube-nál úgy igyekeztek eleget tenni az Európai Bizottság kérésének, hogy alapértelmezetten kisebb minőségűek a videók, de a felhasználók szükség esetén manuálisan átkapcsolhatnak jobb minőségbe is.

Épp ma számolt be arról a Media1, hogy egy friss kutatás szerint Magyarországon is egyre inkább a fizetős, legális streaming-szolgáltatók felé fordulnak a fiatal felnőttek. Ennek köszönhetően jelentősen csökkent az illegális tartalomletöltések aránya. A HENT által elkészíttetett kutatás kitért arra is, hogy a koronavírusnak milyen hatása volt a letöltésekre.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borító: Unsplash
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások