fbpx
A HírekMa és a Roviden.hu felületei

Átalakult a Hírek Ma, elindult a Roviden.hu

Az eddig híroldalként funkcionáló hirek.ma olyan univerzális hírgyűjtő oldallá alakult át, mely elsősorban az éppen trendelő hazai hírtartalmakat ajánlja a látogatók figyelmébe. A Hírek Ma eddigi stábja ezentúl az újonnan elindult Roviden.hu-n folytatja tovább a tartalomgyártást.

Kettévált a napokban a Hírek Ma.  A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a www.hirek.ma címen ezentúl egy univerzális hírgyűjtő oldal működik, mely a főbb hazai szerkesztőségi tartalmakat teszi egyben átláthatóvá. Ugyanakkor a Hírek Ma néhány fős szerkesztőségi stábja az eddigi tartalmaik számára indított egy új híroldalt a Roviden.hu címen. Erre az oldalra átköltöztették a korábbi tartalmaikat, és ott folytatják azt a tartalomgyártást, amit másfél évvel ezelőtt elkezdtek.

Csak a fontos hírek

Liebig Zsolt, a Hírek Ma fejlesztője és a Roviden.hu főszerkesztője a Media1-nek elmondta: az ismert hírkereső oldalakkal ellentétben a Hírek Ma hírgyűjtő szolgáltatásának küldetése, hogy ne minél több hírt ajánljon az olvasók figyelmébe, hanem tényleg csak az éppen legfontosabbakból válogatva:

„azokat, amelyekről tudnod kell, amelyektől tájékozott leszel. A töltelékhírek, átverős címek és időrabló kis színesek nélkül. Az oldal koncepciója, hogy naponta párszor ránézve gyorsan, fájdalommentesen képbe kerülhessenek a látogatók”

– mondta Liebig Zsolt, hozzátéve, hogy azért meghagyták a hagyományos rovatbontást és a lapok szerinti szűrét is azoknak, aki szeretnének több hírhez is jutni, elmélyedni,

„de alapvetően a minőségi hírfogyasztás segítése a cél a kattintásgenerálás helyett.”

Hogyan tudja egy algoritmus, hogy mi a fontos hír és mi a kevésbé?

A Media1 kérdésére, hogy mi alapján tudja a rendszer automatizáltan rangsorolni a híreket, vagyis mitől lesz valami fontosabb hír, mint egy másik, Liebig Zsolt azt mondta: a hirek.ma hírkereső szolgáltatásának algoritmusa néhány percenként több szempont alapján folyamatosan rangsorolja a főbb hazai szerkesztőségek hírtartalmait. „Szövegelemzés készül minden egyes hírről, valamint a rendszerünk súlyozza azokat közösségi médiás interakciók alapján (vagyis hogy hány lájkot kapott egy bejegyzés, mennyien osztották meg, mennyien szóltak hozzá stb.), valamint mennyire friss az adott tartalom, de egyéb szempontokat is néz az algoritmus.

„Az oldalunk tulajdonképpen részben egy trending lista, vagyis nem azt fejezi ki, hogy itt, ezen az oldalon mennyire felkapott egy hír, hanem hogy általában a weben most mennyire fontos az adott link” – tette hozzá Liebig Zsolt.

Bár a Hírek Ma algoritmusa teljesen automatikusan rangsorolja a tartalmakat, az oldal főoldalán van egy olyan kiemelt doboz is, ahová csak a velük szerződött partnerek tudnak kikerülni a tartalmaikkal. Emellett tervben vannak előfizetős funkciók is, amelyek szerkesztőségek és közösségi médiások számára lesznek hasznosak. Az oldal ezekből a plusz szolgáltatásokból, valamint a Hírek Ma oldalán futó hirdetésekből finanszírozza a működésének költségeit.

(A hirek.ma tartalomkínálatában egyébként időnként máris találkoztunk a Media1 néhány hírével az elmúlt napokban. Ezzel a Hírkereső, a Filter.hu, a Hírstart, a Google Hírek, az MSN Hírek és a Samsung telefokon elérhető Upday applikáció után újabb platformon váltak elérhetővé a tartalmaink.)

Liebig Zsolt érdeklődésünkre elmondta, hogy az új híroldal, a Roviden.hu stábját változatlanul az a három fő alkotja, akik eddig a hirek.ma címen tették közzé a tartalmaikat.

További hírek olvashatók a Media1 híroldalon!

Borító: A HírekMa és a Roviden.hu felületei
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások