fbpx
Az MSN Hírek nyitóoldala, vezető hírek között a Media1 tartalmai

A Media1 az MSN Hírek tartalomszállító partnere lett

A szerződésnek köszönhetően mostantól a Media1.hu tartalmai a Google Hírek, a Hírstart és a Hírkereső, valamint a Filter.hu hírgyűjtő-szolgáltatásokon kívül a Microsoft által üzemeltetett MSN Hírek szolgáltatásban is elérhetővé váltak.

Tavaly márciusban számolt be róla a Media1, hogy a magyar médiapiacon erősít a Microsoft: ekkor tették a világon 28. nyelvként magyarul is elérhetővé  az angolul Microsoft News néven is ismert hírszolgáltatást. A Microsoft News (magyarul MSN Hírek) összesen 140 piac mintegy félmilliárd felhasználóját éri el szerte a világon.

A friss hír most az, hogy a Microsofttal még 2019-ben létrejött megállapodásunk alapján mostantól a Media1.hu hírportál tartalmai is elérhetők az MSN Hírekben a világ és Magyarország vezető hírmédiumainak tartalmai között.

A Microsoft közel 24 éve van jelen a hírszolgáltatói piacon. A Microsoft News olyan ismert oldalak számára szállítja a híreket, mint például az MSN.com, a Microsoft News applikáció iOS és Android felületei, a Microsoft Edge böngésző, a Windows 10 News applikáció, a Skype, az Xbox vagy éppen az Outlook.com, így a Media1 tartalmai ezeken a felületeken is felbukkanhatnak ezután.

Microsoft News szerkesztők a berlini központban. Fotó: Microsoft News Center
Az MSN News szerkesztősége a berlini központban. Fotó: Microsoft News Center

A Microsoft News tartalomszállító partnerei között olyan vezető hírszolgáltatók is megtalálhatók mint az USA Today, a The New York Times, a FOX News, a The Washington Post, a The Guardian, a Le Monde, a Die Welt, az El País, a BBC News, a Kyodo News, vagy Magyarországon például a Marquard Media Hungary és a Central Médiacsoport portfóliója, valamint a 444.hu, a Motorsport.com, az EuroNews Hungary, hogy csak azokat említsük, akikkel az MSN Hírek Magyarországon elindult tavaly. Ez a partnerlista bővült tovább a még tavaly aláírt szerződésnek köszönhetően a Media1 tartalmaival.

Az említett tartalomgyárak anyagaiból a Microsoft a legjobbnak ítélt cikkeket, fotókat, videókat és más tartalmakat gyűjti össze és szállítja az olvasókhoz.

Az MSN Hírek felülete a Media1 egyik hírével
Az MSN Hírek felülete a Media1 egyik hírével

Immáron minden jelentősebb hírgyűjtő oldalon elérhetők a Media1 tartalmai

Az MSN Hírekbe való bekerüléssel a Media1 hírportál tartalmai immáron valamennyi jelentősebb hírgyűjtő szolgáltatáson keresztül elérhetők. Tartalmaink a 2019 januári indulás után alig pár órával már elérhetők voltak a Hírstarton, majd nem sokkal később ez a Hírkeresővel, a Google Hírekkel és a filter.hu-val is kiegészült.

Tartalmaink egy részét emellett természetesen megosztjuk a Facebookon és a Twitteren, van folyamatosan frissülő RSS csatornánk azoknak, akik azonnal szeretnének értesülni a tartalmakról és üzemel a napi hírlevelünk is. Emellett idén év eleje óta a budapesti 87,6 MHz-en, a Spirit FM frekvenciáján on-air és az interneten is sugárzott rádióműsorunk és podcastunk is van már, ugyancsak Media1 néven.

A Media1 hírportált 2019. január 8-án indította el a nagyközönség számára Szalay Dániel újságíró 2001 óta működő vállalkozása, a Vipcast Media. Az oldal rögtön jelentős ismertségre és látogatottságra tett szert, így az éves évfordulóra, 2020 január elejére már elérte összesítetten az ötmilliós megtekintésszámot.

„Bár ideálisabb számunkra, ha valaki közvetlenül a főoldalunkat, a media1.hu-t látogatja napi szinten, de az ilyesfajta együttműködések segítségével tartalmaink másodlagos elérése tovább nő, ezért is örülünk a Microsofttal kötött megállapodásnak” – mondta el Szalay Dániel, a Media1 alapító-főszerkesztője, hozzátéve, hogy természetesen a Media1 továbbra is nyitott más tartalomszolgáltatói partnerségekre is.

Az MSN Hírekkel való összekötésben egyébként a Microsoft mellett Magyarországon a Bitrontól kaptunk technikai segítséget.

Borító: Az MSN Hírek nyitóoldalának vezető hírei között a Media1 tartalmaival 2020.02.19-én
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások