fbpx
Abaházi Csaba, a Sláger FM műsorvezetője a rádió 2019 nyári ügyfélpartiján

Abaházi Csabát elbocsátotta a Sláger FM, eltérően emlékszik a tulajdonos és a műsorvezető

A rádiós műsorvezető szerint egyetlen adásba került káromkodás miatt rúgták ki, a tulajdonos Radu Morar azonban a Media1-nek azt mondta, nem először hozta a rádiót ilyen helyzetbe a műsorvezető, akit már többször figyelmeztetni kellett trágársága miatt.

A Facebookon számolt be Abaházi Csaba, a Sláger FM műsorvezetője ma, hétfőn, hogy elbocsátotta őt a rádió vezetése, méghozzá szavai szerint azonnali hatállyal. Abaházi azt írta, hogy az azonnali hatályú kirúgás oka, hogy a műsorában „pénteken véletlenül adásba került egy kurva anyád”, majd feltette a kérdést, hogy mások szoktak-e hibázni a munkahelyükön.

Abaházi a történteket „technikai malőrrel” magyarázta.

Később Abaházi a bejegyzését törölte, és ekkor már jóval visszafogottabban csak annyit írt, hogy kirúgták, az előző bejegyzését pedig állítólag törölnie kellett, reméli így most már nem bánt meg senkit.

Radu Morar, a Sláger FM-et működtető Tematic Media Group tulajdonosa a Media1-nek hétfő este azt mondta, azért váltak meg Abaházitól, mivel a rádiós nem először vétett az ellen az alapvető szabály ellen, hogy rádióstúdióban nem szabad káromkodni. A Médiatanács egy-egy adásba kerülő káromkodást pénzbírsággal szankcionálhat, és ami ennél is súlyosabb következmény lehet, ha a médiaszolgáltatási jogosultság lejáratakor akár a rádió engedélyének meghosszabbítása is veszélybe kerül*.

„Többször figyelmeztettem már Abaházi Csabát trágár szavakért, mert többször is előfordult már ilyesmi. Mintha csak szabotálná a rádió működését!” – jelentette ki az igazgató a Media1-nek.

A Sláger FM működését nem először veszélyezteti valamelyik műsorvezető káromkodással. Korábban a Médiatanács éppen ilyen ügyekre hivatkozott, amikor a rádió médiaszolgáltatási jogosultságát nem hosszabbította meg az előző frekvenciáján. Csak azért nem jutott végül a Sláger FM a Class FM sorsára (melyet Sebestyén Balázsék Morning Showjában történt trágárságra hivatkozva záratott be a Médiatanács), mert a rádió tulajdonosa át tudta vinni a Sláger FM-et egy másik frekvenciára a Rock FM megvásárlásával.

Abaházi Csaba a Media1 kérdésére azt mondta, szerinte igenis ez volt az első ilyen eset a részéről és még nem figyelmeztették, szerinte nem igaz, amit a tulajdonos nyilatkozott.

* Frissítés 2020.03.03:

Így látja az NMHH

Jelentkezett a Media1-nél a fenti hírünk miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatósága. Kérik, tegyük hozzá hírünkhöz, hogy a Médiatanács trágárság esetében nem egy-egy konkrét káromkodás miatt szankcionál, hanem a nem megfelelő korhatári besorolás miatt. A Médiatanács nem számolja a rádióadásokban elhangzó trágár kifejezéseket, hanem akkor szab ki szankciót, ha egy adott téma feldolgozása a médiatörvény alapján nem illeszkedik a médiaszolgáltató által a gyerekek védelmében alkalmazott korhatári besorolási kategóriához, és mindig az adott ügy összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – hangsúlyozzák az NMHH-nál.

Frissítés 2020.03.05

Abaházi Csaba az elbocsátása után nem sokkal, szerdán a Rádió 1 Balázsék című műsorának vendége volt. Az élő beszélgetés során ismét trágárnak tűnő kifejezés is elhangzott, de ő azt állítja, csak viccnek szánta.

További médiahírek olvashatók a media1.hu-n, ahol ma számoltunk be arról is, hogy a Rádió 1 megvált Hauk Zoltán kereskedelmi igazgatótól, és Buda Marci lett a Rádió 1 Csoport ügyvezetője.

Borító: Abaházi Csaba, a Sláger FM műsorvezetője a rádió 2019 nyári ügyfélpartiján. Fotó: Media1-archív / Sláger FM
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások