Sláger FM

A Sláger FM zöld lámpát kapott a Médiatanácstól

A Médiatanács mai döntésével kereskedelmi rádiós frekvencia lesz az eddig a Rock FM által használt 95,8 MHz-ből, ahová a Sláger FM költözik.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A Media1 biztos forrásból származó értesülése szerint a Médiatanács keddi ülésén úgy határozott, hozzájárul a jelenleg még a Rock FM-et működtető Favorit Masters Kft. azon kérelméhez, hogy minősítsék át az FM 95,8 MHz körzeti rádiós frekvenciát közösségi jellegűből kereskedelmivé idén február 2-tól. Mindennek azért van jelentősége, mivel korábban a médiaszolgáltató kezdeményezte, hogy az általa üzemeltetett Rock Rádió február 2-tól Sláger FM néven működhessen tovább, a névváltást a Médiatanács decemberben engedélyezte is, azonban ahhoz, hogy az eddig a budapesti FM 103,9 MHz-en üzemelő Sláger FM a megszokott formában, a megszokott zenei- és műsorkínálatával működhessen az új frekvencián, a Favorit Masters hatósági szerződésének e szempontból történő módosítása is szükséges volt.

Ha a hozzájárulást nem kapták volna meg, az új frekvencián a Sláger FM-nek magas arányban rockzenét kellett volna játszania, illetve a Rock eddigi műsorrendjét kellett volna követnie, vagyis az eddigi hatósági hozzájárulás kizárólag a névhasználatra vonatkozott.

A Media1 értesülése szerint a Médiatanács hozzájárult a Rock FM zenei kvótákra vonatkozó vállalásainak leszállításához is, így immáron megszűnt minden akadály az elől, hogy a Sláger FM a lejáró 103,9 MHz-es jogosultsága helyett a Rock eddigi frekvenciáján, a 95,8 MHz-en működhessen tovább, a megszokott műsoraival, változások nélkül.

A Sláger FM vételkörzete a Rock FM eddigi frekvenciájára történő átköltözéssel egyébként kétszeresére növekszik majd, tapasztalataink szerint ugyanis a 95,8 MHz vételkörzete egészen a Balatonig is elér megfelelő légköri viszonyok esetén, míg a 103,9 MHz csak Budapesten és szűk vonzáskörzetében volt elérhető.

Kerestük az ügyben a Sláger FM-et, de türelmünket kérték a nyilatkozattal: ígéretet kaptunk rá, hogy a Media1 olvasóit fogják elsőként tájékoztatni az ügyben. Írtunk a médiahatóság kommunikációs igazgatóságának is hivatalos kérdést – ha válaszolnak, arról még beszámolunk.

Korábban a Médiatanács egyébként hasonló módon járult hozzá ahhoz, hogy a szegedi, liturgikus tanokat sugárzó Európa Rádiót kereskedelmi rádióvá alakítsák át, és Andy Vajna hálózatához kapcsolódva Rádió 1 legyen belőle.

Kiemelt kép: Sláger FM, Facebook

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Magyar Reklámszövetség, MRSZ

Új elnökségi tagok az MRSZ-ben, változás a reklámtorta körül

Az idén 45 éves Magyar Reklámszövetség közgyűlése a két új elnökségi tag megválasztása mellett meghirdette 2020-as programját, melynek részeként megújul a 20 éves reklámtorta, közzétesznek a közterületi fehérlistát, és a reklámipar fenntarthatósága és az önszabályozás kerül az MRSZ fókuszába.

Mészáror Lőrinc nyilatkozik az ATV-nek

Mészáros Lőrinc embereihez került a Rádió 1 és a Best FM

Tulajdonost váltott a korábban Andy Vajna kormánybiztos érdekeltségében lévő Rádió 1 és a Best FM. Változás volt a kesmás Retro Rádió műsorgyártójaként is ismert RadioFactory nevű műsorgyártó cégnél is. A rádiós vállalkozások Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti cimborájának (a gázszerelőből lett nemzetközi hírű milliárdos) embereihez kerültek.

Friderikusz Sándor, István Dániel és Bochkor Gábor Music FM Önindító c. műsorában

Összevissza beszélnek Bochkor Gábor rádiós jövőjéről

Egyre ellentmondásosabb információk érkeznek arról, merre folytatja tovább rádiós karrierjét a tavaly elnémított Music FM Önindítójának volt műsorvezetője. A napokban újabb verzió látott napvilágot, amit sokan máris kész tényként kezelnek, pedig a leírtak még közel sem tűnnek biztosnak.