fbpx
Sláger FM

A Sláger FM zöld lámpát kapott a Médiatanácstól

A Médiatanács mai döntésével kereskedelmi rádiós frekvencia lesz az eddig a Rock FM által használt 95,8 MHz-ből, ahová a Sláger FM költözik.

A Media1 biztos forrásból származó értesülése szerint a Médiatanács keddi ülésén úgy határozott, hozzájárul a jelenleg még a Rock FM-et működtető Favorit Masters Kft. azon kérelméhez, hogy minősítsék át az FM 95,8 MHz körzeti rádiós frekvenciát közösségi jellegűből kereskedelmivé idén február 2-tól. Mindennek azért van jelentősége, mivel korábban a médiaszolgáltató kezdeményezte, hogy az általa üzemeltetett Rock Rádió február 2-tól Sláger FM néven működhessen tovább, a névváltást a Médiatanács decemberben engedélyezte is, azonban ahhoz, hogy az eddig a budapesti FM 103,9 MHz-en üzemelő Sláger FM a megszokott formában, a megszokott zenei- és műsorkínálatával működhessen az új frekvencián, a Favorit Masters hatósági szerződésének e szempontból történő módosítása is szükséges volt.

Ha a hozzájárulást nem kapták volna meg, az új frekvencián a Sláger FM-nek magas arányban rockzenét kellett volna játszania, illetve a Rock eddigi műsorrendjét kellett volna követnie, vagyis az eddigi hatósági hozzájárulás kizárólag a névhasználatra vonatkozott.

A Media1 értesülése szerint a Médiatanács hozzájárult a Rock FM zenei kvótákra vonatkozó vállalásainak leszállításához is, így immáron megszűnt minden akadály az elől, hogy a Sláger FM a lejáró 103,9 MHz-es jogosultsága helyett a Rock eddigi frekvenciáján, a 95,8 MHz-en működhessen tovább, a megszokott műsoraival, változások nélkül.

A Sláger FM vételkörzete a Rock FM eddigi frekvenciájára történő átköltözéssel egyébként kétszeresére növekszik majd, tapasztalataink szerint ugyanis a 95,8 MHz vételkörzete egészen a Balatonig is elér megfelelő légköri viszonyok esetén, míg a 103,9 MHz csak Budapesten és szűk vonzáskörzetében volt elérhető.

Kerestük az ügyben a Sláger FM-et, de türelmünket kérték a nyilatkozattal: ígéretet kaptunk rá, hogy a Media1 olvasóit fogják elsőként tájékoztatni az ügyben. Írtunk a médiahatóság kommunikációs igazgatóságának is hivatalos kérdést – ha válaszolnak, arról még beszámolunk.

Korábban a Médiatanács egyébként hasonló módon járult hozzá ahhoz, hogy a szegedi, liturgikus tanokat sugárzó Európa Rádiót kereskedelmi rádióvá alakítsák át, és Andy Vajna hálózatához kapcsolódva Rádió 1 legyen belőle.

Kiemelt kép: Sláger FM, Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások