fbpx
Nemesi Pál szegedi polgármesterjelölt

Új hírportált indít Szegeden a Fidesz-KDNP támogatta volt szegedi polgármesterjelölt

Nemesi Pál elvben független, a gyakorlatban inkább meglehetősen Fidesz-közeli milliárdos volt polgármester-jelölt közölte, hogy tárgyalásokat folytat, hogy egy „teljesen független” hírportált tudjon létrehozni Szegeden.

Nemesi Pál, aki elvben függetlenként indult a tavalyi őszi önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként, valójában viszont a Fidesz-KDNP támogatásával próbálta átvenni a hatalmat Botka László szegedi polgármestertől, a Facebook-oldalán írt arról, hogy egy új hírportál elindítására készül Szegeden. Szerinte a meglévő oldalak elfogultak, és ezzel az új oldallal szeretné gazdagítani a város közéletét.

Nemesi Pál a FERROÉP építővállalati cégcsoport alapítója, milliárdos üzletember, aki az elmúlt években több tízmilliárdnyi közbeszerzést nyert. 2019-ben a Fidesz-KDNP támogatásával végül jelentős különbséggel, mintegy 16 ezer szavazattal maradt alul Botka László jelenlegi szegedi polgármesterrel szemben.

A volt polgármesterjelölt a Facebookon azt írta:

„Többen megjegyezték (ki finomabban, ki durvábban), hogy a városi oldal nem megfelelően tájékoztat a város közügyeiről. Meg kell jegyeznem, többen arról is írtak, hogy a többi szegedi hírportál is elfogult, és nem számolnak be minden közéleti eseményről. Sajnos a kampány során én is megtapasztaltam, hogy bármit leírhatnak az emberről, bármit állíthatnak! Elkezdtem a tárgyalásokat a megfelelő szakemberekkel arról, hogy egy teljesen független, igazi szegedi hírportál is legyen Szeged városában. Remélem sikerrel járunk, és ezzel is gazdagabb lesz Szeged közélete.”

Az üzletember egyébként a szeged.hu-t emlegeti városi oldal néven, amely önkormányzati tulajdonban van. Azonban van erős konkurense is, a fideszes médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó SzegedMa.

A héten írtunk róla, hogy a kesmás SzegedMa főszerkesztője Kapitány Gergely, aki egy új Fidesz-közeli pécsi online újság, a Pécs Aktuál kreatív munkatársa lett. A Pécs Aktuál tulajdonosa az a P1 Media Group Zrt., melyet az a Fodor-Petrov József (Fodi) vezet, akinek a nevéhez több kormánypárti médium, így pécsi helyi rádiók is köthetők, no és nem kevés közpénz.

Az olvasók kegyeiért ezenkívül a Szegeder.hu nevű oldal versenyez mint említést érdemlő szereplő.

Jó kérdés persze, hogy egy álfüggetlen polgármesterjelölt híroldala mennyiben lenne tekinthető függetlennek. Ha annyira, mint amennyire Nemesi független a Fidesz-KDNP-tól, akkor a leendő oldallal csak a fideszes médiahátország bővül tovább Pécs után Szegeden is.

További médiahírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: Nemesi Pál. Fotó: Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások