Nemesi Pál szegedi polgármesterjelölt

Új hírportált indít Szegeden a Fidesz-KDNP támogatta volt szegedi polgármesterjelölt

Nemesi Pál elvben független, a gyakorlatban inkább meglehetősen Fidesz-közeli milliárdos volt polgármester-jelölt közölte, hogy tárgyalásokat folytat, hogy egy „teljesen független” hírportált tudjon létrehozni Szegeden.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Nemesi Pál, aki elvben függetlenként indult a tavalyi őszi önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként, valójában viszont a Fidesz-KDNP támogatásával próbálta átvenni a hatalmat Botka László szegedi polgármestertől, a Facebook-oldalán írt arról, hogy egy új hírportál elindítására készül Szegeden. Szerinte a meglévő oldalak elfogultak, és ezzel az új oldallal szeretné gazdagítani a város közéletét.

Nemesi Pál a FERROÉP építővállalati cégcsoport alapítója, milliárdos üzletember, aki az elmúlt években több tízmilliárdnyi közbeszerzést nyert. 2019-ben a Fidesz-KDNP támogatásával végül jelentős különbséggel, mintegy 16 ezer szavazattal maradt alul Botka László jelenlegi szegedi polgármesterrel szemben.

A volt polgármesterjelölt a Facebookon azt írta:

„Többen megjegyezték (ki finomabban, ki durvábban), hogy a városi oldal nem megfelelően tájékoztat a város közügyeiről. Meg kell jegyeznem, többen arról is írtak, hogy a többi szegedi hírportál is elfogult, és nem számolnak be minden közéleti eseményről. Sajnos a kampány során én is megtapasztaltam, hogy bármit leírhatnak az emberről, bármit állíthatnak! Elkezdtem a tárgyalásokat a megfelelő szakemberekkel arról, hogy egy teljesen független, igazi szegedi hírportál is legyen Szeged városában. Remélem sikerrel járunk, és ezzel is gazdagabb lesz Szeged közélete.”

Az üzletember egyébként a szeged.hu-t emlegeti városi oldal néven, amely önkormányzati tulajdonban van. Azonban van erős konkurense is, a fideszes médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó SzegedMa.

A héten írtunk róla, hogy a kesmás SzegedMa főszerkesztője Kapitány Gergely, aki egy új Fidesz-közeli pécsi online újság, a Pécs Aktuál kreatív munkatársa lett. A Pécs Aktuál tulajdonosa az a P1 Media Group Zrt., melyet az a Fodor-Petrov József (Fodi) vezet, akinek a nevéhez több kormánypárti médium, így pécsi helyi rádiók is köthetők, no és nem kevés közpénz.

Az olvasók kegyeiért ezenkívül a Szegeder.hu nevű oldal versenyez mint említést érdemlő szereplő.

Jó kérdés persze, hogy egy álfüggetlen polgármesterjelölt híroldala mennyiben lenne tekinthető függetlennek. Ha annyira, mint amennyire Nemesi független a Fidesz-KDNP-tól, akkor a leendő oldallal csak a fideszes médiahátország bővül tovább Pécs után Szegeden is.

További médiahírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: Nemesi Pál. Fotó: Facebook

Szóljon hozzá!

Meghamisított Orbán-interjú 2016 decemberében

Az 1950-es éveket idézi F. Gábor szerint, ahogyan őt elítélték az Orbán-interjú állítólagos megváltoztatásáért

Folytatódik F. Gábor újságíró évek óta tartó kálváriája a 2016 decemberében jelentős változtatásokkal megjelent, megbütykölt Orbán-interjú ügyében. Noha korábban az újságíró számos, az ennek elkövetésével őt vádoló ügyészség állításának hitelességét megkérdőjelező ellentmondásra világított rá, ma a bíróság még súlyosbította is a végig az ártatlanságát hangoztató, az elkövetés tényét megkérdőjelező médiamunkás büntetését, amit a miniszterelnöki interjú állítólagos megváltoztatásáért kapott. F. Gábor a Media1-nek elmondta, mit gondol erről az egész ügyről, és azt jelezte: a Kúriához fordul az 1950-es éveket idéző eljárás miatt.

koronavírus, maszk, covid-19

Kizökkentette a rutinból a karantén a kommunikációs szakmát

Jól vették a járvány kommunikációs kihívásait a magyar vállalatok a kommunikációs szakma megítélése szerint. A szakemberek úgy látják: a járvány „érdekes és újszerű” feladatokat hozott, hatékonyabb, kreatívabb lett a vállalati kommunikáció ebben az időszakban. Nyilvánvalóvá vált emellett, hogy a belső kommunikációt nem lehet elhanyagolni – derül ki az Uniomedia kommunikációs ügynökség és a Media1 hírportál közös kutatásából.