Nemesi Pál szegedi polgármesterjelölt

Új hírportált indít Szegeden a Fidesz-KDNP támogatta volt szegedi polgármesterjelölt

Nemesi Pál elvben független, a gyakorlatban inkább meglehetősen Fidesz-közeli milliárdos volt polgármester-jelölt közölte, hogy tárgyalásokat folytat, hogy egy „teljesen független” hírportált tudjon létrehozni Szegeden.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Nemesi Pál, aki elvben függetlenként indult a tavalyi őszi önkormányzati választásokon polgármesterjelöltként, valójában viszont a Fidesz-KDNP támogatásával próbálta átvenni a hatalmat Botka László szegedi polgármestertől, a Facebook-oldalán írt arról, hogy egy új hírportál elindítására készül Szegeden. Szerinte a meglévő oldalak elfogultak, és ezzel az új oldallal szeretné gazdagítani a város közéletét.

Nemesi Pál a FERROÉP építővállalati cégcsoport alapítója, milliárdos üzletember, aki az elmúlt években több tízmilliárdnyi közbeszerzést nyert. 2019-ben a Fidesz-KDNP támogatásával végül jelentős különbséggel, mintegy 16 ezer szavazattal maradt alul Botka László jelenlegi szegedi polgármesterrel szemben.

A volt polgármesterjelölt a Facebookon azt írta:

„Többen megjegyezték (ki finomabban, ki durvábban), hogy a városi oldal nem megfelelően tájékoztat a város közügyeiről. Meg kell jegyeznem, többen arról is írtak, hogy a többi szegedi hírportál is elfogult, és nem számolnak be minden közéleti eseményről. Sajnos a kampány során én is megtapasztaltam, hogy bármit leírhatnak az emberről, bármit állíthatnak! Elkezdtem a tárgyalásokat a megfelelő szakemberekkel arról, hogy egy teljesen független, igazi szegedi hírportál is legyen Szeged városában. Remélem sikerrel járunk, és ezzel is gazdagabb lesz Szeged közélete.”

Az üzletember egyébként a szeged.hu-t emlegeti városi oldal néven, amely önkormányzati tulajdonban van. Azonban van erős konkurense is, a fideszes médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó SzegedMa.

A héten írtunk róla, hogy a kesmás SzegedMa főszerkesztője Kapitány Gergely, aki egy új Fidesz-közeli pécsi online újság, a Pécs Aktuál kreatív munkatársa lett. A Pécs Aktuál tulajdonosa az a P1 Media Group Zrt., melyet az a Fodor-Petrov József (Fodi) vezet, akinek a nevéhez több kormánypárti médium, így pécsi helyi rádiók is köthetők, no és nem kevés közpénz.

Az olvasók kegyeiért ezenkívül a Szegeder.hu nevű oldal versenyez mint említést érdemlő szereplő.

Jó kérdés persze, hogy egy álfüggetlen polgármesterjelölt híroldala mennyiben lenne tekinthető függetlennek. Ha annyira, mint amennyire Nemesi független a Fidesz-KDNP-tól, akkor a leendő oldallal csak a fideszes médiahátország bővül tovább Pécs után Szegeden is.

További médiahírek találhatók a Media1 hírportálon.

Borító: Nemesi Pál. Fotó: Facebook

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!