fbpx
Pécs Aktuál

Pécs Aktuál: új Fidesz-közeli újság Pécsett

Az új lap tulajdonosa a korábban a Fidesz színeiben önkormányzati képviselőként is dolgozó helyi médiavállalkozó, Fodor-Petrov József. A lap kreatív munkatársa pedig a már megszűnt OK!Pécs tulajdonosa, aki mai napig a kesmás SzegedMa főszerkesztője is egyben.

Új hírmagazin indult Pécs Aktuál néven indult Pécsett. Főszerkesztőnek azt a Szabó Sárát nevezték ki, aki korábban még a fideszes kötődésű PécsMa.hu-nak és a Pécsi Híreknek, valamint a Pécs Televíziónak is dolgozott – számolt be a Szabad Pécs.

A Pécs Aktuál több embere embere is köthető így vagy úgy a Fideszhez. Az egyik ilyen személy Kapitány Gergely, a lap kreatív munkatársa, aki tavaly nyáron jelentette be, hogy bezárja az általa indított és működtetett OK!Pécs hírmagazint. Már az OK!Pécs működése közben is, illetve jelenleg is a Fidesz-közeli médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó SzegedMa nevű portálnál dolgozik főszerkesztőként. Kapitány korábban a fideszes Páva Zsolt volt pécsi polgármester kampánytanácsadójaként is dolgozott, és 2010 után éveken át állt kapcsolatban külsős tanácsadói szerződéssel pécsi fideszes politikusokkal, a pécsi önkormányzattal és önkormányzati cégekkel. Korábban jogerősen is elítélték nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért. A Pécs Kommunikációs Központ (akkori nevén Pécsi Médiaközpont) vezetője is volt.

A Pécs Aktuál másik vezetője a lapot működtető P1 Media Group Zrt. tulajdonosa, Fodor-Petrov József, azaz Fodi, akinek a nevéhez több kormánypárti médium köthető, mint például a Rádió 1 Pécs és a 101,7 Pécs FM. Fodor Petrov egyes ügyleteiről, és a hozzá különböző szálakon köthető cégek több száz milliós önkormányzati támogatásairól a Media1 korábban már írt. Egyébként 101,7 Pécs FM szoros együttműködésben van a most elindított Pécs Aktuállal is. Fodor-Petrov József korábban fideszes színekben önkormányzati képviselő is volt.

A Pécs Aktuál beharangozó cikkében egyébként így jellemzi magát:

„Ha csak egyetlen szóval kellene jellemezni Pécs legújabb online hírmagazinját, akkor ez a szó a Tisztesség lenne. Ezt tartjuk ugyanis a legfontosabbnak. Ha két szót is használhatnánk, akkor másodikként az Egyensúlyt mondanánk. És, ha netán három is beleférne, akkor még a Sokszínűséget is oda biggyesztenénk.”

További médiahírek olvashatók a Media1.hu hírportálon.

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások