Pécs Aktuál

Pécs Aktuál: új Fidesz-közeli újság Pécsett

Az új lap tulajdonosa a korábban a Fidesz színeiben önkormányzati képviselőként is dolgozó helyi médiavállalkozó, Fodor-Petrov József. A lap kreatív munkatársa pedig a már megszűnt OK!Pécs tulajdonosa, aki mai napig a kesmás SzegedMa főszerkesztője is egyben.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Új hírmagazin indult Pécs Aktuál néven indult Pécsett. Főszerkesztőnek azt a Szabó Sárát nevezték ki, aki korábban még a fideszes kötődésű PécsMa.hu-nak és a Pécsi Híreknek, valamint a Pécs Televíziónak is dolgozott – számolt be a Szabad Pécs.

A Pécs Aktuál több embere embere is köthető így vagy úgy a Fideszhez. Az egyik ilyen személy Kapitány Gergely, a lap kreatív munkatársa, aki tavaly nyáron jelentette be, hogy bezárja az általa indított és működtetett OK!Pécs hírmagazint. Már az OK!Pécs működése közben is, illetve jelenleg is a Fidesz-közeli médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó SzegedMa nevű portálnál dolgozik főszerkesztőként. Kapitány korábban a fideszes Páva Zsolt volt pécsi polgármester kampánytanácsadójaként is dolgozott, és 2010 után éveken át állt kapcsolatban külsős tanácsadói szerződéssel pécsi fideszes politikusokkal, a pécsi önkormányzattal és önkormányzati cégekkel. Korábban jogerősen is elítélték nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért. A Pécs Kommunikációs Központ (akkori nevén Pécsi Médiaközpont) vezetője is volt.

A Pécs Aktuál másik vezetője a lapot működtető P1 Media Group Zrt. tulajdonosa, Fodor-Petrov József, azaz Fodi, akinek a nevéhez több kormánypárti médium köthető, mint például a Rádió 1 Pécs és a 101,7 Pécs FM. Fodor Petrov egyes ügyleteiről, és a hozzá különböző szálakon köthető cégek több száz milliós önkormányzati támogatásairól a Media1 korábban már írt. Egyébként 101,7 Pécs FM szoros együttműködésben van a most elindított Pécs Aktuállal is. Fodor-Petrov József korábban fideszes színekben önkormányzati képviselő is volt.

A Pécs Aktuál beharangozó cikkében egyébként így jellemzi magát:

„Ha csak egyetlen szóval kellene jellemezni Pécs legújabb online hírmagazinját, akkor ez a szó a Tisztesség lenne. Ezt tartjuk ugyanis a legfontosabbnak. Ha két szót is használhatnánk, akkor másodikként az Egyensúlyt mondanánk. És, ha netán három is beleférne, akkor még a Sokszínűséget is oda biggyesztenénk.”

További médiahírek olvashatók a Media1.hu hírportálon.

 

Szóljon hozzá!