fbpx
Az NMHH egyik irodájának bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1

Rádiós frekvenciapályázatokkal foglalkozott a Médiatanács

Több város rádiós pályázatával is foglalkozott e heti ülésén a Médiatanács, valamint kihirdette a médiaszolgáltatók rezsitámogatására vonatkozó pályázatának eredményét.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa e heti ülésén elfogadta a körzeti Nyíregyháza 102,6 MHz rádiós frekvencia közösségi pályázati felhívásának tervezetét.

A dokumentumot a médiahatóság február 14-én teszi elérhetővé a weblapján, az nmhh.hu internetes oldalon.

A grémium véglegesítette és honlapján jövő héten hétfőn közzéteszi a Debrecen 106,0 MHz körzeti frekvencia pályázati felhívását közösségi jellegű használatra. Az ajánlatokat március 30-án lehet majd benyújtani.

A Médiatanács a Miskolc 103,8 MHz közösségi jellegű, körzeti frekvencia eljárásában az alaki vizsgálat után pályázati nyilvántartásba vette az egyedül jelentkező Karc FM Média Kft.-t.

Módosította a Médiatanács a Siklós 88,6 MHz és a Szigetvár 98,9 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek pályázati felhívásait. Ennek megfelelően a pályázati ajánlatok beadási napjai is módosultak, előbbinél március 16-ra, utóbbi esetében pedig március 23-ra. A módosított pályázati felhívásokat pénteken teszi közzé a testület.

A tanács a szolgáltató kérelmére hozzájárult ahhoz, hogy a Mária Rádió Frekvencia Kft. a Keszthely 93,4 MHz frekvencián február 27-e helyett legkésőbb május 27-én kezdje meg közösségi adását Mária Rádió Helikon néven az FM 4 Rádió Kft.-vel hálózatba kapcsolódva.

25 közösségi és kisközösségi médiaszolgáltató kapott rezsitámogatást

Mintegy 166 millió forintot ítélt meg huszonöt pályázónak a Médiatanács a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat első fordulójában.

A televíziók közül vissza nem térítendő forráshoz jut a Szentgál Televízió, a TV Budakalász, a szegedi TiszapART Televízió, az esztergomi Körzeti Televízió, a komlói Baranya Televízió, a TV Szentendre, a Soltvadkerti TV, a Szentes és Füred Televízió, a Komló és Térsége Televízió, a Sárrét TV, a derecskei Kék Kálló Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió, az újhartyáni Magtv, a Ladány Televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a Városi TV Mohács, a tahitótfalui Danubia Televízió, a Kistelek Városi Televízió, valamint a fővárosi Apostol TV és a Hegyvidék Televízió.

A rádiók közül sikeresen pályázott a budapesti Manna FM, az Első Pesti Egyetemi Rádió, a Győr Plusz Rádió és a debreceni FM90 Campus Rádió.

Nem járnak el a Karácsony-interjú ügyében, bírság a Manna FM-nek

Ahogyan arról a Media1-en már beszámoltunk, a Médiatanács e heti ülésén foglalkozott az M1 állami hírcsatornán sugárzott, elhíresült Karácsony-interjúval is, amit Mészáros Kata, egy fideszes alpolgármester felesége készített.

A testület úgy döntött, nem indít eljárást a médiaszolgáltatóval szemben, megbírságolta viszont a fővárosi Manna FM-et.

További rádiós hírek találhatók a Media1 rádió rovatában.

Borító: Az NMHH egyik budapesti irodájának bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások