fbpx
Mészáros Kata és Füzesi Péter, a rákosmenti fideszes alpolgármester

Levették a fotót, amin Mészáros Kata, az elhíresült Karácsony-interjú riportere a férjével, a fideszes alpolgármesterrel szerepelt

A kép által érthetőbbé vált a hirtelen országos ismertségre szert tett köztévés munkatárs, Mészáros Kata viselkedése, vagyis hogy míg Karácsony Gergely főpolgármester esetében meghökkentő dolgokat kért számon, addig a következő vendéggel, egy fideszes politikussal már közel sem volt ennyire szigorú.

A napokban a Media1 is beszámolt arról, hogy a legnagyobb taglétszámú hazai újságíró-szervezet, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke és annak etikai bizottságának elnöke a Médiatanács és a Közszolgálati Kuratórium fellépését követelte azután az M1-es „beszélgetés” után, amit az eddig országosan nem túlságosan ismert Mészáros Kata riporter készített Karácsony Gergely főpolgármesterrel, aki most először tehette be 100 nappal ezelőtti megválasztása óta a lábát az állami hírcsatorna stúdiójába, azt is csak azután, hogy a Mozgó Világ című lap szóvá tette, hogy Budapest megválasztott vezetőjét mellőzi az MTVA hírcsatornája. Mészáros Kata a beszélgetést végig meglehetősen szokatlan stílusban vezette, folyamatosan Karácsony szavába vágva, a főpolgármester válaszaira rábeszélve kérdezett, és a kérdések maguk is meglehetősen manipulatívak voltak, hiszen például olyanokat kért számon, hogy a főpolgármester miért nem kerékpárral érkezett a Kunigunda útján lévő tévéstúdióba, vagy hogy miért nem közvetlenül az MTVA épülete előtt parkolt, de megkérdezte azt is, ha klímavészhelyzet van, miért nem szólnak miatta a szirénák Budapesten.

A MÚOSZ azért követelte a médiahatóság fellépését, mert a szervezet szerint a riporter és az M1 megsértette a Közszolgálati Kódexet és a hatályos médiajogi szabályokat. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár is megszólalt a manipulatív interjú kapcsán a Twitteren, szóvá téve annak alacsony színvonalát. Surján László KDNP-s politikus sem dicsérte a műsorvezetőt, amikor nyilvánosan erre úgy reagált:

„Ha a miniszterelnök megadja a választott vezetőnek járó tiszteletet Karácsonynak, akkor a köztévének is meg kell adnia.”

A 24.hu arról írt, hogy Mészáros Kata közel sem annyira volt keménykedő következő interjúalanyával, Láng Zsolttal, a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőjével.

Azóta pedig az is kiderült, mi lehetett Mészáros Kata elfogultságának oka. A Magyar Narancs ugyanis arról írt, hogy Mészáros Budapest XVII. kerületi önkormányzatának egyik alpolgármesterének, egyben a helyi Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezetének) alelnökének, Füzesi Péternek a felesége. Az alpolgármester vagyonnyilatkozatában Füzesiné Mészáros Kataként szerepelt a riporternő.

A politikus Facebook-oldalán egy közös fotó is látható volt kettejükről, ez azonban nem sokkal a Narancs erről szóló cikke után szőrén-szálán elérhetetlenné vált a publikum számára a közösségi médiás felületén. Mások viszont lementették azt.

Mészáros Kata egyébként a XVII. kerületi önkormányzat által finanszírozott Rákosmente TV-nél dolgozott korábban ugyancsak műsorvezetőként.

Az MTVA hírigazgatója, a sokak által csak Pitbullként emlegetett Németh Zsolt hírigazgató a hvg.hu szerint megdicsérte Mészárost.

Borító: Mészáros Kata és Füzesi Péter, a rákosmenti fideszes alpolgármester. Fotó: Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások