Karácsony Gergely, megválasztása után több mint 100 nappal első interjúját adja az M1-nek, Mészáros Kata kérdéseire válaszolva

Megakadályozták a botrányos Karácsony-interjú vizsgálatát

Hiába ült össze szerdán a Közszolgálati Kuratórium, ott ugyanis a kormánypárti delegáltak megakadályozták a Mészáros Kata által készített, az M1-en adásba került beszélgetéssel kapcsolatban felmerült súlyos etikai aggályok kivizsgálását. Siklósi Beatrix ügyét sem sikerült napirendre vetetni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A kormánypárti többségű, három ellenzéki delegálttal működő testület nem szavazta meg, hogy az ellenzéki tagok javaslatára fölkerüljön a közmédia felügyeletét ellátni hivatott Közszolgálati Kuratórium ülésének napirendjére a nagy port kavaró múlt heti Karácsony-interjú, amit az a Mészáros Kata készített, akinek közös fotóját férjével, a fideszes rákosmentei alpolgármesterrel nem sokkal az interjú utáni balhé kitörését követően eltávolították a Facebookról.

Ugyancsak nem sikerült az antiszemita megnyilvánulásai miatt számos zsidó szervezet szerint elfogadhatatlan Siklósi Beatrix Kossuth Rádió csatornaigazgatói kinevezését napirendre tűzni. Erről a Népszava két forrásra, Kránitz László és Debreczeni József tájékoztatására alapozva számolt be.

Debreczenitől azt is megtudta a napilap, hogy a nemleges szavazat helyett tartózkodtak a kormánypártiak, Debreczeni feltételezése szerint azért, mert valójában maguk sem tudnak azonosulni az M1 műsorában történtekkel.

A tartózkodás azonban így megfelelő volt ahhoz, hogy megakadályozzák vele, hogy a téma napirendre kerüljön a Közszolgálati Kuratóriumban.

Debreczeni elmondása szerint a fideszes Balogh László elnök arra hivatkozott, hogy a kuratóriumnak nincs joga tartalmi kérdésekről véleményt mondani, de egyrészt Siklósi ügye személyi kérdés, másrészt az elnök nem tudta megmondani, hol szerepel a vonatkozó törvényekben ilyen korlátozás. Arról is vita alakult ki, hogy megkapta-e Balogh a MÚOSZ-nak a Karácsony-interjúval kapcsolatos panaszát, de a legnagyobb taglétszámú újságíró-szervezet által tett beadvány a Népszava szerint végül szerencsésen előkerült.

Szóljon hozzá!

Meghamisított Orbán-interjú 2016 decemberében

Az 1950-es éveket idézi F. Gábor szerint, ahogyan őt elítélték az Orbán-interjú állítólagos megváltoztatásáért

Folytatódik F. Gábor újságíró évek óta tartó kálváriája a 2016 decemberében jelentős változtatásokkal megjelent, megbütykölt Orbán-interjú ügyében. Noha korábban az újságíró számos, az ennek elkövetésével őt vádoló ügyészség állításának hitelességét megkérdőjelező ellentmondásra világított rá, ma a bíróság még súlyosbította is a végig az ártatlanságát hangoztató, az elkövetés tényét megkérdőjelező médiamunkás büntetését, amit a miniszterelnöki interjú állítólagos megváltoztatásáért kapott. F. Gábor a Media1-nek elmondta, mit gondol erről az egész ügyről, és azt jelezte: a Kúriához fordul az 1950-es éveket idéző eljárás miatt.

koronavírus, maszk, covid-19

Kizökkentette a rutinból a karantén a kommunikációs szakmát

Jól vették a járvány kommunikációs kihívásait a magyar vállalatok a kommunikációs szakma megítélése szerint. A szakemberek úgy látják: a járvány „érdekes és újszerű” feladatokat hozott, hatékonyabb, kreatívabb lett a vállalati kommunikáció ebben az időszakban. Nyilvánvalóvá vált emellett, hogy a belső kommunikációt nem lehet elhanyagolni – derül ki az Uniomedia kommunikációs ügynökség és a Media1 hírportál közös kutatásából.