Karácsony Gergely, megválasztása után több mint 100 nappal első interjúját adja az M1-nek, Mészáros Kata kérdéseire válaszolva

Megakadályozták a botrányos Karácsony-interjú vizsgálatát

Hiába ült össze szerdán a Közszolgálati Kuratórium, ott ugyanis a kormánypárti delegáltak megakadályozták a Mészáros Kata által készített, az M1-en adásba került beszélgetéssel kapcsolatban felmerült súlyos etikai aggályok kivizsgálását. Siklósi Beatrix ügyét sem sikerült napirendre vetetni.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A kormánypárti többségű, három ellenzéki delegálttal működő testület nem szavazta meg, hogy az ellenzéki tagok javaslatára fölkerüljön a közmédia felügyeletét ellátni hivatott Közszolgálati Kuratórium ülésének napirendjére a nagy port kavaró múlt heti Karácsony-interjú, amit az a Mészáros Kata készített, akinek közös fotóját férjével, a fideszes rákosmentei alpolgármesterrel nem sokkal az interjú utáni balhé kitörését követően eltávolították a Facebookról.

Ugyancsak nem sikerült az antiszemita megnyilvánulásai miatt számos zsidó szervezet szerint elfogadhatatlan Siklósi Beatrix Kossuth Rádió csatornaigazgatói kinevezését napirendre tűzni. Erről a Népszava két forrásra, Kránitz László és Debreczeni József tájékoztatására alapozva számolt be.

Debreczenitől azt is megtudta a napilap, hogy a nemleges szavazat helyett tartózkodtak a kormánypártiak, Debreczeni feltételezése szerint azért, mert valójában maguk sem tudnak azonosulni az M1 műsorában történtekkel.

A tartózkodás azonban így megfelelő volt ahhoz, hogy megakadályozzák vele, hogy a téma napirendre kerüljön a Közszolgálati Kuratóriumban.

Debreczeni elmondása szerint a fideszes Balogh László elnök arra hivatkozott, hogy a kuratóriumnak nincs joga tartalmi kérdésekről véleményt mondani, de egyrészt Siklósi ügye személyi kérdés, másrészt az elnök nem tudta megmondani, hol szerepel a vonatkozó törvényekben ilyen korlátozás. Arról is vita alakult ki, hogy megkapta-e Balogh a MÚOSZ-nak a Karácsony-interjúval kapcsolatos panaszát, de a legnagyobb taglétszámú újságíró-szervezet által tett beadvány a Népszava szerint végül szerencsésen előkerült.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!