fbpx
rádió

A Rádió 1 újra szembekerül a Mazán-testvérekkel

Békéscsaba után ezúttal Békés városában alakul újabb küzdelem a felek között. A tét: Rádió 1 / Best FM, vagy esetleg a Mega Rádió tulajdonosaiként ismert Mazán-testvérek által új néven indítandó helyi rádió lesz-e a Békés 94,4 MHz-en a Torony Rádió helyén.

Két induló van a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által kiírt, a Békés 94,4 MHzes kereskedelmi rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázaton – derül ki az NMHH honlapjáról.

Az egyik pályázó a ProjektPro Bt., mely tulajdonosa a Gyulán, Békéscsabán, Orosházán is működő, az A-Z-ig Bt. és a Telekom Békés Kft. által működtetett Mega Rádió hálózatnak.

Az Opten céginformációs rendszer szerint Mazán Tamás rádiós a pályázó ProjektPro Bt. egyik tulajdonosa és a cég ügyvezetője, valamint ugyancsak tulajdonos a Körös ABH Kft., mely szintén a Mazán-családhoz köthető: a kft. egyik tulajdonosa Mazán Zsolt, akinek a neve a Mega Rádió weboldalán a Mega Rádió ügyvezetőjeként szerepel.

Mazánék új néven indítanának rádiót

A Media1 szerdán délután megkereste Mazán Tamást, akik azt mondta, ha a ProjektPro Bt. nyeri a pályázatot, nem Mega Rádió néven üzemeltetik majd az új rádiót a 94,4 MHz-en, de egyelőre nem szerette volna megnevezni a tervezett rádió nevét.

Mazánék nevéhez köthető Békéscsabán az Interax Kft. által működtett Csaba Rádió is, mely korábban Rádió 1 Start néven üzemelt, de amikor Andy Vajna Rádió 1 hálózata (a Radio Plus Kft.-vel) benyomult a viharsarki városba és szintén Rádió 1 néven kezdett el sugározni, Mazánék inkább megváltoztatták a saját nevüket, mivel hátrányát érezték annak, hogy a Vajna-féle Rádió 1-gyel sokan összetévesztették őket, holott még pereskedtek is Vajnáékkal, valamint a Médiatanáccsal.

A ProjektPro Bt. céghálója
A ProjektPro Bt. céghálója. Forrás: Opten

A másik pályázó, a GloboSyS ügyvezetője értékesíti a Rádió 1 felületeit

A másik pályázó a Békés 94,4 MHz-re egy budapesti cég, a GloboSyS Hungary Kft. Ez a cég a Media1 szerint nagy bizonyossággal azt készíti elő, hogy a frekvencián idővel Rádió 1 vagy esetleg a Rádió 1-gyel szorosan összefonódó Best FM legyen. A pontos kivitelezés persze kérdéses, a rádiós pályázat ugyanis nem enged hálózatba kapcsolódást, bár egy idő után kérhető a hatósági szerződés módosítása. Nincs viszont akadálya addig sem, hogy helyi adást készítsenek például Best FM néven, ahogyan az történik más városokban.

A GloboSys Hungary Kft. a Rádió 1-gyel való kapcsolatára utal, hogy a vállalkozás ügyvezetője és egyedüli tulajdonosa az a Benkó György, aki nemrégiben még a  a 104.0 Rádió 1 üzemeltetését és felület értékesítését végző cég ügyvezető igazgatójaként nyilatkozott a Rádió 1 Békéscsaba Facebook-oldalán közölt videóinterjúban, és a gondolkozzunkokosan.hu honlap is ilyen minőségében idézett tőle néhány gondolatot.

A Rádió 1-közeli GloboSys céghálója
A Rádió 1-közeli GloboSys céghálója. Forrás: Opten

A 94,4 MHz-et eddig használó Torony Rádió egyébként nem indul a saját eddigi frekvenciájáért. A Torony Rádiót működtető cég felszámolási eljárás alatt áll, így legfeljebb új cégként pályázhattak volna.

További rádiós hírek, cikkek olvashatók a Media1 rádió rovatában, ahol ma számoltunk be arról is, hogy pereskedik a Rádió 1 egy kiemelten fontos frekvencia ügyében a Médiatanáccsal.

Borító: Freeimages.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások