rádió

A Rádió 1 újra szembekerül a Mazán-testvérekkel

Békéscsaba után ezúttal Békés városában alakul újabb küzdelem a felek között. A tét: Rádió 1 / Best FM, vagy esetleg a Mega Rádió tulajdonosaiként ismert Mazán-testvérek által új néven indítandó helyi rádió lesz-e a Békés 94,4 MHz-en a Torony Rádió helyén.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Két induló van a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által kiírt, a Békés 94,4 MHzes kereskedelmi rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázaton – derül ki az NMHH honlapjáról.

Az egyik pályázó a ProjektPro Bt., mely tulajdonosa a Gyulán, Békéscsabán, Orosházán is működő, az A-Z-ig Bt. és a Telekom Békés Kft. által működtetett Mega Rádió hálózatnak.

Az Opten céginformációs rendszer szerint Mazán Tamás rádiós a pályázó ProjektPro Bt. egyik tulajdonosa és a cég ügyvezetője, valamint ugyancsak tulajdonos a Körös ABH Kft., mely szintén a Mazán-családhoz köthető: a kft. egyik tulajdonosa Mazán Zsolt, akinek a neve a Mega Rádió weboldalán a Mega Rádió ügyvezetőjeként szerepel.

Mazánék új néven indítanának rádiót

A Media1 szerdán délután megkereste Mazán Tamást, akik azt mondta, ha a ProjektPro Bt. nyeri a pályázatot, nem Mega Rádió néven üzemeltetik majd az új rádiót a 94,4 MHz-en, de egyelőre nem szerette volna megnevezni a tervezett rádió nevét.

Mazánék nevéhez köthető Békéscsabán az Interax Kft. által működtett Csaba Rádió is, mely korábban Rádió 1 Start néven üzemelt, de amikor Andy Vajna Rádió 1 hálózata (a Radio Plus Kft.-vel) benyomult a viharsarki városba és szintén Rádió 1 néven kezdett el sugározni, Mazánék inkább megváltoztatták a saját nevüket, mivel hátrányát érezték annak, hogy a Vajna-féle Rádió 1-gyel sokan összetévesztették őket, holott még pereskedtek is Vajnáékkal, valamint a Médiatanáccsal.

A ProjektPro Bt. céghálója
A ProjektPro Bt. céghálója. Forrás: Opten

A másik pályázó, a GloboSyS ügyvezetője értékesíti a Rádió 1 felületeit

A másik pályázó a Békés 94,4 MHz-re egy budapesti cég, a GloboSyS Hungary Kft. Ez a cég a Media1 szerint nagy bizonyossággal azt készíti elő, hogy a frekvencián idővel Rádió 1 vagy esetleg a Rádió 1-gyel szorosan összefonódó Best FM legyen. A pontos kivitelezés persze kérdéses, a rádiós pályázat ugyanis nem enged hálózatba kapcsolódást, bár egy idő után kérhető a hatósági szerződés módosítása. Nincs viszont akadálya addig sem, hogy helyi adást készítsenek például Best FM néven, ahogyan az történik más városokban.

A GloboSys Hungary Kft. a Rádió 1-gyel való kapcsolatára utal, hogy a vállalkozás ügyvezetője és egyedüli tulajdonosa az a Benkó György, aki nemrégiben még a  a 104.0 Rádió 1 üzemeltetését és felület értékesítését végző cég ügyvezető igazgatójaként nyilatkozott a Rádió 1 Békéscsaba Facebook-oldalán közölt videóinterjúban, és a gondolkozzunkokosan.hu honlap is ilyen minőségében idézett tőle néhány gondolatot.

A Rádió 1-közeli GloboSys céghálója
A Rádió 1-közeli GloboSys céghálója. Forrás: Opten

A 94,4 MHz-et eddig használó Torony Rádió egyébként nem indul a saját eddigi frekvenciájáért. A Torony Rádiót működtető cég felszámolási eljárás alatt áll, így legfeljebb új cégként pályázhattak volna.

További rádiós hírek, cikkek olvashatók a Media1 rádió rovatában, ahol ma számoltunk be arról is, hogy pereskedik a Rádió 1 egy kiemelten fontos frekvencia ügyében a Médiatanáccsal.

Borító: Freeimages.com

NKM Energia, vállalkozása energiája

Az energia a vállalkozások és vállalatok fejlődéséhez és mindennapi működéséhez elengedhetetlen, legyen szó áramról vagy gázról. Az NKM Energia Zrt. Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten mintegy 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére. Ezzel a Társaság a teljes hazai energiafelhasználás 45%-át is meghaladó mértékben látja el partnereit mind az üzleti ügyfelek, mind a lakosság körében, Magyarország teljes területén. (x)

Tovább a részletekért »

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti