Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV Sajtóklubjában

A PestiSrácok ma átutalta a végrehajtást kilátásba helyező Juhász Péter sérelemdíját

Huth Gergely, a PestiSrácok című kormányközeli médium főszerkesztője erről a Media1 érdeklődésére nyilatkozott azután, hogy Juhász Péter ma reggel egy Facebook-posztban jelezte: mivel a Pestisrácok ügyvédjei által megjelölt november 10-i póthatáridőig sem kapta meg a médiacégtől a bíróság által számára megítélt sérelemdíjat, végrehajtást kezdeményez a kft. ellen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

5 millió forintot nyertem a Pestisrácok című, Orbán-seggnyalásból élő szennylap kiadójától, mert – meg fogsz lepődni – hazugságokat írtak rólam. Nem kis hazugságokat, hanem nagyokat, nem keveset, hanem sokat”

– kezdődik az a Facebook-bejegyzés, amelyet Juhász Péter, az Együtt volt társelnöke tett közzé hétfőn.

Juhász Péter szavai szerint a Pestisrácok című terméket jogerős bírósági ítélet kötelezi arra, hogy fizesse meg a politikus számára megítélt 5 millió forintos sérelemdíjat, ám ez nem csak a bíróság által megjelölt határidőre, de a PestiSrácok által említett későbbi póthatáridőig, november 10-ig, azaz tegnapig sem történt meg.

Juhász Péter, az Együtt volt társelnöke
Juhász Péter, az Együtt volt társelnöke. Fotó: Facebook

Juhász ügyvédjei még az eredeti határidő lejártakor felszólítást küldtek a Pestisrácoknak, mire Juhász Facebook-bejegyzése szerint az a válasz érkezett a vállalat ügyvédeitől, hogy „a cég bevételei nem érkeztek meg teljeskörűen”, ezért a pénzt, a sérelemdíjat és annak kamatait legkésőbb 2019. november 10-ig fogják kifizetni. Miután azonban ez az időpont is elmúlt, és Juhász szerint az összeg ekkorra sem érkezett meg, Juhász a bejegyzésében először azt találgatta ma reggel, mi lehet a késedelem oka. Juhász Péter két verziót vázolt fel:

  • Az egyik lehetőség, hogy még a saját ügyvédjüknek is hazudnak.
  • A másik, hogy tényleg likviditási gondjaik vannak, mert elfogyott a Belügyminisztérium és a Fidesz-frakció propagandakerete, mert egyébként nehéz elképzelni, hogy likviditási gondjai legyenek egy ilyen kiadványnak, ami mindig is közpénzt használt fel a fennmaradásához.

Juhász reménykedni kezdett, hogy ha a pénze bánja is, legalább megszűnik a Pestisrácok

Juhász szerint mindenesetre bármi is a valós helyzet, ez remek alkalmat teremt arra, hogy végleg elbúcsúzzunk a kormánypropagandát terjesztő médiumtól.

„A mai nappal megindítom a végrehajtást, aminek a vége a felszámolásuk lehet, ha nem fizetnek. Nem mondom, jól jönne a pénz, hiszen a perköltséget, illetéket, ügyvédi költséget ki kell fizetnem, de ha ez az ára, hogy megszűnik a Pesti Srácok, nekem megéri!”

Juhász szerint, ha a Pestisrácok megszűnne, az igazi win-win szituáció lenne, ezért szerinte érdemesebb inkább a felszámolásnak drukkolni.

Huth Gergely: ma fizettünk

A Media1 a Juhász által közzétett Facebook-posztról értesülve hétfőn délután utolérte Huth Gergelyt, a Pestisrácok főszerkesztőjét, hogy a Pestisrácok ügyvédjei által említett fizetési nehézségek okairól érdeklődjön. Huth Gergely sms-ben reagált.

Huth ebben elismerte, hogy a Juhász  Péter és a Pestisrácok közötti megállapodás alapján valóban tegnap, vasárnap már lejárt a fizetési határidő, de azt is hozzátette:

„Az összeget ma reggel elutaltuk, és már meg is meg is érkezett JP számlájára.”

Huth egyébként hozzátette, hogy emlékei szerint Juhász Péter jóval nagyobb összegre perelte a Pestisrácok kiadóját, mint amennyit a bíróság számára megítélt, aminek az az oka, hogy csak részben adott igazat a bíróság a számára. Huth egyébként úgy emlékszik, hogy Juhász egy korábbi elvesztett per költségeivel még tartozik a cégnek.

Frissítés 19:14 Juhász Péter nem vonja vissza a végrehajtást, mert még nem minden teljesült

Néhány órával fenti hírünk megjelenése után Juhász Péter jelezte, hogy időközben megérkezett hozzá a pénz, csakhogy így sem áll el a végrehajtási eljárástól, mivel a PS nem tette közzé az alábbi közleményt, amelyet szintén megítélt a bíróság.

Borítókép: Huth Gergely, a Pestisrácok főszerkesztője a HírTV-ben

Szóljon hozzá!