fbpx
Vujity Tvrtko Csernobilban

Óriásit tarolt Vujity Tvrtko csernobili dokumentumfilmje

A Túl minden határon – Csernobil című dokumentumfilm a múlt hét legnézettebb 50 magyar műsora közé is bekerült, méghozzá a Nielsen Közönségmérés adatai alapján nem is akármilyen eredménnyel. Az ATV a filmnek köszönhetően még a TV2-t is meg tudta előzni egy időre a teljes lakosságban.
Múlt heti nézettségi adatok alapján Vujity Tvrtko filmje, a Túl minden határon – Csernobil az ATV csatorna a felnőtt lakosság körében az idei év 4. legnézettebb műsora lett, míg a fiatalabbak esetében (a 18-49 évesek között) az ATV eddigi legnézettebb produkciója volt – közölte az ATV a Media1 érdeklődésére, a Nielsen Közönségmérés adataira hivatkozva.
A kiemelkedő nézettségnek köszönhetően a teljes lakosságban 395 ezer 377 nézőjével a 44. heti top50-es lista 15. helyét foglalja el a csernobili katasztrófáról és annak következményeiről szóló dokumentumfilm, éppen csak alig lemaradva az RTL Klub Barátok közt című sorozatának október 29-i epizódjától.
44. heti top 50 tévés nézettségi adatok. Forrás: Nielsen Közönségmérés
44. heti top 50 tévés nézettségi adatok. Forrás: Nielsen Közönségmérés

Az ATV-n sugárzott Tvrtko-féle dokumentumfilm összesen több mint 650 ezer embert ért el, átlagos nézőszáma közel 400 ezer volt (395.377 fő). A teljes lakosság körében 9,06, a felnőtt lakosság estében 9,53 százalékos piaci részesedést (shr%) tudhatott magáénak a Túl minden határon – Csernobil,

aminek köszönhetően a dokumentumfilm saját idősávjában az ATV a második legeredményesebb csatornának bizonyult, ezzel megelőzve a TV2-t és a legsikeresebb filmcsatornákat is.

Tvrtko csernobili mozija nemcsak az idősebb generációt vonzotta a képernyők elé, de a fiatalabbak közül is sokan érdeklődtek iránta. A Túl minden határon – Csernobil a 18-49 éves korosztály körében is kimagasló számokat produkált, 7,32 százalékos közönségarányával szintén második legnézettebb csatorna helyére röpítette az ATV-t a műsor idősávjában.

A filmet elsősorban a városi, magas társadalmi státusszal és iskolai végzettséggel rendelkező nézői szegmensek választották (célcsoporttól függően 11-14 százalékos piaci részesedés), melyek esetében jellemzően az ATV volt a piacvezető csatorna a műsor adásideje alatt.

Vujity Tvrtko csernobili dokumentumfilmje, mely az HBO csernobili sikersorozatával szemben igyekezett minél inkább magyar aspektusból közelíteni a témához, a YouTube-on közel 174 ezres nézettségnél jár.

További tévés témájú írások találhatók a Media1 folyamatosan frissülő tévé rovatában.

Borító: Vujity Tvrtko Csernobilban.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások