Vujity Tvrtko Csernobilban

Óriásit tarolt Vujity Tvrtko csernobili dokumentumfilmje

A Túl minden határon – Csernobil című dokumentumfilm a múlt hét legnézettebb 50 magyar műsora közé is bekerült, méghozzá a Nielsen Közönségmérés adatai alapján nem is akármilyen eredménnyel. Az ATV a filmnek köszönhetően még a TV2-t is meg tudta előzni egy időre a teljes lakosságban.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
Múlt heti nézettségi adatok alapján Vujity Tvrtko filmje, a Túl minden határon – Csernobil az ATV csatorna a felnőtt lakosság körében az idei év 4. legnézettebb műsora lett, míg a fiatalabbak esetében (a 18-49 évesek között) az ATV eddigi legnézettebb produkciója volt – közölte az ATV a Media1 érdeklődésére, a Nielsen Közönségmérés adataira hivatkozva.
A kiemelkedő nézettségnek köszönhetően a teljes lakosságban 395 ezer 377 nézőjével a 44. heti top50-es lista 15. helyét foglalja el a csernobili katasztrófáról és annak következményeiről szóló dokumentumfilm, éppen csak alig lemaradva az RTL Klub Barátok közt című sorozatának október 29-i epizódjától.
44. heti top 50 tévés nézettségi adatok. Forrás: Nielsen Közönségmérés
44. heti top 50 tévés nézettségi adatok. Forrás: Nielsen Közönségmérés

Az ATV-n sugárzott Tvrtko-féle dokumentumfilm összesen több mint 650 ezer embert ért el, átlagos nézőszáma közel 400 ezer volt (395.377 fő). A teljes lakosság körében 9,06, a felnőtt lakosság estében 9,53 százalékos piaci részesedést (shr%) tudhatott magáénak a Túl minden határon – Csernobil,

aminek köszönhetően a dokumentumfilm saját idősávjában az ATV a második legeredményesebb csatornának bizonyult, ezzel megelőzve a TV2-t és a legsikeresebb filmcsatornákat is.

Tvrtko csernobili mozija nemcsak az idősebb generációt vonzotta a képernyők elé, de a fiatalabbak közül is sokan érdeklődtek iránta. A Túl minden határon – Csernobil a 18-49 éves korosztály körében is kimagasló számokat produkált, 7,32 százalékos közönségarányával szintén második legnézettebb csatorna helyére röpítette az ATV-t a műsor idősávjában.

A filmet elsősorban a városi, magas társadalmi státusszal és iskolai végzettséggel rendelkező nézői szegmensek választották (célcsoporttól függően 11-14 százalékos piaci részesedés), melyek esetében jellemzően az ATV volt a piacvezető csatorna a műsor adásideje alatt.

Vujity Tvrtko csernobili dokumentumfilmje, mely az HBO csernobili sikersorozatával szemben igyekezett minél inkább magyar aspektusból közelíteni a témához, a YouTube-on közel 174 ezres nézettségnél jár.

További tévés témájú írások találhatók a Media1 folyamatosan frissülő tévé rovatában.

Borító: Vujity Tvrtko Csernobilban.

Szóljon hozzá!

koronavírus, maszk, covid-19

Kizökkentette a rutinból a karantén a kommunikációs szakmát

Jól vették a járvány kommunikációs kihívásait a magyar vállalatok a kommunikációs szakma megítélése szerint. A szakemberek úgy látják: a járvány „érdekes és újszerű” feladatokat hozott, hatékonyabb, kreatívabb lett a vállalati kommunikáció ebben az időszakban. Nyilvánvalóvá vált emellett, hogy a belső kommunikációt nem lehet elhanyagolni – derül ki az Uniomedia kommunikációs ügynökség és a Media1 hírportál közös kutatásából.