fbpx
168 Óra

Végrehajtók a 168 Óra kiadójánál

Tartozások miatt több végrehajtási eljárás is indult a 168 Óra kiadója ellen. Eközben ismét új ügyvezetőt kapott a hetilap kiadója, a Telegráf Kiadó Kft.

Végrehajtást rendelt el Dévényi Norbert közjegyző a 168 Óra hetilapot megjelentető Telegráf Kiadó Kft. ellen – értesült a Media1. A végrehajtás ténye az október 9-i Cégközlönyben is látszik, azt október 7-i hatállyal rendelte el az esztergomi közjegyző.

A Media1 információi szerint tartozás áll a háttérben, az ügyiratszámból arra lehet következtetni, hogy fizetési meghagyási eljárás (FMH) fordult végrehajtássá. Fizetési meghagyási eljárást azok szoktak kérni, akikkel szemben valaki tartozik, és szeretnének minél hamarabb a pénzükhöz jutni. Ha az adós a fizetési meghagyási eljárásnak nem mond ellent, az jogerőssé válik, és ha ekkor sem fizet, végrehajtó próbálja meg behajtani az összeget.

A Media1 információi szerint egyébként hamarosan egy másik végrehajtás ténye is megjelenhet a céginformációs rendszerben a Telegráf Kiadó neve mellett. A 168 Óra egyik külsős újságírója ugyanis épp tegnap jelezte a Media1-nek, hogy a felé fennálló számlatartozás ügye is végrehajtási szakba került a hetilap ellen, erről már értesítést kapott.

Az illető úgy tudta, hogy a céginformációs rendszerben most megjelent végrehajtási ügy még nem az övé.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vállalat a bérek és honoráriumok kifizetésével is jelentős csúszásban van, Lakner Zoltán volt főszerkesztő-helyettes mellett olyan ismert újságíróknak is tartoznak mint Tamás Ervin és Sándor Erzsi, de több más munkatárs pénzét sem rendezték, ráadásul ezek rendezésével hosszú ideje elmaradásban van a médiavállalat. Lakner Zoltán a múlt héten már felszámolási eljárás megindítását is kilátásba helyezte a céggel szemben, ha nem fizetik ki a több havi elmaradt bérét.

Új ügyvezető is lett

További érdekesség, hogy az Opten céginformációs rendszer alapján Grünzweig Gábor Viktor váltotta Neuman Pétert, a 168 Óra hetilapot kiadó Telegráf Kiadó Kft. ügyvezetői posztján szeptember 23-i hatállyal. Neuman Péter másfél éven át volt a cég ügyvezetője. A cégnél egyébként szeptember végén nem csupán az ügyvezető, de a főszerkesztő és a főszerkesztő-helyettesek személye is változott.

A Telegráf Kiadó Kft. a Brit Media Kft. érdekeltsége, mely a Fidesszel kifejezetten jó kapcsolatokat ápoló EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) vezette Köves Slomóhoz köthető.  A Brit Mediához tartozik a Neokohn néven februárban indított új zsidó, konzervatív-liberális hír- és véleményportál is.

A Media1 egyébként kereste a Telegráf Kiadó Kft.-t a tartozások miatt, illetve amiatt, hogy Lakner Zoltán felszámolási eljárást is kilátásba helyezett a céggel szemben, de egyelőre nem reagáltak a hétfői e-mailünkre.

További sajtópiaci információk találhatók a Media1 sajtó rovatában.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások