Várkonyi Balázs, az Edigital vezetője

Összeolvad két nagy hazai webáruház, az Edigital és az eMAG

Az Extreme Digital és az eMAG összeolvadását még a versenyhatóságnak is jóvá kell hagynia.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Összeolvadásról döntött a magyar Extreme Digital Zrt. (Edigital) és a dél-afrikai Naspers csoporthoz tartozó eMAG webshop magyarországi leányvállalata.

A fúziós szándékot a felek bejelentik a versenyhatóságnál is, így a tranzakció zárására és az egyesülésre a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően, várhatóan 2019 harmadik negyedévében kerülhet sor – közölték a felek csütörtökön.

A két e-kereskedelmi cég összeolvadásával új társaság jön létre, amelynek központja Budapesten lesz, ahonnan az Extreme Digital és az eMAG által megkezdett nemzetközi terjeszkedést is felügyelni fogják. Az új cég vezetésében az Extreme Digital alapítói, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula vezető szerepet fognak vállalni.

Így akarják felvenni a versenyt a nemzetközi szereplőkkel

A fúzióval a régió meghatározó kiskereskedelmi vállalata jöhet létre, amely hatékonyan veheti fel a versenyt a nemzetközi szereplőkkel is – áll a társaságok közös közleményében.

A közlemény megemlítette: az eNet Internetkutató 2018-as adatai szerint a hazai online kiskereskedelmi forgalom megközelítette az 1000 milliárd forintot, melynek azonban csak alig több mint felét adták a hazai webshopok magyarországi eladásai. A szektor gyors növekedésében a külföldi szolgáltatóknál történő vásárlások is jelentős szerepet játszanak. A nagy nemzetközi szereplők által generált versenyben csak azok a kereskedelmi cégek életképesek, amelyek nemcsak jó árakat, de magas minőségű szolgáltatásokat is kínálnak vásárlóiknak.

Az Extreme Digital a hazai kiskereskedelem meghatározó szereplője: online és offline csatornákon évente több mint 1 millió rendelést szolgál ki. Az Extreme Digital hibrid üzleti modelljében az internetes és a klasszikus bolti vásárlás nem különül el egymástól: a vásárlóknak a webshopban kiválasztott terméket a 16 magyarországi üzlet bármelyikében megvásárolhatják.

Az edigital honlapja
Az edigital honlapja

A romániai székhelyű eMAG a román piac egyik legnagyobb és a magyar online kereskedelem kiemelkedő szereplője. A vállalat logisztikai hálózatának és innovatív üzleti információs rendszerének köszönhetően jelentős növekedési potenciállal rendelkezik. Forgalmának jelentős részét a Marketplace szolgáltatása adja, amelyen keresztül kisvállalkozók értékesíthetik saját termékeiket.

A két cég fúziója ezen egyedi szinergiák kiaknázását teszi lehetővé, áll a bejelentésben.

Az emag oldala
Az eMAG oldala

Az Edigital és az Emag összeteszi, amije van, hogy nagyobb erőt képviseljenek

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital társalapító ügyvezető igazgatója elmondta:

„Az Extreme Digital piacismeretével, az eMAG logisztikai kapacitásaival és professzionális web rendszerével, illetve a dél-afrikai Naspers anyavállalat anyagi hátterével a régió meghatározó kereskedelmi vállalata lehetünk. A fúzióval létrejövő vállalat nemcsak a jobb árakat, de magas minőségű szolgáltatásokat is kínálhat vásárlói számára. Egyesített erőinknek köszönhetően Budapest a régiónk e-kereskedelmi központjává válhat”.

Catalin Dit, az eMAG magyarországi vezetője hozzátette:

„A nemzetközi e-kereskedelemben a méret meghatározó szempont. Éppen ezért a két cég vezetői és tulajdonosai belátták, hogy egyesítve erőiket sikeresebben tudnak a magyar piacon fellépni, és megvetni a lábukat a globális versenypiacon is.”

Kiemelt kép: Várkonyi Balázs, az Edigital vezetője

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Sziget 2018 beléptetés. Fotó: Bodorkós Máté - Rockstar Photographers

Jön a Lex Sziget, tárolhatják majd a fesztiválozók adatait

Miután a NAIH megbírságolta a Sziget szervezőjét, amiért jogalap nélkül adatgyűjtést végzett a fesztivál résztvevőiről, kormánypárti képviselők törvénymódosítással legalizálnák a fesztiválozók személyi adatainak bekérését, sőt kifejezetten előírnák azt.

Több százezer pedofil felvételt kellett eltávolítani

Rengeteg bejelentés érkezett a gyermekek szexuális kizsákmányolása ellen küzdő nemzetközi szervezet, az INHOPE-hoz tavaly gyerekek internetes szexuális kizsákmányolása miatt. A szervezet éves jelentése szerint Magyarországról más országokhoz képest kevés, de növekvő számú bejelentés érkezett. Hollandiában találták a legtöbb fotót.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!