Bátonyi Donát plágiuma a Dunántúli Naplóban

Kirúgta a Mediaworks a Dunántúli Napló plagizáló újságíróját

Pedig a NEManya blogot plagizáló Bátonyi Donát ügyében először a kesmás lap főszerkesztője még megpróbálta egy elnézést kérő magánlevéllel elsimítani az ügyet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Elbocsátotta a kesmás Mediaworks kiadóhoz tartozó Dunántúli Napló a plagizáló munkatársát – írja a szintén a fideszes médiaholdinghoz tartozó bama.hu, mely főoldalán egy helyreigazításszerű közleményt is közzétett annak a plágium-botrány kapcsán, melyről a Magyar Hang értesülése nyomán mi is beszámoltunk csütörtök délelőtt.

Az ügy előzménye, hogy a Dunántúli Napló, illetve a napilap újságírója, Bátonyi Donát forrásfeltüntetés nélkül eltulajdonította a Facebookon található NEManya blog posztját.

A csütörtök délutáni helyreigazításban ez áll:

„A Dunántúli Napló október 14-i számában, Az én sztorim rovatban megjelent írás kapcsán megkereste szerkesztőségünket Hegedűs Bettina, a NEManya blog szerzője. Levelében leírta, hogy a Bátonyi Donát által jegyzett írás több ponton egyezést, hasonlóságot mutat egy általa, a saját blogján korábban közzétett történettel. Szerkesztőségünk elfogadhatatlannak tartja, ha valaki hivatkozás vagy forrás megjelölése nélkül veszi át más mű tartalmát, sajátjaként adja elő más szerző írását. A plágium minden formáját elítéljük, és arra törekszünk, hogy az ilyen eseteket elkerüljük. A történtek miatt elnézést kérünk az eredeti mű szerzőjétől, Hegedűs Bettinától. Kiadónk az érintett újságíró munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette.”

Borító: Bátonyi Donát plágiuma a Dunántúli Naplóban

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A Jóbarátok (Friends) sorozat a Netflixen

Újra összeáll a Jóbarátok csapata

Az HBO új streaming szolgáltatásán, az HBO Max-on lesz látható, amint 15 év után újra összeáll a legközkedveltebb televíziós vígjátéksorozat, a Jóbarátok csapata.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!