Bátonyi Donát plágiuma a Dunántúli Naplóban

Kirúgta a Mediaworks a Dunántúli Napló plagizáló újságíróját

Pedig a NEManya blogot plagizáló Bátonyi Donát ügyében először a kesmás lap főszerkesztője még megpróbálta egy elnézést kérő magánlevéllel elsimítani az ügyet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Elbocsátotta a kesmás Mediaworks kiadóhoz tartozó Dunántúli Napló a plagizáló munkatársát – írja a szintén a fideszes médiaholdinghoz tartozó bama.hu, mely főoldalán egy helyreigazításszerű közleményt is közzétett annak a plágium-botrány kapcsán, melyről a Magyar Hang értesülése nyomán mi is beszámoltunk csütörtök délelőtt.

Az ügy előzménye, hogy a Dunántúli Napló, illetve a napilap újságírója, Bátonyi Donát forrásfeltüntetés nélkül eltulajdonította a Facebookon található NEManya blog posztját.

A csütörtök délutáni helyreigazításban ez áll:

„A Dunántúli Napló október 14-i számában, Az én sztorim rovatban megjelent írás kapcsán megkereste szerkesztőségünket Hegedűs Bettina, a NEManya blog szerzője. Levelében leírta, hogy a Bátonyi Donát által jegyzett írás több ponton egyezést, hasonlóságot mutat egy általa, a saját blogján korábban közzétett történettel. Szerkesztőségünk elfogadhatatlannak tartja, ha valaki hivatkozás vagy forrás megjelölése nélkül veszi át más mű tartalmát, sajátjaként adja elő más szerző írását. A plágium minden formáját elítéljük, és arra törekszünk, hogy az ilyen eseteket elkerüljük. A történtek miatt elnézést kérünk az eredeti mű szerzőjétől, Hegedűs Bettinától. Kiadónk az érintett újságíró munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntette.”

Borító: Bátonyi Donát plágiuma a Dunántúli Naplóban

Szóljon hozzá!

Kovács Angel Marianna újságíró otthona és a postahivatal a ház aljában, amit a HírTV nem mutatott meg

A HírTV valótlan tartalmú riportot közölt arról, hogy a 24.hu egyik újságírója egy postahivatalban lakik

Folytatódik a Varga Zoltán, a Central Médiacsoport tulajdonosa ellen hetek óta tartó országos médiaháború, amibe most már a KESMA tévécsatornája egy 24.hu-s újságírót is belekevert, miközben a Hír Televízió az újságíró lakcímét a hatályos adatvédelmi törvény ellenére jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, és úgy csinált, mintha lehetséges lenne, hogy egy újságíró egy postahivatalban lakjon.

Marsi Anikó és Gönczi Gábor a TV2 Tények Stúdiójában

Megbünteti a Médiatanács a TV2 Tények Plusz című műsorát, de az M1 Híradót és a HírTV Bayer Showját nem

Közel 1 millió forintot kell befizetnie a TV2-nek, amiért hírnek álcázta a fideszes médiaholdinghoz tartozó Bors kereskedelmi információját. A HírTV-s Bayer Show esetében ezúttal sem állapított meg jogsértést a testület a nőkre vonatkozó megjegyzés miatt, és az M1 Híradó az ARD-vel kapcsolatos műsorrészletét sem tartja aggályosnak a testület, amely egyébként visszaengedi az éterbe az általa már többször elnémított Vörösmarty Rádiót, és elkészült egy olyan kutatással, ami alapján állítólag a közmédia volt a koronavírus-helyzet nagy nyertese.