szavazás, választás

Választások előtti segítség a Független Médiaközpontban

Mi az a kompenzációs lista? Miben különbözik a jogorvoslati rendszer az önkormányzati és az országgyűlési választásokon? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is választ ad az újságíróknak a TASZ szakértője szeptember 25-én a MÚOSZ székházában, a Független Médiaközpont workshopján.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

A MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) székházában (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A) működő Független Médiaközpont 2019. szeptember 25-én, jövő héten szerdán 16 órától műhelyfoglalkozást tart újságíróknak az október 13-i önkormányzati választásokkal kapcsolatos tudnivalókról.

Szabó Attila jogász, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) koordinátora a napi gyakorlatban felmerülő kérdések alapján veszi sorra azokat a témákat és eseteket, amelyek hasznosak lehetnek a választási tudósítások elkészítésekor. Külön hangsúllyal esik szó a jogsértésekkel szembeni fellépésről és a jogorvoslati rendszerről.

A résztvevők áttekintést kapnak a TASZ által működtetett valasztasz.hu önkormányzati aloldalán található eszközökről, forródrótról és panaszládáról is.

A műhelyfoglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A résztvevők száma korlátozott, ezért kérik a szervezők, hogy akit érdekel az esemény, a részvételi szándékukat online jelezzék előre.

További információk találhatók a műhelyfoglalkozás Facebook-oldalán.

Borító: Pixabay

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Előbb érkezik az Álarcos énekes, az RTL Klub idei nagy újdonsága

Nem a sokak által várt őszi időszakban, hanem már jóval előbb képernyőre kerülhet a The Masked Singer (A maszkos énekes) címmel is emlegetett nagyszabású produkció, ahol inkognitójukat megőrizve énekel 12 híresség. Kiderült az is, hogy Budapesten veszik fel a szlovák és a cseh változatot is.

Szereplőket toboroz az RTL Klub és a TV2

Hat olyan tévéműsort is találtunk, ahová játékosok jelentkezését várja jelenleg a két vezető kereskedelmi csatorna. Túlélőshowba, tehetségkutatóba, vidéki társkereső reality-be, pénzügyi műsorba, főzőshowba is jelentkezhetnek azok, akik a fődíjért és a hírnév kedvéért szeretnék viszontlátni magukat a tévéképernyőkön.