DIGI Mobil

Beperli a DIGI a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot

A DIGI Csoport szerint az NMHH tisztességtelenül és alaptalan feltételezésekre alapozva zárta ki őt a magyarországi 5G mobilhálózati pályázatból. Per lesz, és maradnak a magyar mobilpiacon.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Mint arról többször is beszámoltunk pénteken, az NMHH kizárta a DIGI-t a magyarországi 5G mobil  hálózati pályázatból.

A hírekre reagálva pénteken későeste a DIGI közleményt adott ki, melyben bejelenti, hogy jogorvoslattal fordul a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ellen.

Leszögezik: a Társaság, ügyfelei érdekében folytatni kívánja a magyar piacra vonatkozó terveinek megvalósítását.

A közleményből kiderül, hogy nem a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. indult el az 5G pályázaton, hanem a cégcsoport részéről a DIGI COMMUNICATIONS N.V., a Hollandiában bejegyzett anyavállalat pályázott az 5G frekvenciára.

A közlemény szerint a DIGI COMMUNICATIONS N.V. a mai nappal tájékoztatta részvényeseit és befektetőit, hogy 2019. szeptember 13-án a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az 5G-s frekvencia-árverésen való részvételi pályázatát elutasította. A vállalat ezen a frekvencia-árverési eljáráson a magyar piacon elindított mobil kommunikációs szolgáltatásainak fejlesztése érdekében vett részt.

A cég meglátása és álláspontja szerint az NMHH döntése alaptalan és nem tisztességes. A most meghozott határozat ugyanis nem egyezik meg a pályázati kiírás feltételeivel, nem konkrét tényekre és alapos elemzésekre támaszkodik, feltételezéseken és olyan történéseken alapul, melyek csak hipotézis tárgyát képezik. Ez a határozat bővíti a cégcsoportot hátrányosan érintő, vitatható döntések sorát, melyeket az NMHH az elmúlt időszakban hozott a korábbi frekvencia-árverésekkel kapcsolatban a cégcsoport tagjaival szemben.

A DIGI COMMUNICATIONS N.V az NMHH döntése ellen minden elérhető – a magyar és európai jogszabályoknak megfelelő – eszközzel fellebbez. A cégcsoport jelezte. szilárd elhatározása, hogy ügyfelei érdekében folytatja a magyar piacra vonatkozó terveinek megvalósítását.

Pénteki sajtóhírek szerint a rivális Telenor Magyarország vezérigazgató-helyettese, Drozdy Győző kérdése nyomán került be az NMHH-nál a feltehetőleg a DIGI kizárásához vezető szabály az 5G pályázat dokumentációjának módosításával. Az adott szabály egy 2014-es NMHH frekvenciapályázat kiírásában még szerepelt, egy 2016-os pályázatban azonban már nem.

Az NMHH nem nevezte meg a DIGI-t kizárt pályázóként, sőt azt sem közölte, pontosan miért zárta ki a céget, mindössze annyit mondott, hogy a 4 pályázó közül az egyik az egyik nem felelt meg a pályázat feltételeinek. A DIGI kizárásáról ide kattintva olvashatnak további érdekességeket.

Frissítés 2019.09.17.

Itt az NMHH válasza

A Media1 megkérdezte az NMHH-t, miért zárta ki a DIGI Communcations N.V-t az 5G pályázatból, a hatóság válaszáról egy külön cikkben számoltunk be.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

TV2 Tények

Pert vesztett a TV2

A tévécsatorna Tények című műsorának helyreigazítást kell közölnie az általa hírbe hozott László Imre ügyében, legalábbis ezt mondta ki a bíróság friss első fokú ítéletében.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!