Mandiner-hetilap

Megjelent a Mandiner-hetilap, Orbán Viktor máris kezébe vette

A miniszterelnök a Facebook-oldalán a fideszes médiaholding legújabb termékével pózol. A Mandiner-hetilap főszerkesztője pedig egy mai lapinterjúban arról beszél, szerinte valós piaci igény van egy konzervatív hetilapra.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk (legutóbb pár napja itt), ezentúl hetilapként is megjelenik az eddig online elérhető Mandiner, a fideszes médiaholding, a több száz médium jogaival rendelkező Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) terméke.

Ma az előzetes információknak megfelelően kijött a Mandiner-hetilap első száma, melynek első reklámarca Orbán Viktor miniszterelnök lett, aki Facebook-oldalán posztolt képet az új lapról, amint azt ő is forgatja. A lap címlapján Böjte Csaba szerzetes található.

A szintén kormányközeli Magyar Nemzet a KESMA-termékének indulását ma interjúval is megtámogatta, amit Szalai Zoltánnal, a Mandiner hetilap főszerkesztőjével készített a jobboldali napilap. Szalai Zoltán arról beszélt: szerinte valós piaci igény mutatkozik egy nyomtatott polgári, konzervatív hetilapra Magyarországon.

Szalai hozzátette:

„Úgy gondoljuk, hogy kiemelten fontosak a valódi viták a mai közéletben. Érdemes akár a kultúra, akár a politika vagy a gazdaság területén is többféle véleményt mérlegre tenni. Olyan lapot fogunk szerkeszteni, amiből az olvasók láthatják, hogy különböző területekről az egyes szakértők vagy neves gondolkodók hogyan látják az eseményeket”

Azt mondta, szerinte a Mandiner.hu egy olyan szegmenst képvisel az online média világában, amelynek jelenleg nincs megfelelő nyomtatott lefedettsége.

„Hiányzik egy olyan print hetilap, ami a mi – többségében jobboldali, konzervatív, értelmiségi – olvasótáborunkat szólítaná meg. Olyanokat céloz meg az új hetilap, akik többre kíváncsiak, mint egy átlagos médiafogyasztó, és politikai, nemzetközi vagy éppen kulturális kérdésekben többféle véleményt olvasnának. Ezeket az igényeket kiszolgáló polgári hetilap szerintünk jelenleg nincs a médiapiacon, és a Mandiner ezt az űrt kívánja betölteni.”

A lap hangvételéről azt mondta:  az online Mandinernek van egy önálló stílusa, ezért sokan keresik, szeretik az írásait, gondolatvilágát, és ezt a mind nemzetközi, mind hazai politikai kérdésekben mindenféle véleményre nyitott stílust fogják továbbvinni.

A hetilap indulásáról további részletek olvashatók a mandiner.hu hírében is. A Media1 korábbi írásait a témáról ide kattintva érhetik el.

További médiahírek találhatók a Media1 sajtó rovatában, ahol tegnap este arról is részletesen beszámoltunk, hogy egy új ingyenes budapesti napilap indul, várhatóan Pesti Hírlap néven, főszerkesztője Kerényi György lesz, illetve írtunk arról is, ki a napilap tulajdonosa.

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

Fővárosi Törvényszék

A Karas Monika vezette médiahatóság nem szeretné, ha Béla az utcáról belenézhetne a rádiós pályázatokba

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jogi képviselője a Media1 főszerkesztője által indított közérdekű adatigénylési perben a Fővárosi Törvényszéken azt kezdte el ecsetelgetni, hogy rossz az információszabadságról szóló törvény, ha az előírja, hogy bárki belenézhet a közérdekű adatokat képező dokumentumokba. A jogász szerint a bárki szót nem kellene úgy értelmezni, hogy mindenki.

disney+ logó

A Disney+ nagyot robbantana, de az öröm mégsem maradéktalan

Az idei év az eddigi egyik legizgalmasabb a streaming-piacon: a Netflixnek idén először nagyobb mértékben visszaesett az előfizetésinek száma, miközben több új szereplő is megjelent, az Apple TV és a Disney+. Utóbbi elképesztő tempóban bővült az első napokban, de a start mégsem lett teljesen felhőtlen.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!